Etsi tältä sivustolta

Honka sarjanousija HPS:n vieraaksi perjantaina

Julkaistu

Kahdesta viime ottelustaan kaksi voittoa ottanut Honka pyrkii jatkamaan voittojen tiellä perjantaina. Keltamustat matkaavat Oulunkylään, jossa vastaan asettuu täksi kaudeksi Kansalliseen Liigaan noussut HPS. Kello 19.00 alkavaa ottelua voi seurata suorana Ruutu+:sta!

Honka pelasi avausottelussaan 2-2 tasapelin Ilveksen kanssa ja on sen jälkeen napannut kaksi peräkkäistä voittoa, kun sekä JyPK, että PK-35 ovat kaatuneet keltamustien käsittelyssä. Ennen neljättä sarjakierrosta Honka löytyy Kansallisen Liigan kolmannelta sijalta, tasapisteissä toisena olevan Åland Unitedin kanssa. Sarjakärki KuPS on puhtaalla pelillä kaksi pistettä Honkaa edellä, ja tasapisteissä sijoilla neljä ja viisi majailevat TiPS ja HJK jahtaavat keltamustia pisteen perässä.

– Meillä on nyt kolme peliä takana ja jokaisessa olemme pystyneet nostamaan tasoamme pelin eri osa-alueilla. Tottakai kaikista peleistä olisi pitänyt napata täydet pisteet, toteaa hyökkääjä Jasmin Leppioja.

Hongan maalintekovastuu on alkukaudesta jakautunut laajalle joukolle, sillä jokaisen joukkueen viidestä tekemästä maalista on viimeistellyt eri pelaaja. Viime kierroksen PK-35-ottelun avausmaalin tehneen Leppiojan lisäksi vastustajan verkkoja ovat tällä kaudella heiluttaneet Milla Punsar, Wilma Spets, Heini Toivonen ja Aino Vuorinen.

– On hienoa nähdä, että jokainen tähän asti tehdyistä maaleista on kirjattu eri pelaajille. Se osoittaa, että meiltä löytyy useita pelaajia, jotka pystyvät maalintekoon, Leppioja sanoo.

Laajan maalintekovastuun lisäksi on tärkeää huomioida myös oma puolustuspään pitävyys. Ainoastaan sarjakärki KuPS on päästänyt Honkaa vähemmän maaleja ensimmäisessä kolmessa ottelussa. TiPS:llä ja Åland Unitedilla päästettyjen maalien sarake näyttää Hongan tapaan kahta takaiskuosumaa.

Molemmat Hongan verkkoon tehdyt osumat syntyivät avauskierroksen Ilves-ottelussa. Sen jälkeen keltamustat ovat siis pitäneet oman maalinsa puhtaana kaksi ottelua peräkkäin. Vahva puolustuslinja Yang-Sandås-Naumanen-Toivonen, sekä viimeisenä lukkonaan maalillaan vahvasti pelannut Sofia Manner ovat muun joukkueen tuella pitäneet huolen siitä, että Hongalle ei helpolla maaleja tehdä.

HPS nousi viime kauden päätteeksi historiansa ensimmäistä kertaa pääsarjatasolle Kansalliseen Liigaan. Se oli Ykkösessä suvereeni, sillä koko kauden aikana joukkue voitti kahta vaille kaikki ottelut.

Kansallisen Liigan kauden alku on ollut joukkueelle haastava ja kolmen ottelun jälkeen pistetili näyttää nollaa. Avauskierroksella HPS kärsi 0-4 tappion KuPS:ille, sen jälkeen PK-35 oli vahvempi luvuin 1-6 ja viime kierroksella PK-35 Vantaa otti pisteet 0-4 numeroin. Honkaa vastaan astelee siis perjantaina varmasti sisuuntunut ja kovalla tahdolla sarjan avauspisteitään hakeva joukkue, jota ei heikosta alusta huolimatta sovi lainkaan aliarvioida.

Joukkueen nimilistasta esiin nousee mm. viime kaudella Ykkösen maalikuninkuuden voittanut hyökkääjä Piipa Kämppi, joka ei ole yli kaksikymmenvuotisella jalkapallourallaan pelannut missään muussa seurassa. Muita avainpelaajia ovat mm. kapteeni Aino Lehtinen, sekä Ykkösessä viime kaudella kymmenesti verkkoja heiluttanut Emilia Ukkonen.

– HPS ei ole meille ennestään tuttu joukkue, joten on hienoa päästä kohtaamaan uusi tulokas. On tärkeää, että pystymme pitämään palloa, viimeistelemään tehokkaasti paikoistamme ja pitämään oman maalimme puhtaana. Näin pidämme huolen, että täydet pisteet matkaavat Tapiolaan, Leppioja päättää.

Lisämausteensa otteluun tuo myös se, että tällä kaudella HPS:n paitaa kantava Alisa Hokkanen pelasi viime kaudella Hongan riveissä.

Suoraa lähetystä HPS-FC Honka ottelusta pääset seuraamaan klikkaamalla tästä!

HPS-ottelun jälkeen Honka palaa kotiotteluiden pariin. Tapiolan urheilupuistossa keskiviikkona 12.5. kello 17.00 alkavaan otteluun vieraaksi saapuu KuPS.

Back to top