Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga Yläloppusarja 2018: JyPK – FC Honka

Julkaistu

Otteluraportti

Lauantainen Naisten Liigan ylemmän loppusarjan ottelu Jyväskylän Pallokerhon ja FC Hongan välille tarjosi sateiselle Harjun kentälle saapuneelle yleisölle todellisen maalijuhlan. Honka pääsi tauolle kahden maalin johtoasemassa, johti toisellakin jaksolla kahdella maalilla kahteen otteeseen, mutta JyPK nousi vielä ottelun loppupuolella maalin päähän. Vieraileva espoolaisryhmä ei kuitenkaan päästänyt kotijoukkuetta enää tasoihin, vaan vei täyden pistepotin mukanaan Espooseen.

Naisten Liiga, Ylempi loppusarja, 15.9. 17:00, Harjun Stadion Jyväskylä

JyPK – FC Honka 4-5 (1-3)

15. 0-1 Milla Punsar (Ella-Rosa Huusko)
19. 1-1 Gentjana Rochi rp
25. 1-2 Sini Vehviläinen (Anna Vlasoff)
30. 1-3 Emilia Iskanius (Linda Nyman)
46. 2-3 Tytti Jaakkola
48. 2-4 Henni Malinen (Marianna Tolvanen)
64. 2-5 Vehviläinen rp.
71. 3-5 Lavdije Begolli
84. 4-5 Oma maali

Yleisöä: 365

Avausmaali nähtiin vartin pelin jälkeen. Honka hyökkäsi vasenta laitaa pitkin ja Henni Malinen pelasi pallon Ella-Rosa Huuskolle JyPK-linjan taakse. Huuskon matala keskitys pomppasi puolustajan jalasta Milla Punsarille, joka siirsi pallon ensimmäisellä kosketuksellaan etunurkkaan.

JyPK tuli tasoihin rangaistuspotkusta, kun erotuomari Lina Lehtovaara Honka-vahti Pauliina Nuoran rikkoneen Lavdije Begollia rangaistusalueen sisällä. Runkosarjan maalipörssin voittanut Gentjana Rochi ei pilkulta erehtynyt vaan toi emäntäjoukkueen tasoihin.

Vieraat palasivat johtoasemaan 25 peliminuutin kohdalla. Marianna Tolvanen keskitti oikealta laidalta. Pallo putosi rangaistuspilkun kohdalle, josta Anna Vlasoff onnistui pudottamaan pallon alas Sini Vehviläiselle. Vehviläinen ampui pallon ensimmäisellä kosketuksellaan maalin oikeaan alanurkkaan.

Honka karkasi kahden maalin johtoasemaan puolen tunnin pelin jälkeen. Linda Nymanin kulmapotku löysi maalivahdinalueen rajalta Emilia Iskaniuksen, joka jatkoi pallon päällään JyPK-maaliin. Maali jäi lopulta avaus jakson viimeiseksi, joten tauolle siirryttiin Hongan 3-1 johtotilanteessa.

Toista jaksoa sävytti avauspuolikkaan tapaan sade, sekä sateen pehmittämä liukas ja epätasainen nurmi. Jyväskyläläiset tulivat jälleen maalin päähän Hongasta heti jakson avausminuutilla, kun Begolli taiteili itsensä Hongan alueen sisään ja syötti takaviistoon Tytti Jaakkolalle. Jaakkola nosti pelivälineen Hongan maalivahdinalueen rajalta maalin kattoon.

Kauaa ei maalin ero kestänyt, sillä vain kaksi minuuttia myöhemmin iski jälleen Honka. Tolvanen harhautteli itsensä oikealta laidalta keskelle ja pelasi pallon laitapakin ja topparin välistä vasempaan laitaan Maliselle. Malinen eteni rangaistusalueen sisälle, ja sijoitti pienestä kulmasta pallon maalin takanurkkaan.

Hongan viimeinen maali nähtiin reilun tunnin pelin jälkeen. Tällä kertaa oli Hongan vuoro päästä ampumaan rangaistuspotkua, kun maalivahti Juuli Kainulainen liukui vastaan tullessaan Punsarin jaloille. Hongan rangaistuspotkuvastuuta pitävä Vehviläinen upotti illan toisensa varmasti vasempaan alanurkkaan.

Emännät kavensivat maalieron kahteen ottelun 71. peliminuutilla. Päätyrajalta annettu kulmapotku löysi Begollin, jonka pusku muutti matkalla suuntaa Huuskosta ja painui Hongan maaliin.

Sateisen illan viimeinen maali syntyi vajaa 10 minuutta ennen päätösvihellystä. Marika Ritvanen pääsi ampumaan Nuoran maalivahdinalueen nurkalta. Pallo pomppasi Nuoran torjunnasta Anna Auviseen, ja lopulta Hongan maaliin.

