Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga Yläloppusarja 2018: JyPK – FC Honka

Julkaistu

Otteluraportti

Lauantainen Naisten Liigan ylemmän loppusarjan ottelu Jyväskylän Pallokerhon ja FC Hongan välille tarjosi sateiselle Harjun kentälle saapuneelle yleisölle todellisen maalijuhlan. Honka pääsi tauolle kahden maalin johtoasemassa, johti toisellakin jaksolla kahdella maalilla kahteen otteeseen, mutta JyPK nousi vielä ottelun loppupuolella maalin päähän. Vieraileva espoolaisryhmä ei kuitenkaan päästänyt kotijoukkuetta enää tasoihin, vaan vei täyden pistepotin mukanaan Espooseen.

46. 2-3 Tytti Jaakkola
48. 2-4 Henni Malinen (Marianna Tolvanen)
64. 2-5 Vehviläinen rp.
71. 3-5 Lavdije Begolli
84. 4-5 Oma maali

Yleisöä: 365

Avausmaali nähtiin vartin pelin jälkeen. Honka hyökkäsi vasenta laitaa pitkin ja Henni Malinen pelasi pallon Ella-Rosa Huuskolle JyPK-linjan taakse. Huuskon matala keskitys pomppasi puolustajan jalasta Milla Punsarille, joka siirsi pallon ensimmäisellä kosketuksellaan etunurkkaan.

JyPK tuli tasoihin rangaistuspotkusta, kun erotuomari Lina Lehtovaara Honka-vahti Pauliina Nuoran rikkoneen Lavdije Begollia rangaistusalueen sisällä. Runkosarjan maalipörssin voittanut Gentjana Rochi ei pilkulta erehtynyt vaan toi emäntäjoukkueen tasoihin.

Vieraat palasivat johtoasemaan 25 peliminuutin kohdalla. Marianna Tolvanen keskitti oikealta laidalta. Pallo putosi rangaistuspilkun kohdalle, josta Anna Vlasoff onnistui pudottamaan pallon alas Sini Vehviläiselle. Vehviläinen ampui pallon ensimmäisellä kosketuksellaan maalin oikeaan alanurkkaan.

Honka karkasi kahden maalin johtoasemaan puolen tunnin pelin jälkeen. Linda Nymanin kulmapotku löysi maalivahdinalueen rajalta Emilia Iskaniuksen, joka jatkoi pallon päällään JyPK-maaliin. Maali jäi lopulta avaus jakson viimeiseksi, joten tauolle siirryttiin Hongan 3-1 johtotilanteessa.

Toista jaksoa sävytti avauspuolikkaan tapaan sade, sekä sateen pehmittämä liukas ja epätasainen nurmi. Jyväskyläläiset tulivat jälleen maalin päähän Hongasta heti jakson avausminuutilla, kun Begolli taiteili itsensä Hongan alueen sisään ja syötti takaviistoon Tytti Jaakkolalle. Jaakkola nosti pelivälineen Hongan maalivahdinalueen rajalta maalin kattoon.

Kauaa ei maalin ero kestänyt, sillä vain kaksi minuuttia myöhemmin iski jälleen Honka. Tolvanen harhautteli itsensä oikealta laidalta keskelle ja pelasi pallon laitapakin ja topparin välistä vasempaan laitaan Maliselle. Malinen eteni rangaistusalueen sisälle, ja sijoitti pienestä kulmasta pallon maalin takanurkkaan.

Hongan viimeinen maali nähtiin reilun tunnin pelin jälkeen. Tällä kertaa oli Hongan vuoro päästä ampumaan rangaistuspotkua, kun maalivahti Juuli Kainulainen liukui vastaan tullessaan Punsarin jaloille. Hongan rangaistuspotkuvastuuta pitävä Vehviläinen upotti illan toisensa varmasti vasempaan alanurkkaan.

Emännät kavensivat maalieron kahteen ottelun 71. peliminuutilla. Päätyrajalta annettu kulmapotku löysi Begollin, jonka pusku muutti matkalla suuntaa Huuskosta ja painui Hongan maaliin.

Sateisen illan viimeinen maali syntyi vajaa 10 minuutta ennen päätösvihellystä. Marika Ritvanen pääsi ampumaan Nuoran maalivahdinalueen nurkalta. Pallo pomppasi Nuoran torjunnasta Anna Auviseen, ja lopulta Hongan maaliin.

Molemmilla joukkueilla oli vielä ottelun lopussa paikkoja lisäosumiin, mutta taululle ei lisämerkintöjä enää tehty. Näin Honka vei tärkeät kolme pistettä ja on vielä vahvasti mukana mitalitaisteluissa.