Etsi tältä sivustolta

TPS-ottelussa muistettiin kolmea pelaajaa merkkipaalusta

Julkaistu

Ennen FC Hongan ottelua Turun Palloseuraa vastaan vietettiin pieniä juhlallisuuksia, kun kolmea merkkipaalun täyttänyttä pelaajaa muistettiin kukilla. Marianna Tolvanen ja Kaisa Ranki valmistuivat hiljattain ammattiin. Sini Vehviläinen puolestaan sai JyPK-ottelussa täyteen kunnioitettavat 200 liigaottelua.

Ammattiin valmistuneet kommentoivat opintojaan ja uravalintaansa seuraavasti.

Marianna Tolvanen

 

  1. Oppilaitoksen nimi ja saavutettu tutkinto

Fysioterapeutti ja suoritin opinnot Laureassa Otaniemen kampuksella.

 

  1. Milloin aloitit opinnot tai kauanko niihin käytit vuosia

Aloitin opinnot syksyllä 2015, joten käytin tutkintooni 3 vuotta. Menin hieman nopeampaa vauhtia kuin normaalisti, koska koin mielekkäänä tehdä kesäisin opintoja, jottei opiskelurytmi kadonnut missään vaiheessa.

 

  1. Millaiseksi koit opiskelujen ja ammattimaisesti urheilun yhdistämisen?

Uskon, että kaikella tapahtuneella on aina tarkoitus. Syksyllä 2014 Ahvenanmaa kauden jälkeen tein vaikean päätöksen ja jouduin pitämään jalkapallosta taukoa loukkaantumisten takia. Päätin hoitaa kehoni kuntoon, ottakoon se, kuinka kauan tahansa aikaa. Keväällä 2015 mietin vaihtoehtoja kuntouttaessani jalkojani ja päätin laittaa hakupapereita sisään eri kouluihin. Minua onnistikin heti ja pääsin ensimmäisellä yrittämällä sisään kouluun, vaikka vielä viikko ennen pääsykokeita arvoin, menenkö niihin vai en. Onneksi menin ja tässä ollaan nyt. Tyytyväisenä uravalinnan suhteen :)

Vaikka en konkreettisesti ollut kaudella 2015 mukana joukkueessa, harjoittelin itsenäisesti, sillä asenteella, että aion tehdä vielä paluun. Ensimmäisen kouluvuoden pelasti itselläni se, että pystyin miettimään treenaamisen hyvin koulun kanssa sopivaksi. Olinkin tuttu näky Esportin crosstrainerissa opiskelupapereiden kanssa! :D Näin pystyin hyödyntämään hyvin aikaa opiskeluun aerobisen treenin yhdeydessä. En tiedä, miten olisin selvinnyt, jos olisin pelannut ja käynyt ensimmäistä lukuvuotta samanaikaisesti, todennäköisesti en ainakaan niin hyvin arvosanoin kuin nyt, koska jälkeenpäin mietittynä se oli todella raskasta aikaa.

Toisen opiskeluvuoden olin vielä myös puolittain sivussa, kunnes keväällä oli sitten aika palata pikkuhiljaa taas jalkapallon pariin. Kahden ensimmäisen vuoden jälkeen koulu helpotti läsnäolojen suhteen, joten koen, että pystyin yhdistämään viimeiset vuodet opiskeluista jalkapallon kanssa erittäin hyvin. Uskon myös, että opiskelu pelasti myös minut henkisesti siltä, etten pystynyt pelaamaan fudista, vaikka olisin sitä eniten halunnut.

Eli kaikesta löytyy aina jotain hyvää: nyt sain hyödynnettyä loukkaantumisiin kuluneet vuodet ja sain opiskeltua itselleni ammatin. Olen loppujen lopuksi tosi iloinen, että tässä kävikin näin vaikka välillä sit mietti, että mitä jos…

 

  1. Onko jotain mistä opinnoissasi olet erityisen onnistunut/innostunut/tyytyväinen ja/tai jotain mitä haluaisit jälkikäteen ajatellen tehdä toisin?

Ei ainakaan nyt ole sellaista oloa, että jotain olisin voinut tehdä toisin. Eka vuosi oli raskas, koska joka päivä tuli niin paljon uutta asiaa, ettei kaikkea vaan pystynyt sisäistämään. Joten ehkä jotain ensimmäisen vuoden juttuja voisin vielä vähän kertailla. :D

 

Kaisa Ranki

 

  1. Oppilaitoksen nimi ja saavutettu tutkinto?

Umeå universitet, aineenopettaja (liikunta, ruotsi)

 

  1. Milloin aloitit opinnot tai kauanko niihin käytit vuosia?

Aloitin vuonna 2012 ja opiskelin ensin 2 vuotta. Sitten pidin yhden välivuoden ja olin töissä liikunnan opettajana, minkä jälkeen jatkoin opintoni loppuun.

 

  1. Mitä seuraavaksi (tai jos olet jos siirtynyt työelämään)?

Olen töissä liikunnan ja terveystiedon opettajana Nurmijärvellä. Työyhteisö siellä on mukava ja kannustava.

 

  1. Millaiseksi koit opiskelujen ja ammattimaisen urheilun yhdistämisen?

Opiskelujen, pelaamisen ja työn yhdistäminen oli tietenkin ajallisesti haasteellista ja vapaa-aika jäi usein vähemmällä. Yliopisto tarjosi kuitenkin urheilijoille tukea opintojen ja urheilun yhdistämiseen.

Omat haasteensa oli myös varsinkin opintojen alussa ruotsin kielen oppimisessa ja ulkomailla asumisessa. Isona tukena minulla oli onneksi perhe ja läheiset.

 

  1. Onko jotain mistä opinnoissasi olet erityisen onnistunut/innostunut/tyytyväinen ja/tai jotain mitä haluaisit jälkikäteen ajatellen tehdä toisin?

Olen ensinnäkin tyytyväinen, että sain suoritettua tutkinnon loppuun. Ulkomailla, uudessa kulttuurissa, vieraalla kielellä opiskelu ei välttämättä ollut se helpoin reitti, mutta samalla opin myös paljon itsestäni, tutustuin uusiin ihmisiin ja sain hienoja kokemuksia.

 

  1. Suosittelisitko lähtöä ulkomaille opiskelemaan?

Suosittelen lähtöä ulkomaille opiskelemaan, koska usein kun poistutaan mukavuusalueelta niin oppimista ja kehittymistä tapahtuu. Lisäksi kun tutustuu uusiin kulttuureihin ja ihmisiin niin voi saada perspektiiviä elämään.

 

 

FC Honka onnittelee vastavalmistuneita, sekä huikeaan liigapelimäärään yltänyttä Sini Vehviläistä.

 

Back to top