Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2018: Ilves – FC Honka

Julkaistu

Otteluraportti

FC Honka oli kokea kauden ensimmäisen pistemenetyksensä lauantaina Tampereella. Kotijoukkue Ilves laittoi vierailijansa ahtaalle, mutta espoolaiset veivät lopulta täyden pistepotin Anna Auvisen lisäaikamaalin myötä.

Naisten Liiga 21.4 Kauppi TN

Ilves – FC Honka 1-2 (0-1)

18. 0-1 Henni Malinen (Marianna Tolvanen)
76. 1-1 Isa Tuominen
90+1. 1-2 Anna Auvinen (Linda Nyman)

Yleisöä: 101

Ottelun avausmaali nähtiin reilun vartin pelin jälkeen. Marianna Tolvanen nousi oikeaa laitaa ylös ja toimitti matalan keskityksen Ilves-puolustuksen läpi takatolpalle Henni Maliselle. Malisella oli lopulta helppo työ toimittaa pallo maalin takanurkkaan.

Kotijoukkue laittoi Hongan ahtaammalle kuin yhdessäkään aiemmassa kauden liigaottelussa. Molemmilla joukkueilla oli avausjakson aikana paikkansa. Mutta Paula Myllyoja ja Annika Laihanen maaleillaan torjuivat lähinnä kaukolaukauksilla tulleet yritykset varmasti.

Ilves nousi tasoihin kun toinen jakso oli vanhentunut parikymmentä minuuttia. Tupsukorvien hyökkäys onnistui katkomaan Hongan puolustuksen syötön. Roosa Tuominen pelasi pallon Hongan rangaistusalueen keskustaan siskolleen Idalle, joka otti pallon haltuun ja ampui tasoitusosuman varmasti maaliin ohi vastaan tulleen Myllyojan.

Espoolaiset onnistuivat saamaan pallon kertaalleen Ilveksen verkkoon, mutta Anna Auvisen pusku maalivahdin alueen kulmalta liputettiin paitsioksi. Pitkään näyttikin siltä, että Hongan voittoputki katkeaa Tampereella.

Kuten monta kertaa aiemminkin ratkaisijaksi nousi Auvinen. Honka sai kulmapotkun ottelun lisäajalla ja tuttuun tapaan erikoistilannetta asettui antamaan Linda Nyman. Laadukas keskitys takatolpalle löysi Auvisen pään ja pusku maalivahdinalueen sisältä painui pelaajamassan läpi Ilveksen verkkoon. Maali oli Auviselle kauden ensimmäinen, syöttö Nymanille jo kauden seitsemäs.

Honka jatkaa loppujen lopuksi liigassa puhtaalla pelillä. Tuomisen maali oli ensimmäinen takaiskumaali tälle kaudelle, joten nollapeliputki sai päättyä kolmeen liigaotteluun. Seuraavaksi Honka matkaa Ahvenanmaalle jossa vastaan asettuu viikonloppuna tappion ONS:lle kärsinyt Åland United.

Kommentit

Ensimmäistä kertaa Hongan avauskokoonpanossa esiintynyt Elli Pikkujämsä iloitsi joukkueensa loppuhetken noususta:

“Hienoa että pisteet haettiin Tampereelta kotiin, vaikka ei ollutkaan helpoimmat pisteet. Hieman vaihtelevasti pelattiin ja joissain kohdissa annettiin vähän siimaa Ilvekselle. Lopussa taas skarpattiin ja saatiin sitten tehtyä voittomaali vielä lisäajalla”

Kokoopanot

Ilves:
Annika Laihanen; Selina Mustajoki, Nea Lehtola, Kaisa Björn, Emmi Ristimäki (80. Jade Bergius), Roosa Ärväs (60. Roosa Tuominen), Eini Vesaniemi (68. Ida Tuominen), Sanni Ojanen, Johanna Salmijärvi, Rosa-Tuulia Mikkola, Nea Nyrhinen
vaihdossa: Sara Inget, Julie Forss, Aino Rasinen

Honka:
Paula Myllyoja; Anni Miettunen, Anna Auvinen, Emilia Iskanius, Elli Pikkujämsä; Saara Lappalainen, Linda Nyman; Henni Malinen (79. Kaisa Ranki), Jutta Rantala (86. Sini Vehviläinen), Marianna Tolvanen (62. Henna Tenkanen); Ella-Rosa Huusko
vaihdossa: Pauliina Nuora, Aino Nurmi, Anna Vlasoff, Suvi Kärkkäinen

Back to top