Etsi tältä sivustolta

Honka hienoon voittoon Tampereella

Julkaistu

Suomen Cupin lohkovaiheen avausottelussaan Ilves/2:sen 3-0 voittanut Honka sai lauantaipäivässä vastaansa Ilveksen liigajoukkueen. Lukemat olivat samat kuin edellisessäkin pelissä ja pisteet matkasivat kotiin Espooseen 3-0 voitolla.

Avausjakso

Ilves aloitti vahvasti ja painoi peliä koti Hongan päätyä ensimmäiset kymmenisen minuuttia. Kotijoukkueen Tuuli Viinikka nousi vahvasti ja laukoi, mutta Emma Immonen sai kätensä väliin. Peliä jatkettiin lopulta kulmapotkulla, mutta siitä ei syntynyt mitään mainitsemisen arvoista.

Jakson edetessä peli tasaantui selvästi. 14. minuutilla Saana Hartikainen keskitti maalille, jossa Elli Seiron ohjaus ei kuitenkaan suuntautunut kohti maalia. Julia Schalin ehti ensimmäisenä irtopalloon, mutta peliväline karkasi yli päätyrajan.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Anna Olmala pääsi puskemaan sivuvapaapotkusta, mutta selvästi Honka-maalin ylitse.

Honka otti peliä enemmän ja enemmän haltuunsa sen edetessä. 24. minuutilla Noora Juuselan lähettämästä sivuvapaapotkusta syntyi vaarallinen hässäkkä Ilves-maalille. Pallo putosi lopulta Inka Kaivolalle, jonka laukaus karkasi kuitenkin maalin ylitse.

Wilma Spets näytti laukaisutaitoaan, kun kellossa oli 37 minuuttia. Meri Hämäläinen torjui kudin yläkulmasta kulmapotkuksi, joka ei kuitenkaan tuottanut tulosta.

Avausjakson viimeisen vitosen aikana Honka oli vielä kolmesti lähellä avausmaalin tekoa. Juusela ja Schalin yrittivät vuoroillaan ja juuri ennen taukoa Schalin pääsi kokeilemaan vielä Hartikaisen syötöstä, mutta Noora Hämäläinen siivosi pallon pois lähes maaliviivalta. Näin tauolle siirryttiin lukemissa 0-0.

Toinen jakso

Viisi minuuttia toista jaksoa oli pelattu, kun Honka iski. Juusela lähetti kulmapotkun maalille ja Saana Hartikanen puski pallon varmasti verkkoon. Hartikaiselle Honka-uran avausmaali ja Honka 1-0 johtoon.

Honka oli myös toisella jaksolla vahvempi joukkue. 56. minuutilla Spets katkoi Ilveksen pelinrakentelun ja pelasi Schalinille, jonka vasemman jalan laukauksen Hämäläinen kuitenkin hieman pomputtaen koppasi.

Honka suoritti 62. minuutilla kaksi vaihtoa, kun Aino Nurmi ja Katriina Kuoksa korvasivat kentällä Inka Kaivolan ja Noora Juuselan.

Kauaa ei Nurmi kentälle tultuaan odotellut, ennen kun verkko heilui. Honka käynnisti hienosti syvältä omalta alueeltaan vastahyökkäyksen ja Spets pääsi kuljettamaan kovalla vauhdilla ylöspäin. Syöttö löysi Seiron, jonka laukauksen Hämäläinen vielä torjui, mutta Nurmi pääsi laukomaan paluupallosta Hongan kahden maalin karkumatkalle.

Ilves hyäkkäsi vaarallisesti pian Hongan maalin jälkeen. Pipsa Saarilahti haki syötöllä maalinedustalta Silja Tuomista, mutta pallo karkasi juuri ja juuri pitkäksi ja yli päätyrajasta.

Honka oli pakotettu vaihtamaan 72. minuutilla, kun Katriina Kuoksa joutui jättämään kentän loukkaantumisen vuoksi. Tilalle juoksi Ada Eronen.

