Etsi tältä sivustolta

Kansallisen Liigan keltamustat kohtaavat lauantaina Tapiolassa

Julkaistu

Kansallisen Liigan viikonlopun kierroksella kohtaavat sarjan kaksi keltamustaa joukkuetta, kun KuPS saapuu FC Hongan vieraaksi Tapiolaan. Ottelu käynnistyy lauantaina 5.9. kello 16.00.

FC Honka on hieman vaikeamman vaiheen jälkeen palannut jälleen pistekantaan. Viimeisestä kolmesta ottelustaan se on voittanut kaksi ja pelannut kerran tasan. Viime kierroksella kaatui PK-35 Vantaa luvuin 3-1. Ottelussa Hongan maaleista vastasivat tasoitusmaalin laukonut Jasmin Leppioja, sekä upealla yläkulmalaukauksella Hongan johtoon vienyt Tiia Savolainen. Keltamustien kolmas osuma merkittiin omaksi maaliksi. Sarjataulukossa Honka pitää hallussaan sijaa kuusi.

– Olemme löytäneet viime otteluissa taas paremmin yhteisen sävelen pelaamiseemme. Olemme pystyneet pyörittämään peliä joukkueena ja tasapainottamaan pelaamistamme kentän eri osa-alueilla. Meillä on nyt erittäin hyvä peli-ilme ja uskon, että se löytyy myös lauantain ottelussa, kommentoi Hongan hyökkääjä Dana Leskinen.

KuPS löytyy otteluun lähtiessä Kansallisen Liigan sarjataulukosta sijalta kolme. Se on kerännyt kahdestatoista pelaamastaan ottelusta yhteensä kaksikymmentäkaksi pistettä. Hongalla vastaava saldo on yksitoista pelattua ottelua ja seitsemäntoista pistettä.

Kuopiolaiset ovat myös otteluun lähtiessä vahvassa vireessä. Kolmessa viime ottelussa joukkue on kaatanut niin TPS:n, JyPK:n, kuin viimeisimpänä HJK:nkin. KuPS on hyökkäyspäässä erittäin kovatasoinen, sillä se on iskenyt tällä kaudella yhteensä 32 maalia. Se on yksitoista enemmän, kun Kansallisen Liigan toiseksi tehokkain joukkue Åland United. Hyökkääjät Gentjana Rochi (12 maalia) ja Aino Kröger (9 maalia) pitävätkin hallussaan liigan maalipörssin kahta kärkisijaa.

Joukkueet ovat kohdanneet kerran aiemmin tällä kaudella. Silloin Honka oli Kuopiossa tyly vieras ja haki täyden pistepotin mukaansa Espooseen Leskisen hattutempun siivittämänä. Loppulukemiksi kirjattiin 1-3.

– KuPS on erittäin fyysinen ja taitava joukkue ja heillä on paljon hyviä yksilöitä. Helppoa ottelua ei varmasti ole edessä. Meidän täytyy pelata hyvällä joukkuehengellä ja näyttää samanlaista virtaa kuin PK-ottelussa, Leskinen sanoo.

Kansallinen Liiga ja sen joukkueet ottavat viikonlopun kierroksella vahvasti kantaa samanarvoisuuden puolesta, kun liigajoukkueiden pelaajat käyttävät otteluissaan sateenkaaren värisiä kengännauhoja.

FC Honka-KuPS siis Tapiolan urheilupuistossa lauantaina 5.9. kello 16.00 alkaen. Otteluun on vapaa pääsy. Tervetuloa kannustamaan Honka voittoon!

Muistathan saapua otteluun ainoastaan täysin terveenä! Ruutu näyttää ottelun suorana!

Back to top