Etsi tältä sivustolta

Tilastonostoja Hongan liigakaudesta 2023

Julkaistu

Honka sijoittui Kansallisen Liigan kaudella 2023 hienosti neljänneksi. Se paransi sijoitustaan peräti neljä sijaa kaudesta 2022, eniten koko sarjassa. Pronssi jäi vain pisteen päähän.

Honka iski kauden aikana 28 maalia, omiin pallo meni 23 kertaa. 23 päästettyä maalia oli koko sarjan pienin lukema, kaksi kärkijoukkuetta KuPS ja HJK päästivät kaksi maalia enemmän.

Joukkueen sisäisen maalipörssin voitti Wilma Sjöholm, joka avasi maalihanansa jo kauden avausottelussa, viimeistelemällä voittomaalin HJK:ta vastaan. Elli Seiro oli keltamustien toiseksi kovin maalitykki kahdeksalla osumallaan. Kolmanneksi sijoittui kolmen maalin Noora Juusela.

Hongan maalintekijät Kansallisessa Liigassa 2023:
1. Wilma Sjöholm, 9
2. Elli Seiro, 8
3. Noora Juusela, 3
4. Eevi Sutela, 2
5. Daniela Sandås, Saara Lappalainen, Annika Idman, Eela Oljemark, Inka Kaivola, 1

Sama kolmikko löytyy myös maalisyöttötilaston kärjestä, tosin eri järjestyksessä. Noora Juusela tarjoili syötön peräti seitsemään keltamustien osumaan. Sjöholm ja Seiro molemmat kolmeen.

Hongan maalisyötöt Kansallisessa Liigassa 2023:
1. Noora Juusela, 7
2. Elli Seiro ja Wilma Sjöholm, 3
3. Daniela Sandås, Eevi Sutela ja Saara Lappalainen, 2
4. Ida Heikkinen, Inka Kaivola, Iida Kainulainen, 1

Hongan paidassa Kansallista Liigaa kaudella 2023 pelasi yhteensä 25 eri pelajaa. Eniten minuutteja pelasi maalillaan Sofia Manner, joka vartioi keltamustien maalia jokaisessa liigaottelussa alusta loppuun. Kenttäpelaajien osalta tilaston kärkinimi oli toppari Daniela Sandås, Seiron ja Sutelan seuratessa sijoilla kaksi ja kolme.

Hongan peliminuutit Kansallisessa Liigassa 2023 top 5:
1. Sofia Manner, 2070 minuuttia
2. Daniela Sandås, 1948 minuuttia
3. Elli Seiro, 1936 minuuttia
4. Eevi Sutela, 1926 minuuttia
5. Noora Hämäläinen, 1857 minuuttia

Jokaisen Kansallisen Liigan ottelun jälkeen palkitaan ottelun kolmen, kahden ja yhden Subway-tähden pelaajat. Hongasta eniten Subway-tähtiä keräsi Sofia Manner, toiseksi eniten Elli Seiro ja kolmanneksi Noora Juusela.

Hongan Subway-tähdet Kansallisessa Liigassa kaudella 2023 top 5:
1. Sofia Manner, 15 tähteä
2. Elli Seiro, 13 tähteä
3. Noora Juusela, 9 tähteä
4. Eevi Sutela ja Wilma Sjöholm, 7 tähteä
5. Iida Kainulainen ja Saara Lappalainen, 4 tähteä

Kansallisen Liigan kuukauden kentällinen äänestettiin viiteen otteeseen kauden aikana. Kuukauden kentälliseen valitaan aina yksi maalivahti, yksi puolustaja, yksi keskikenttäpelaaja ja yksi hyökkääjä.

Sofia Manner valittiin peräti kolmesti kuukauden kentälliseen, mikä on eniten koko sarjassa. Lisäksi kertaalleen Hongasta valittiin Eevi Sutela, Daniela Sandås, sekä Noora Juusela. Hongalta valittiin kauden aikana siis neljä eri pelaajaa, mikä on sarjassa toiseksi eniten mestari KuPS:n jälkeen (5), ennen HPS:aa ja Åland Unitedia (3).

Kaksi pelaajaa teki kauden aikana debyyttinsä pääsarjatasolla. Iida Kainulainen 27.5. vierasottelussa TPS:aa vastaan ja Eela Oljemark 26.8. kotikentällä Åland Unitedia vastaan. Kainulainen kirjautti tililleen yhteensä yhdeksän ottelua ja 346 minuuttia, Oljemarkin saldo oli kuusi ottelua ja 221 peliminuuttia.

Lisäksi ensimmäiset ottelunsa Kansallisessa Liigassa pelasivat kauden aikana Jackie Altschuld (16.4. vs HJK) ja Dakota Chan (6.5. vs PK-35).

Kahdelta pelaajalta nähtiin liigauran avausmaalit. Annika Idman viimeisteli 2-2 tasoituksen 22.7. PK-35 Vantaata vastaan, Eela Oljemark osui samaa vastustajaa vastaan 17.9., vieden Hongan 2-0 johtoon.

Kaikki liigaottelut keltamustien maalilla torjunut Sofia Manner piti maalinsa puhtaana peräti kymmenen kertaa, mikä on eniten koko sarjassa. Manner torjui sarjassa toiseksi eniten TPS:n Inkeri Niemen jälkeen, 117 kertaa.

Noora Juusela kirjautti tililleen 43 avainsyöttöä. Juusela tarjoili maalipaikkoja sarjassa neljänneksi eniten ja oli tilaston kärkinimi mestarijoukkue KuPS:n ulkopuolelta.

Tilastojen lähteet: Kansallinen Liiga, Palloliitto, Ruutu, StatsBomb.

Back to top