Etsi tältä sivustolta

Yläloppusarja 2017: FC Honka – Ilves

Julkaistu

Otteluraportti

FC Honka teki riittävän suorituksen sunnuntaisessa Naisten Liigan viimeisessä kotiottelussaan. Tasatulokseen päättyneen Ilves-ottelun myötä joukkueella on mahdollisuus napata Liigan kärkisija kaatamalla PK-35 Vantaa kauden päätösottelussa.

Naisten Liigan ylempi loppusarja, 1.10. Tapiolan Urheilupuisto

FC Honka – Ilves 1-1 (1-0)

45. Ella-Rosa Huusko (Henni Malinen)
86. Emmi Ristimäki

Yleisöä: 203

Ilveksen parhaaksi valittu Annika Laihanen koppaa yhden Hongan lukuisista kulmapotkuista näppeihinsä.

Ilveksen parhaaksi valittu Annika Laihanen koppaa yhden Hongan lukuisista kulmapotkuista näppeihinsä.

Ottelun alkuminuutit olivat molemmin puolin hieman varovaisia, eikä maalipaikkoja juuri nähty. Jakson vanhetessa kotijoukkue otti peliä paremmin haltuunsa ja sai luotua tilanteita vierailijoiden rangaistusalueen sisään. Varsinkin Linda Nymanin antamat kulmapotkut tuottivat harmia tamperelaisille. Ilves-puolustus maalivahti Annika Laihasen johdolla sai kuitenkin tilanteet siivottua selvemmille vesille.

Jakson ainoa osuma nähtiin hienon nopean Honka-hyökkäyksen päätteeksi. Ensin Henni Malinen vapautettiin vasempaan laitaansa pitkin ylös. Hennin syöttö löysi rangaistusalueen sisältä Ella-Rosa Huuskon, jonka nopea kääntölaukaus painui tarkasti maalin oikeaan alanurkkaan. Maali syntyi aivan jakson viimeisellä minuutilla, ja kotijoukkue pääsi tauolle ansaitussa johtoasemassa.

Toisella jaksolla kotijoukkue jatkoi siitä mihin jäi. Joukkue pääsi ottelun aikana harjoittelemaan kulmapotkuja noin kymmenkunta kertaa. Vaarallisista paikoista huolimatta nämä erikoistilanteet eivä tällä kertaa tuoneet lisämaaleja.

Hongan parhaaksi valittu Ella-Rosa Huusko on tehnyt kotijoukkueen ainokaisen. Milla Punsar ehtii ensimmäisenä onnittelemaan.

Hongan parhaaksi valittu Ella-Rosa Huusko on tehnyt kotijoukkueen ainokaisen. Milla Punsar ehtii ensimmäisenä onnittelemaan.

Honka kuitenkin loi toisenkin jakson aikana laadukkaita maalipaikkoa. Ella-Rosa Huusko, Henna Tenkanen ja Marianna Tolvanen pääsivät kukin kertaalleen yrittäämaan johdon lisäämistä maalin edustalta, mutta osumatarkkuus ei tällä kertaa ollut riittävä.

Jakson loppupuolella vierailijat pääsivät paremmin peliin mukaan Hongan tyytyessä puolustamaan. Tamperelaiset pääsivät koettamaan kotijoukkueen puolustuksen terävyyttä muutamaan otteeseen. Lähimmäksi pääsi Johanna Salmijärvi, jonka vapaapotku putosi Hongan maalin tolpan juureen.

Ilves nousi tasoihin muutama minuuttia ennen loppua. Vasemmalta annette keskitys jäi pyörimään espoolaisten rangaistusalueen sisälle, ja lopulta Emmi Ristimäki pääsi siirtämään pallon verkkoon.

Paula Myllyoja torjuu loppuhetkillä Heidi Rannikon yrityksen jaloillaan.

Paula Myllyoja torjuu loppuhetkillä Heidi Rannikon yrityksen jaloillaan.

Tasoitusosuma ei kuitenkaan muuttanut Hongan tilannetta ensi viikonlopun kannalta, sillä sarjavoitto on edelleen omissa käsissä kauden päätösottelussa. Kotijoukkue tyytyikin varmistamaan lopputuloksen kuluttamalla viimeiset minuutit aikaa Ilveksen kenttäpäädyssä. Vierailijat saivat kuitenkin lopussa pari laadukasta maalintekopaikkaa, mutta Paula Myllyoja ja muu Hongan puolustus selvittivät tilanteet uhrautuvaisesti.

Kommentit

Kauden päätösotteluun ja Naisten Liigaan “finaaliksi” muodostuneeseen PK-35 Vantaa – FC Honka -otteluun valmistautuminen alkoi heti ottelun jälkeen. Maalintekijä Ella-Rosa Huusko ja päävastuun Hongan maalin suulla läpi kauden kantaneen Paula Myllyojan kommentit heti ottelun jälkeen:

Kuvat

Petri Lunkin Ottelugalleria:
FC Honka - Ilves 1-1, Naisten Liiga

Kokoonpanot

FC Honka:
Paula Myllyoja; Anna Vlasoff, Anna Auvinen, Janni Laakso, Kaisa Ranki; Linda Nyman, Saara Lappalainen (77. Emilia Iskanius); Henni Malinen (56. Henna Tenkanen), Milla Punsar, Marianna Tolvanen (87. Vera Saastamoinen); Ella-Rosa Huusko
vaihdossa: Pauliina Nuora, Anni Miettunen, Suvi Kärkkäinen, Sini Vehviläinen
Ilves:
Annika Laihanen; Kaisa Björn (85. Heidi Rannikko), Emmi Ristimäki, Roosa Ärväs, Maaria Roth, Eini Vesaniemi (64. Roosa Tuominen) , Rosa-Tuulia Mikkola, Sanni Ojanen, Nea Lehtola, Nea Nyrhinen (46. Sini Lauermaa)
vaihdossa: Sara Inget, Julie Forss, Jade Bergius

Back to top