Etsi tältä sivustolta

UWCL 2018-2019 FC Zurich – FC Honka

Julkaistu

Otteluraportti

FC Hongan taival Mestarien liigassa päättyi FC Zürichin käsittelyssä torstaina. Espoolaiset tarvitsivat ottelusta voiton ja lähtivät peliin avausottelua hyökkäysvoittoisemmalla taktiikalla. Kotijoukkue kasvatti kuitenkin johtonsa otteluparissa kolmeen maaliin jo avaus puolikkaalla, ja vei toisen osaottelun lopulta nimiinsä selvästi luvuin 5-1.

UEFA Women’s Champions League, Round of 32, 27.9. 20:00, Leipzigrund, Zurich

FC Zürich – FC Honka 5-1 (2-0)

28. 1-0 Fabienne Humm
45+1. 2-0 Humm
51. 3-0 Humm
55. 4-0 Martina Moser rp.
64. 5-0 Coumba Sow
90. 5-1 Jutta Rantala (Marianna Tolvanen)

Honka aloitti ottelun ennakkoluulottomasti ja sai avausottelua paremmin tilanteita luotua Zürichin maalille. Espoolaisten paras maalipaikka ensimmäisen puolituntisen aikana syntyi Milla Punsarille, joka karvasi pallon maalivahti Elvira Herzogilta. Laukaus pienestä kulmasta suuntautui kuitenkin sivuverkkoon.

Muutamaa minuuttia myöhemmin iski kotijoukkue. Vasemmalta annettu kulmapotku putosi aivan Hongan maalin edustalle, josta Zürich-kapteeni Fabienne Humm rynni pallon maaliviivan paremmalle puolelle.

Espoolaisten tilanne muuttui vielä tukalammaksi juuri ennen taukovihellystä. Avausottelun ainokaisen iskenyt Martina Moser vapautti Hummin rangaistusalueen rajalle. Suoraan syötöstä lähtenyt laukaus painui vastustamattomasti Hongan maalin takanurkkaan.

Hongan jo tauolla oli haastava, sillä joukkue tarvitsisi toisella jaksolla kolme maalia jatkopaikkaan. Espoolaiset olivatkin lähellä päästä takaisin iskuetäisyydelle heti toisen puolikkaan alussa, kun Henni Malinen nousi laidalta keskelle ja ampui vihaisesti parista kympistä. Hertzog onnistui kuitenkin nyrkkeilemään vedon yläriman alta kulmaksi.

Lisää kylmää vettä Hongan niskaan tuli kuitenkin, kun toinen jakson oli ehtinyt vanhettua vain kuusi minuuttia. Vierailijat eivät onnistuneet selvittämään oikealta lähtenyttä keskitystä, ja Humm pääsi yllättämään Hongan puolustuksen takanurkalta, ja viimeistelemään samalla hattutemppunsa.

Vain neljä minuuttia myöhemmin Moser lisäsi johdon jo neljään ammuttuaan rangaistuspotkun ohi Paula Myllyojan. Kotijoukkueen viidennen maalin ampui Coumba Sow maalivahdinalueen rajalta. Tilannetta edelsi jälleen keskitys, jota vierailijoiden puolustus ei aivan onnistunut selvittämään.

Maalin jälkeen oli Linda Nymanin vuoro yrittää yllättä Herzog. Punsarin pitkän kuljetuksen jälkeen pallo päätyi Marianna Tolvasen ja Anna Vlasoffin kautta Nymanille. Kova laukaus noin 30 metristä oli jo painua takanurkkaan, mutta Zürich-vahti onnistui jälleen venyttämään kätensä vedon tielle.

Hieman lohtua espoolaisten iltaan toi vaihdosta sisään tullut Jutta Rantala. Tolvanen ja Sini Vehviläinen toimittivat pallon keskustaan Rantalalle, jonka upea laukaus noin 25 metristä painui Zürich-maalin takanurkkaan.

