Etsi tältä sivustolta

UWCL 2018-2019 FC Zurich – FC Honka

Julkaistu

Otteluraportti

FC Hongan taival Mestarien liigassa päättyi FC Zürichin käsittelyssä torstaina. Espoolaiset tarvitsivat ottelusta voiton ja lähtivät peliin avausottelua hyökkäysvoittoisemmalla taktiikalla. Kotijoukkue kasvatti kuitenkin johtonsa otteluparissa kolmeen maaliin jo avaus puolikkaalla, ja vei toisen osaottelun lopulta nimiinsä selvästi luvuin 5-1.

64. 5-0 Coumba Sow
90. 5-1 Jutta Rantala (Marianna Tolvanen)

Honka aloitti ottelun ennakkoluulottomasti ja sai avausottelua paremmin tilanteita luotua Zürichin maalille. Espoolaisten paras maalipaikka ensimmäisen puolituntisen aikana syntyi Milla Punsarille, joka karvasi pallon maalivahti Elvira Herzogilta. Laukaus pienestä kulmasta suuntautui kuitenkin sivuverkkoon.

Muutamaa minuuttia myöhemmin iski kotijoukkue. Vasemmalta annettu kulmapotku putosi aivan Hongan maalin edustalle, josta Zürich-kapteeni Fabienne Humm rynni pallon maaliviivan paremmalle puolelle.

Espoolaisten tilanne muuttui vielä tukalammaksi juuri ennen taukovihellystä. Avausottelun ainokaisen iskenyt Martina Moser vapautti Hummin rangaistusalueen rajalle. Suoraan syötöstä lähtenyt laukaus painui vastustamattomasti Hongan maalin takanurkkaan.

Hongan jo tauolla oli haastava, sillä joukkue tarvitsisi toisella jaksolla kolme maalia jatkopaikkaan. Espoolaiset olivatkin lähellä päästä takaisin iskuetäisyydelle heti toisen puolikkaan alussa, kun Henni Malinen nousi laidalta keskelle ja ampui vihaisesti parista kympistä. Hertzog onnistui kuitenkin nyrkkeilemään vedon yläriman alta kulmaksi.

Lisää kylmää vettä Hongan niskaan tuli kuitenkin, kun toinen jakson oli ehtinyt vanhettua vain kuusi minuuttia. Vierailijat eivät onnistuneet selvittämään oikealta lähtenyttä keskitystä, ja Humm pääsi yllättämään Hongan puolustuksen takanurkalta, ja viimeistelemään samalla hattutemppunsa.

Vain neljä minuuttia myöhemmin Moser lisäsi johdon jo neljään ammuttuaan rangaistuspotkun ohi Paula Myllyojan. Kotijoukkueen viidennen maalin ampui Coumba Sow maalivahdinalueen rajalta. Tilannetta edelsi jälleen keskitys, jota vierailijoiden puolustus ei aivan onnistunut selvittämään.

Maalin jälkeen oli Linda Nymanin vuoro yrittää yllättä Herzog. Punsarin pitkän kuljetuksen jälkeen pallo päätyi Marianna Tolvasen ja Anna Vlasoffin kautta Nymanille. Kova laukaus noin 30 metristä oli jo painua takanurkkaan, mutta Zürich-vahti onnistui jälleen venyttämään kätensä vedon tielle.

Hieman lohtua espoolaisten iltaan toi vaihdosta sisään tullut Jutta Rantala. Tolvanen ja Sini Vehviläinen toimittivat pallon keskustaan Rantalalle, jonka upea laukaus noin 25 metristä painui Zürich-maalin takanurkkaan.

Hongan paluusta Mestarien liigaan jäi tällä kertaa käteen kokemuksia kovista peleistä, ymmärrystä eurooppalaisen jalkapallon tasosta, ja paikka Euroopan 32 parhaan joukkueen joukossa. Monelle pelaajalle ottelut Mestarien liigassa olivat ensimmäinen kosketus seurajoukkueiden huipputasolle, ja ottelut antavat varmasti eväitä siihen miten paljon töitä on tehtävä, jotta eroa saadaan tulevina vuosina kurottua kiinni.

Sveitsiläiset osoittivat kokemuksensa kansainvälisistä huippuotteluista, ja suomalaisittain historiallinen jatkopaikka jäi tällä kertaa saavuttamatta. Espoolaiset voivat kuitenkin olla ylpeitä raivattuaan suomalaisena joukkueena muutaman vuoden tauon jälkeen tiensä varsinaiseen turnaukseen. Kaksi kuukautta kestänyt otteluruuhka jää nyt usean pelaajan kohdalla pienelle tauolle, kun Naisten Liigan huipennusta saadaan odottaa yli maajoukkuetauon – lokakuun puoliväliin asti.