Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2018: FC Honka – HJK

Julkaistu

Otteluraportti

FC Honka – HJK 3-0 (1-0)

38. 1-0 Henni Malinen (Linda Nyman)
51. 2-0 Milla Punsar (Jutta Rantala)
71. 3-0 Jutta Rantala rp.

Yleisöä: 220

Jutta Rantala pelasi ensimmäiset viralliset minuuttinsa Honka-paidassa, ja iski heti avausmaallinsa.

Hallitseva Suomen mestari FC Honka aloitti Naisten Liigan kautensa kaatamalla viime kauden pronssimitalisti HJK:n kotonaan vahvan esityksen jälkeen lukemin 3-0. Espoolaisryhmä piti ryhmityksensä hyvin kasassa läpi ottelun ja jätti harjoituskauden aikana kovasti vahvistuneen paikallisvastustajan maalipaikat vähiin.

Hongan avausmaalista vastasi tuttu nimi. Linda Nyman katkaisi HJK:n hyökkäyksen keskialueella ja vapautti hienolla syötöllä Henni Malisen HJK-linjan taakse. Malinen pääsi ampumaan suorasta juoksusta ja nosti pallon hienosti ilmasta yli vastaan tulleen Minna Meriluodon. Maali oli Hennin 45. Honka-paidassa.

Henni Malinen nostaa Hongan liigakauden avausmaalin.

Tälle kaudelle raitapaitaan pukeutuva tapiolalaisjoukkue lisäsi johtoaan hieman tauon jälkeen. Tuore vahvistus Jutta Rantala odotti Milla Punsarin nousun keskialueella ja tuikkasi pallon HJK:n toppareiden välistä vapaaseen tilaan. Punsar ei erehtynyt päästyään nokikkain Meriluodon kanssa, vaan upotti kymmenennen liigamaalinsa varmasti helsinkiläisten verkkoon.

Esport Areenalla nähtiin myös uusia nimiä Hongan maalisarakkeessa, kun Rantala kaunisteli loppulukemat rangaistuspilkulta vajaa parikymmentä minuutta ennen loppuvihellystä. Helsinkiläisten käsivirheestä tuomittu rangaistuspotku painui voimalla ohi väärin aavistaneen HJK-vahdin.

HJK-rykelmän keskeltä palloon kurottava Paula Myllyoja pääsi ottelussa ennakoasetelmiin nähden suhteellisen helpolla.

Vahva aloitus liigan voittajasuosikkeihin lukeutuvasta paikallisvastustajasta antaa espoolaisille varmasti lisää itseluottamusta. Seuraavaksi joukkue matkaa kauden pisimmän vierasmatkansa, kun lauantaina vastaan asettuu ONS Oulusta.

Kommentit

Hongan puolustuksen keskustassa täydet minuutit ahkeroinut Emilia Iskanius iloitsi vahvasta pelikauden aloituksesta:
“Voiko kausi tämän paremmin alkaa? Taululla 3-0 lukemat, mikä oli seurausta tiiviistä puolustuspelaamisesta koko joukkueena ja hienosta viimeistelystä hyökkäyspäässä. Hymyssä suin voimme kääntää katseet kohti ensi lauantain ONS-ottelua.”

Kokoonpanot

Honka
Paula Myllyoja; Anni Miettunen, Anna Auvinen, Emilia Iskanius, Kaisa Ranki; Linda Nyman, Saara Lappalainen; Henni Malinen (76. Marianna Tolvanen), Milla Punsar, Henna Tenkanen (84. Elli Pikkujämsä); Jutta Rantala (88. Ella-Rosa Huusko)
vaihdossa: Pauliina Nuora, Inka Kaivola, Suvi Kärkkäinen, Sini Vehviläinen

HJK
Minna Meriluoto; Maaria Roth, Maiju Hirvonen, Linda Ruutu, Hanne Ojanperä, Vilma Hakala (76. Leila Haapea), Essi Sainio (87. Tessa Rinkinen), Katarina Naumanen, Maija Saari, Eveliina Summanen (61. Elina Myllymäki), Hanna Ruohomaa
vaihdossa: Lotta Rosenström, Minea Lassas, Emilia Ukkonen, Tessa Auvinen

Artikkelin kuvat: Petri Lunki

Back to top