Etsi tältä sivustolta

Niia Salminen Honkaan!

Julkaistu

JyPK:stä siirtyvä 18-vuotias laitahyökkääjä oli viime kaudella suuressa roolissa jyväskyläläisten joukkueessa.

Salminen teki pääsarjadebyyttinsä jo kaudella 2019, mutta vastuu kasvoi päättyneellä kaudella selvästi. Hän pelasi yhteensä kahdessatoista ottelussa, sekä karsintojen toisessa osassa VIFK:ta vastaan. Maaleja syntyi yhteensä kolme kappaletta, joista yksi juuri Honkaa vastaan Harjulla.

Salminen on juhlinut JyPK:n kanssa BSM-kultaa vuonna 2019, sekä hopeaa edeltävällä kaudella. Viime vuonna hän pelasi Kansallisen Liigan lisäksi kolmessa ottelussa JyPK:n pronssia napanneessa BSM-joukkueessa. Näissä otteluissa syntyi neljä maalia.

– On mahtavaa olla osa tasokasta joukkuetta. Uskon, että Hongalla on minulle paljon annettavaa, samoin kun myös minulla Hongalle. Honka on minulle hieno mahdollisuus kehittyä ja ottaa askel eteenpäin, Salminen kommentoi.

Salminen on ikäluokkansa maajoukkueen vakionimi. Hongan päävalmentaja Rosa Lappi-Seppälä on siirtoon erittäin tyytyväinen.

– Niia on erittäin nopea, tekninen, hyvä etenkin nopeissa tilanteenvaihdoissa ja hyvä viimeistelemään. Olen todella iloinen, että hän päätti tulla Honkaan. Oli varmasti iso ratkaisu muuttaa toiselle paikkakunnalle, mutta se kertoo siitä, kuinka tavoitteellinen pelaaja hän on, Lappi-Seppälä sanoo.

#MeOllaanHonka

Back to top