Hongan paluusta Mestarien liigaan jäi tällä kertaa käteen kokemuksia kovista peleistä, ymmärrystä eurooppalaisen jalkapallon tasosta, ja paikka Euroopan 32 parhaan joukkueen joukossa. Monelle pelaajalle ottelut Mestarien liigassa olivat ensimmäinen kosketus seurajoukkueiden huipputasolle, ja ottelut antavat varmasti eväitä siihen miten paljon töitä on tehtävä, jotta eroa saadaan tulevina vuosina kurottua kiinni.

Sveitsiläiset osoittivat kokemuksensa kansainvälisistä huippuotteluista, ja suomalaisittain historiallinen jatkopaikka jäi tällä kertaa saavuttamatta. Espoolaiset voivat kuitenkin olla ylpeitä raivattuaan suomalaisena joukkueena muutaman vuoden tauon jälkeen tiensä varsinaiseen turnaukseen. Kaksi kuukautta kestänyt otteluruuhka jää nyt usean pelaajan kohdalla pienelle tauolle, kun Naisten Liigan huipennusta saadaan odottaa yli maajoukkuetauon – lokakuun puoliväliin asti.


Kommentit

Henni Malinen tunnusti vastustajan paremmuuden, ja toivoo suomalaisjoukkueiden raivaavan tiensä useammin vastaavanlaisiin otteluihin:

“Pettymys tippumisesta on kova. Näitä pelejä haluaisi pelata vaan lisää ja lisää. Pelin tulos tietysti harmittaa, sillä meilläkin oli paikkoja useampaankin maaliin, mutta tarvittava tarkkuus niissä tilanteissa puuttui. Zürich taas oli terävämpi ja röyhkeämpi meidän boksissa ja näin ollen ei juuri jättänyt jossitteluille varaa. Kaiken kaikkiaan oli äärimmäisen hieno kokemus päästä pelaamaan kovia kansainvälisiä pelejä ja näitä pelejä täytyisi jokaisen Naisten Liigan joukkueen päästä pelaamaan enemmän, jotta saataisiin myös liigan tasoa nostettua.”

 

Päävalmentaja Luciano Posillipo kertoi toisen osaottelun olleen ensimmäistä avoimempi. Posillipon kommentit koko otteluparista ovat luettavissa omassa uutisessaan.

“Toinen ottelu oli hyvin erilainen. Molemmilla joukkueilla oli enemmän laukauksia maalia kohti jo ensimmäisellä jaksolla heti ensimmäisen 25 minuutin aikana, kuin ensimmäisessä ottelussa yhteensä. Kaiken kaikkiaan laukaukset maalia kohti menivät Zürichille 12-9, joista Zürich sai osan paremmilta sektoreilta kuin me.  Zürich oli tehokas ja teki toisella jaksolla kaikista kolmesta laukauksesta kolme maalia.”

“Maalit tietenkin ratkaisevat otteluita, Zürich oli parempi ja siinä pitää olla realisti, kun ottelua analysoi.”


Kokoonpanot

FC Zürich

Elvira Herzog; Naomi Mégroz, Martina Moser (62. Cinzia Zehnder), Julia Stierli, Barla Deplazes (62. Patricia Willi), Malin Gut, Coumba Sow, Fabienne Humm (72. Karin Bernet), Lorena Baumann, Lesley Ramseier, Caroline Abbé

vaihdossa: Susanne Stutz; Rahel Moser; Annina Enz; Sandrine Mauron

FC Honka

Paula Myllyoja, Kaisa Ranki, Anna Auvinen, Emilia Iskanius, Anna Vlasoff; Saara Lappalainen (60. Sini Vehviläinen), Linda Nyman; Henni Malinen, Milla Punsar (71. Jutta Rantala), Marianna Tolvanen; Ella-Rosa Huusko

vaihdossa: Pauliina Nuora, Elli Pikkujämsä, Anni Miettunen, Suvi Kärkkäinen

Back to top