Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2018: Åland United – FC Honka

Julkaistu

Otteluraportti

FC Honka koki kauden avaustappionsa Åland Unitedin vieraana Ahvenanmaalla. ÅU otti täyden pistepotin Isabella Mattsonin ja Signy Aarnan toisen jakson maalien myötä. Espoolaisten ainokaisen iski avauspuolikkaalla Emilia Iskanius.

Naisten Liiga 28.4. Wiklöf Holding Arena

Åland United – FC Honka 2-1 (0-1)

30. 0-1 Emilia Iskanius (Linda Nyman)
59. 1-1 Isabella Mattsson
74. 2-1 Signy Aarna

Yleisöä: 190

Ottelun kaikissa kolmessa maalissa oli sama kaava. Keskitys kentän oikealta laidalta ja viimeistely rangaistusalueen sisältä.

Ensimmäisenä maalinteossa onnistui Honka. Espoolaisryhmä on tällä kaudella ollut erikoistilanteissaan tehokas, eikä reissu Ahvenanmaalle ollut poikkeus. Linda Nymanin vapaapotku kentän oikeasta laidasta oli jälleen kerran laadukas, ja tällä kertaa korkeimmalle maalin edustalla nousi Emilia Iskanius. Pusku takanurkkaan toi Iskanuiksen ensimmäisen liigamaalin tälle kaudelle.

Toisella jaksolla Åland tuli rinnalle ja lopulta ohi, kahden samankaltaisen maalin myötä.

Ensin matala keskitys laidalta löysi Isabella Mattssonin rangaistusalueen rajalla. Mattsson otti pallon haltuunsa ja ampui tarkasti Honka-maalin vasempaan alanurkkaan. Maali oli liigan maalipörssiä johtavalle Mattssonille jo kauden kuudes.

Voittomaalikin syntyi siis keskityksestä kentän oikeasta laidasta. Tällä kertaa pallo etutolpalle, josta Signy Aarna pääsi puskemaan pallon etunurkkaan.

Tappion myötä espoolaiset ovat kierroksen jälkeen sarjassa toisena, pisteen PK-35 Vantaata perässä.

Seuraavaksi Honka pääsee takaisin kotikentälle. Tapiolan Urheilupuiston nurmikentän ensimmäinen Naisten Liigan ottelu pelataan lauantaina, jolloin vastaan astelee JyPK.

Kommentit

Hongan Marianna Tolvanen oli ymmärrettävästi pettynyt kauden avaustappion jälkeen:

“Lähtökohdat otteluun olivat loistavat ja meillä oli ollut taas hyvä treeniviikko takana. Plussana vielä se, että päästiin vihdoin nurtsille.”

“Pelistä jäi tietysti huono maku ja päällimmäisenä tunteena on pettymys. Olemme joukkue, joka haluaa voittaa jokaikisen pelin ja kauden ensimmäinen tappio tuntuu erityisen pahalta. Peli kulki välillä hyvin ja välillä taas Åland pääsi peliin paremmin mukaan. Maalipaikoilla ei pelissä hirveästi juhlittu, mutta oli meillä paikkamme ottaa ottelusta 3 pistettä. Harmi, ettemme saaneet ottelusta voittoa.”

“Harmituksesta on nyt viikonlopun jälkeen päästy yli ja maanantaina aloitamme valmistumisen JyPK peliin, josta aiomme ottaa voiton!”

Kokoonpanot

Åland United
Anna Tamminen; Isabella Mattsson (90. Tiia Hirvonen), Emelie Johansson, Signy Aarna, Sara Nordin, Sidney Blomquist, Pille Raadik, Rosa Maria Herreros Ossorio (59. Briana Campos), Jenny Danielsson (87. Maryette Karring), Rebecca Björkvall, Sanna Porali
vaihdossa: Ann-Sofie Gripenberg, Ella Fonsell

Honka
Paula Myllyoja, Anna Vlasoff (79. Elli Pikkujämsä), Anna Auvinen, Emilia Iskanius, Kaisa Ranki, Linda Nyman, Saara Lappalainen, Henni Malinen, Jutta Rantala var.55 (68. Milla Punsar), Marianna Tolvanen (70. Sini Vehviläinen); Ella-Rosa Huusko
vaihdossa: Henna Tenkanen, Suvi Kärkkäinen

Back to top