Ilves sai viimeisen kympin alkajaisiksi luotua muutaman hyvän tilanteen Honka-maalille. Ensin Pessia Purhonen kokeili kulmapotkusta ja hetkeä myöhemmin kaksikko Heta OlmalaSilja Tuominen oli pahanteossa, mutta Honka-maali pysyi koskemattomana.

Päivän kolmas osuma nähtiin muutama minuutti ennen loppuvihellystä ja upealla tavalla! Kymmenisen minuuttia aiemmin kentälle tullut Matilda Kuusniemi Fishwick viritti kaukolaukauksen oikealla jalallaan ja yläkulmassa soi! Keskikenttäpelaajan hienolla osumalla Honka 3-0 johtoon.

Emma Immonen jouti vielä venymään aivan ottelun lopussa Aino Rasisen yläkulmaa kohti suuntautuneen laukauksen tielle ja Honka kolautti kerran ylärimaa, mutta lisämaaleja ei enää nähty. Näin Honka nappasi täyden pistepotin mukaansa Espooseen 3-0 voitolla.

Peli oli todella vauhdikas ja paljon mentiin päästä päähän. Omaan, sekä koko joukkueen peliin olen tyytyväinen. Jo tähän mennessä talvikauden kehityksen huomaa ja tästä on erittäin hyvä jatkaa, avausmaalin puskenut Saana Hartikainen summasi ottelun jälkeen.

Tänään nähtiin paljon kokonaisempi esitys joukkueelta kuin avauspelissämme. Tempo oli korkea alusta alkaen ja pystyimme ylläpitämään korkeaa intensiteettiä hyvin yli 70 minuutin ajan. Työskentelemme edelleen saadaksemme fyysistä suorituskykyämme paljon korkeammalle tasolle. Puolustuspelaamistamme jouduimme hieman muuttamaan sopeutuaksemme vastustajaan, sillä Ilveksellä on vaarallisia pelaajia, kun he pääsivät laita-alueille. Pelaajamme sopeutuivat jälleen todella hyvin, siitä kuuluu suuri kunnia heille. He ottavat vastaan tietoa pelistä erittäin hyvin, puhuivat toisilleen ja sopeutuivat tilanteisiin itse, päävalmentaja Omar Adlani totesi.

Halusimme hyökätä tiettyihin tiloihin tänään ja jälleen suuri kunnia pelaajillemme heidän hyökkäyspelistään tänään. Emman rauhallinen pelaaminen yhdessä puolustajien ja keskikenttäpelaajien kanssa asetti pelirytmin aina hyökkääjillemme saakka, jonka kautta saimme lukuisia hyökkäyksiä vastustajan boksiin. Saimme taas paljon hyvää materiaalia jota voimme käydä läpi ensi viikolla pelaajien kanssa ja parantaa vielä kohti ensi viikonlopun ottelua, hän jatkoi.

Honka on kahden pelatun ottelun jälkeen lohkon toisella sijalla, tasapisteissä kärkipaikkaa pitävän Ilveksen kanssa. Koska Ilves on pelannut jo kaikki kolme otteluaan, riittää Hongalle pistekin lohkovaiheen päätösottelustaan lohkovoittoon. Puolivälierävaiheeseen jatkavat lohkovoittajat jokaisesta kuudesta lohkosta, sekä kaksi parasta lohkokakkosta.

Honka päättää lohkovaiheen ensi viikon sunnuntaina 20.2. Espoonlahden tekonurmella kello 16.00 alkavassa ottelussa vastassa on TPS/T18. Ottelujärjestelyistä tiedotetaan lisää myöhemmin.

Hongan avauskokoonpano:
#1 Emma Immonen (MV)
#3 Saana Hartikainen (79′ Annika Idman)
#4 Daniela Sandås
#5 Senja Salo
#6 Ida Heikkinen
#7 Saara Lappalainen
#9 Elli Seiro
#14 Wilma Spets
#15 Inka Kaivola (62′ Aino Nurmi )
#18 Julia Schalin (79′ Matilda Kuusniemi Fishwick)
#23 Noora Juusela (62′ Katriina Kuoksa/72′ Ada Eronen)

Vaihdossa: #20 Ilona Anttonen, #31 Sonja Ferm (MV)

Back to top