Etsi tältä sivustolta

Hongalle tärkeä loppuhetkien voitto

Julkaistu

Honka kohtasi ONS:n Tapiolan urheilupuiston tiistai-illassa. Ottelusta saatiin todellinen jännitysnäytelmä ja ratkaisu syntyi vasta lisäajalla Eevi Sutelan lauottua Hongalle kolme pistettä.

Voittomalin juhlia! Kuva: Juhani Järvenpää

Avausjakso

Honka oli ottelussa alusta saakka askeleen edellä, mutta maalinteko tuotti vaikeuksia. Seitsemännellä minuutilla Sanra Pulliainen laukoi vasurillaan, mutta ONS-vahti Lilja Niiranen torjui.

ONS:n ottelun ensimmäinen paikka oli Aada Saarelan hyvä laukaus 22. minuutilla, jonka Sofia Manner koppasi.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Elli Seiro laukoi boksin kaarelta, mutta yli maalin. Daniela Sandås oli hetkeä myöhemmin puskea Hongan edelle kulmapotkusta, mutta peliväline ajautui vielä ohi takakulmasta.

Yksi pelin merkittävistä tapahtumista nähtiin 43. minuutilla. Stina Virkkala kaatoi Seiron ja joutui katselemaan punaista korttia. Seuranneesta vapaapotkusta kokeili Noora Juusela, mutta huippuottelun pelannut Niiranen ehti jälleen pallon tielle. Tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso

Ylivoimalla pelannut Honka painoi koko toisen jakson hyökkäyksiä vieraiden päätyyn. Maalipuutkin tulivat keltamustille tutuiksi toisen jakson alkuhetkillä, kun Eevi Sutelan kuti palasi poikkipuun kautta peliin.

51. minuutilla Honka pelasi kulmapotkun lyhyenä ja Pulliainen laukoi, Niiranen sai kätensä alakulmassa pallon tielle.

Hieman ennen tunnin täyttymistä Seiro laukoi tulisesti oikeallaan, mutta jälleen Niiranen oli hereillä.

Jos Eevi Sutela kolautti aiemmin ylärimaa, Elli Seirolle tutuksi tuli myös maalin pystypuu. Parikymmentä minuuttia ennen täyttä aikaa hyökkääjän keskitys kolahti tolppaan.

Seiro laukoi ahkerasti läpi ottelun ja oli moneen otteeseen hyvinkin lähellä maalintekoa. 79. minuutilla kuti meni hieman ohitse.

Ottelun ratkaisu nähtiin juuri 90 minuutin täytyttyä. Eevi Sutela viritti laukauksen boksin rajoilta ja tällä kertaa edes Niiranen ei enää ylettänyt sen tielle. Honka 1-0 johtoon ja tämä johto piti loppuminuutit. Näin keltamustat napaasi todella tärkeät pisteet dramaattisten vaiheiden jälkeen.

Ratkaisun hetki! Eevi Sutela laukoo 1-0 voiton Hongalle!

– Peli oli meiltä haastava, emme olleet riittävän teräviä ensimmäisellä puoliajalla ja pelaamisemme ei ollut riittävällä tasolla. Toisella puoliajalla yhden ylivoimalla saimme painostaa koko peliä, mutta maalipaikoista emme saaneet sisään. Olimme kuitenkin luottavaisia, sillä meillä riitti uskoa voittoon ja onneksi jaksoimme tsempata viimeiseen asti, ratkaisun iskenyt Sutela totesi.

Maali oli kauden ensimmäiseni, joten tuntui erittäin hyvältä saada vihdoin pallo maaliin. Oli hienoa tehdä maali kotiyleisön edessä, varsinkin kun HK23 ja koko vaihtopenkki repesi riemuun!, Sutela summasi tuntemuksiaan maalin hetkellä.

Honka jatkaa Kansallisessa Liigassa neljäntenä. Seuraava ottelu on edessä Tampereella ensi viikon keskiviikkona 9.8. Ilves vs FC Honka käynnistyy Kaupissa klo 18.00!

Hongan avauskokoonpano:
#1 Sofia Manner (MV)
#4 Daniela Sandås
#5 Sanra Pulliainen (67′ Annika Idman)
#9 Elli Seiro
#15 Inka Kaivola (C)
#17 Matilda Kuusniemi Fishwick
#23 Noora Juusela
#28 Eevi Sutela
#33 Wilma Sjöholm (56′ Iida Kainulainen)
#34 Venla Lamberg (76′ Ada Eronen)
#42 Noora Hämäläinen

Vaihdossa: #2 Aino Nurmi, #16 Iida Laine, #44 Eela Oljemark, #70 Veera Tammi (MV)

Back to top