Etsi tältä sivustolta

Kiitos Hemppa!

Julkaistu

Hienon uran tehnyt Heini Toivonen päätti pelaajauransa tähän kauteen ja pelasi viimeisen ottelunsa viime lauantain päätöskierroksella PK-35 Vantaata vastaan.

Toivonen edusti pääsarjatasolla vain kahta joukkuetta. Liigadebyyttinsä hän teki ONS:n riveissä kaudella 2012. Debyyttikaudella vastuuta tuli kahdessakymmenessä ottelussa. Jo aiemmin Toivonen oli pelannut ONS:n paidassa suuressa roolissa Ykkösessä.

Toivonen kuului oululaisten runkopelaajiin liigatasolla kuuden vuoden ajan ja pelasi seurassa yhteensä 108 pääsarjaottelua, joissa hän teki yhdeksäntoista maalia. Honkaan hän saapui kaudelle 2020. Avauskaudella keltamustissa tilille tuli kolmetoista pelattua liigaottelua. Kuluneella kaudella Toivonen pelasi yhdessätoista ottelussa ja onnistui kahdesti maalinteossa. Hongassa vastuuta on tullut erityisesti keskuspuolustajana, mutta myös laitapakkina ja keskikentän laidalla. Kaiken kaikkiaan Toivonen pelasi urallaan 132 liigaottelua ja teki 21 maalia.

Olen todella kiitollinen ja tyytyväinen siihen, että tulin Honkaan pari vuotta sitten. Viime vuodet eivät toki ole olleet joukkueena tuloksellisesti parhaita mahdollisia, mutta koen saaneeni silti täältä paljon. Erityisesti olen äärettömän kiitollinen joukkueelle ja sille, miten hyvin minut otettiin vastaan. Pääsin hetkessä sisään Honka-pöhinään, joka on aivan ainutlaatuista. Nämä ihmiset tekevät täällä tämän upean joukkueen ja yhteishengen, Toivonen sanoo.

– Jalkapallo on ollut minulle aina keino toteuttaa itseäni ja päästä haastamaan itseäni. Rakastan treenaamista sekä pelaamista ja joukkueen kanssa yhdessä oloa. Ripustan nappikset naulaan äärettömän haikein ja kiitollisin mielin. Innolla odotan, mitä kaikkea muuta elämällä onkaan tarjottavana. Futis on antanut minulle valtavasti. Olen saanut paljon taitoja ja kokemusta, joita voin myös muuten elämässä hyödyntää. Ja tärkeimpänä tietenkin nämä ihmiset. Onneksi he säilyvät, hän päättää.

Back to top