Molemmilla joukkueilla oli vielä ottelun lopussa paikkoja lisäosumiin, mutta taululle ei lisämerkintöjä enää tehty. Näin Honka vei tärkeät kolme pistettä ja on vielä vahvasti mukana mitalitaisteluissa.

Kommentit

Hongalle kaksi maalia iskenyt Sini Vehviläinen kertoi tunnelmistaan seuraavaa:

“Ensimmäiset fiilikset pelistä ovat ristiriitaiset. Voitimme, mutta päästimme aivan liikaa maaleja. Olosuhteet eivät olleet meille otollisimmat, koska kenttä oli liukas ja mutainen, ja se vaikutti pelin rakenteluun paljon.

“Ensimmäinen maalini tuli kuudentoista rajalta vedosta, ja liukas kenttä avitti kyllä pallon maaliin. Toinen maali tuli pilkusta, kun Milla kaadettiin.”

“Hyvä duuni joukkueelta, koska meillä oli kuitenkin jo kolmas peli viikkoon. Tärkeät pisteet saatiin mestaruustaistelun kannalta!”

Myös maalivahti Pauliina Nuoran tunnelmat olivat ristiriitaiset:

“Pelistä jäi todella kaksijakoiset fiilikset. Toki tyytyväinen täytyy olla tärkeään voittoon ja kolmeen pisteeseen. Toisaalta taas omissa soi liian monta kertaa. Melko vaikea peli, jossa tilanteet vaihtuivat, maaleja tuli ja meni, ja vettäkin tuli kuin viimeistä päivää. Mutta tästäkin saadaan hyvää oppia niin kotimaan peleihin kuin Mestareiden liigaankin. “

“Kolmen ottelun viikko on nyt taputeltu ja päätetty voittoon. Vaikka viikko olikin raskas niin ei se paljoa joukkueesta näkynyt. Tätä vartenhan sitä treenataankin. Ja toki myös kaikki mahdollinen apu palautumiseen on otettu käyttöön.”

“Itselle pelit JyPKiä vastaan merkkaa vanhan joukkueen kohtaamista. Ja kyllähän se nyt on kivaa päästä vääntämään vanhojen kavereiden kanssa pelikentille. Erityisesti vielä omassa kotikaupungissa Jyväskylässä.”

Päävalmentaja Luciano Posillipo kertoi olosuhteiden tuomista lisähaasteista:

“Kolmas tiukka peli viikon sisään, ja täytyy olla todella ylpeä siitä, miten pelaajat soturimaisesti jaksoivat tässä viimeisessä, vaikka palautumisaikaa oli vain kaksi päivää. JyPK oli kuitenkin palautunut koko viikon, joten täytyy nostaa hattua, että teimme noin paljon maaleja.”

“Alkuasetelma oli todella mielenkiintoinen. Nurmella pelattiin meitä ennen ottelu, ja se oli todella huonossa kunnossa. Se varmasti vaikutti molempien joukkueiden otteisiin, sillä aikamoista kuoppaa oli. Hyvä että kaikki meni molempien joukkueiden osalta lopulta hyvin.”

“Vesisade toi oman mausteensa. Molemmat joukkueet tekivät maaleja, joissa pallo kimpoili. Aikamoista oli välillä tuolla kentällä pelata. Vaikeatahan se oli, mutta molemmille joukkueille sama.”

“Pystyimme kuitenkin aika hyvin toteuttamaan omaa pelitapaamme, vaikka kenttä oli huonossa kunnossa. Jouduimme kuitenkin hieman muuttamaan, suoraviivaistamaan ja yksinkertaistamaan peliämme.”

“Pisteet kuitenkin ratkaisevat ja lopputuloksen lisäksi olen tyytyväinen pelaajien mentaaliseen vahvuuteen, että pysyivät stabiilina, vaikka vastustaja kiriä saikin.”

Kokoonpanot

JyPK

Juuli Kainulainen; Maria Alanko, Gentjana Rochi var.67, Lavdije Begolli (83. Tiiu Puhakainen), Tiina Tiainen, Tytti Jaakkola, Emmi Manninen, Heidi Toukola, Marika Ritvanen, Leena Torpo, Henna-Riikka Honkanen var.73

vaihdossa: Jasmin Miettinen, Pihla Hiltunen, Tiia Pyyhkälä, Pauliina Tähtinen,

Honka

Pauliina Nuora; Anna Vlasoff, Anna Auvinen, Emilia Iskanius, Kaisa Ranki; Linda Nyman, Sini Vehviläinen (89. Suvi Kärkkäinen); Henni Malinen (86. Jutta Rantala), Milla Punsar (76. Saara Lappalainen), Marianna Tolvanen var.61; Ella-Rosa Huusko

vaihdossa: Paula Myllyoja, Elli Pikkujämsä, Henna Tenkanen, Anni Miettunen

Back to top