Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2018: Pallokissat – FC Honka

Julkaistu

FC Honka palaa takaisin Suomen pelikentille, kun joukkue matkaa Kuopioon Pallokissojen vieraaksi. Onnistunutta Mestareiden Liigan karsintareissua seuraa nyt Naisten Liigan runkosarjan viimeinen ottelu.

Liigan hännille valahtaneelle Pallokissoille kuluva kausi on ollut vaikea. Joukkue on napannut vain yhden voiton ja päästänyt sarjassa toistaiseksi eniten maaleja. Tasapisteissä yhdeksäntenä olevan TiPS:n kanssa oleva kuopiolaisryhmä kaipaa kipeästi pisteitä alempaan loppusarjaan.

Honka on paikkansa ylemmässä loppusarjassa varmistanut jo jokin aika sitten. Joukkue on sarjassa neljäntenä, viisi pistettä johtavaa HJK:ta perässä. Takana vaanii JyPK kuuden pisteen päässä Hongasta. Neljännestä sijastaan huolimatta Honka on tehnyt sarjassa eniten ja päästänyt vähiten maaleja.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran toukokuussa. Honka oli tuolloin Anni Miettusen, Ella-Rosa Huuskon, Milla Punsarin ja Kaisa Rankin maalien myötä parempi lukemin 4-1. Pallokissojen maalista vastasi Kaisa Kotka.

Kommentit

Hongan II-valmentaja Sofia Lipponen uskoo joukkueen olevan matkusteluista huolimatta valmis lauantain peliin.

“Vaikka Pallokissojen sijoitus sarjataulukossa on heikko, ei joukkueen aliarvioimiseen ole varaa. Pallokissat taistelevat varmasti kynsin ja hampain kaikista piseistä, jotta säilyttäisivät sarjapaikkansa. Kun pidämme hyökkäyspelimme tasapainossa, pystymme varmasti myös estämään Pallokissojen pyrkimykset nopeisiin vastahyökkäyksiin.”

“Olemme viimeisen kahden viikon aikana pelanneet ja matkustaneet paljon ja se on tuonut omat haasteensa joukkueen ja pelaajien arkeen. Kuitenkin kaikki se yhdessä vietetty aika on tehnyt meistä entistäkin vahvemman joukkueen ja saavutetut tulokset ovat lisänneet luottamusta siihen, että teemme asioita oikealla tavalla.”

Maalivahti Paula Myllyoja uskoo vastustajan olevan yllätysvalmis,  mutta luottaa omaan joukkueeseensa.

“Huomenna mahtavaa päästä taas pelaamaan Naisten Liigaa! Kuopio on itselle rakas kaupunki ja stadion ympäristöineen monen upean muiston aluetta.”

“Pallokissoihin valmistautuminen on ollut muutaman päivän projekti ja nopeus näissä asioissa on tullut viime viikkoina tutuksi ja olemme käyttäneen ajan niin hyvin kuin mahdollista.”

“Kuopiossa on tavoitteena kissojen kauden yleisöennätys ja sehän sopii meille. Varmasti myös äänekkäät Honka-fanit löytää paikalle, niin saadaan upea ottelufiilis kentälle.”

“Vastustajalla on kentällä omia sekä lainalla useamman seuran edustajaa, joten heidän otteet on mielenkiintoista nähdä. Pallokissat on yllätyksellinen joukkue, joten meidän tehtävänä on tehdä perustyömme laadukkaasti, jotta pisteet matkaa lauantaina Espooseen. Minulla on vahva luotto tähän ryhmään ja meidän tekemiseen.”

Naisten Liigan ottelu Pallokissat – FC Honka pelataa lauantaina 18.8. kello 17:00 alkaen Savon Sanomat Areenalla.
Back to top