Etsi tältä sivustolta

Päävalmentajan mietteet Mestarien Liigan otteluista

Julkaistu

Viimeiseen 12 viikkoon meillä ollut 6 viikkoa vähintään kaksi peliä viikossa. Pääsimme kokemaan normaalia eurooppalaista arkea otteluruuhkissa. Iso urakka siis takanapäin. Viimeisin iso valmistautuminen oli Zürich ottelupari Naisten Mestarien Liigassa. Mestarien liigan otteluparissa loppulukema oli selvä. Kokonaisuutena ottelupariin valmistautuminen oli iso prosessi meille kaikille sekä iso muuttuja meidän liiga-arkeen. Pelit olivat hienoa vaihtelua tuttujen vastustajien lisäksi.

Ensimmäinen osaottelu oli molemmilta tunnusteleva. Tiesimme Zürichin vahvuudet hyökkäyspelissä ja mielestäni saimme ne pois ja Zürichin näyttämään vaisulta.

Toinen ottelu oli hyvin erilainen. Molemmilla joukkueilla oli enemmän laukauksia maalia kohti jo ensimmäisellä jaksolla kuin ensimmäisessä ottelussa yhteensä heti ensimmäisen 25 minuutin aikana. Kaiken kaikkiaan laukaukset maalia kohti menivät Zürichille 12-9, joista Zürich sai osan paremmilta sektoreilta kuin me.  Esimerkiksi toisessa ottelussa Zürich oli tehokas ja teki toisella jaksolla mm. kaikista kolmesta laukauksesta kolme maalia.

Maalit tietenkin ratkaisevat otteluita, Zürich oli parempi ja siinä pitää olla realisti kun ottelua analysoi. Ja minun täytyy valmentajana tehdä tulosta, se on selvä. Otteluita analysoidessa työhöni kuuluu katsoa myös numeroiden taakse eli mitä peli piti sisällään. Pelasimme mielestäni hyvin kollektiivina molemmissa otteluissa, toisessa vielä paremmin hyökkäyssuuntaan. Niin kuin sanoin, Zürich oli etenkin toisessa ottelussa hyvin kliininen, mikä oli heidän hyvyyttä löytää erinomaiset maalipaikat. Maalit tulivat tilanteista, joissa Zürich pelaajat saivat edun sekunniksi itselleen suhteessa meidän puolustamiseen ja sama heidän puolustaessa meidän hyökkäyksiä.  Se teki sitten sen eron kokonaisuuteen kahdessa ottelussa.

Tuloksen taakse katsoessa olen hyvin mielissäni siitä, miten moni pelaaja pystyi sopeutumaan erilaisiin pelillisiin asioihin.  Olen äärimmäisen ylpeä ja kiitollinen, miten koko joukkue pystyi suurelta osin toteuttamaan vain muutaman harjoituksen jälkeen otteluun laadittua taktiikkaa nimenomaan kollektiivisesti puolustus ja hyökkäyspelissä sekä muuttamaan sitä pelin loppupuolella. Moni pelaaja, kokeneet kuin nuoremmat, ovat menneet todella paljon eteenpäin ja tehneet äärettömän paljon töitä, kentällä ja sen ulkopuolella, että joukkue menestyisi. Se on asia mistä olen ylpeä.

Meillä oli tavoite ja pysyimme siinä loppuvihellykseen asti, vaikka peli oli pitkään 5-0 tilanteessa. Kukaan ei luovuttanut hetkeksikään ja miksi edes olisi? Ja nyt en puhu mistään tsemppaamisesta vaan pelasimme pelillisesti hyökkäys- kuin puolustussuuntaan kurinalaisesti, mutta myös uhrautuvasti jokaisen tilanteen loppuun asti.  Kaiken kaikkiaan tämä oli meille upea kokemus ja harmi, että se päättyi jo nyt. Uskon näiden urheilijoiden kykyyn toimia joka päivä paremmin ja paremmin joukkueena. Ja että pystymme tämän jälkeen aina vain parempaan. Nyt jatkamme valmistautumista viimeisiin liigaotteluihin.

 

Luciano Posillipo

FC Honka Naisten Liiga

Back to top