Etsi tältä sivustolta

Honka kohtaa KuPS:n sunnuntain Cup-puolivälierässä

Julkaistu

Suomen Cupin puolivälieriin edennyt FC Honka saa ylihuomenna sunnuntaina vieraakseen KuPS:n Kuopiosta. Kamppailu välieräpaikasta käynnistyy Esport Arenalla kello 13.00.

Honka pelasi Cupin lohkovaiheessa kaksi ottelua. Ensimmäisessä pisteet jaettiin PK-35 Vantaan kanssa 1-1 lukemin, ja toisessa keltamustat kaatoivat vahvan toisen nelivitosen myötä TiPS:n 4-2. TiPS:iä vastaan kahdesti osuneet Aino Vuorinen ja Wilma Spets johtavat joukkueen sisäistä maalitekijätilastoa, Tiia Savolainen on lisäksi osunut kerran.

Cup-otteluiden lisäksi Honka on pelannut talvikauden aikana muutamia harjoitusotteluita. Viimeisimmässä kaatui NJS Milla Punsarin kahdella maalilla 2-0.

– Meillä on ollut hyvä talvi. Olemme treenanneet kovaa ja jatkaneet selvästi joukkueen pelin kehittämistä uudelle tasolle. Viime kauden loppu jätti hyvän draivin ja se näkyy kyllä pelaajien tekemisessä ja tahtotilassa, toppari Katarina Naumanen sanoo.

– TiPS-peli oli vauhdikasta ja viihdyttävää futista. Joukkueena onnistuimme monilla eri osa-alueilla, varsinkin pelinavaamisessa ja rakentelussa. Toki omissa soi kaksi kertaa, joten siinä on meille selkeä kehityskohde KuPS-peliin.

KuPS:n lohkovaihe oli vähintäänkin erikoinen. Alunperin joukkue oli lohkossa JyPK:n ja PEPO:n kanssa, mutta PEPO:n luovuttua paikastaan KuPS ja JyPK päätyivät kohtaamaan vain toisensa kahdesti. Ensimmäinen ottelu päättyi KuPS:n 3-0 luovutusvoittoon, ja toisessa KuPS latoi jyväskyläläisten maaliin peräti kaksitoista osumaa ja otti selvän 12-0 voiton. Kuopiolaisten tehopelaajina oli tuttuja nimiä, Aino Krögerin tehdessä hattutempun, ja Gentajan Rochin, sekä Lavdije Begollin osuessa kahdesti.

– KuPS on laadukas joukkue, joten odotan jälleen hyvin vauhdikasta ja tasaista cup-ottelua. He ovat vaarallisia erityisesti hyökkäyssuuntaan, joten yksi tärkeimmistä asioista on heidän hyökkäysintonsa tukahduttaminen heti alkuunsa, aiemmalla urallaan myös kuopiolaisten paidassa pelannut Naumanen toteaa.

FC Honka-KuPS pelataan ilman yleisöä, mutta ottelusta pyritään tarjoamaan lähetys. Lisätietoja mahdollisesta lähetyksestä lähempänä ottelua.

Back to top