Etsi tältä sivustolta

Yläloppusarja 2017: FC Honka – HJK

Julkaistu

Otteluraportti

Naisten Liigan ylemmän loppusarjan paikalliskamppailu FC Honka – HJK päättyi pistejakoon. Honka näytti jo vieneen täyden pistepotin, mutta Maija Saaren viidennen lisäaikaminuutin vapaapotkuosuma toi helsinkiläisryhmän tasoihin.
Naisten Liiga, Ylempi loppusarja, 23.9. Tapiolan Urheilupuisto

FC Honka – HJK 2-2 (1-0)

3. 0-1 Juulia Grönlund
48. 1-1 Henni Malinen (Milla Punsar)
72. 2-1 Kaisa Ranki (Marianna Tolvanen)
90+5. 2-2 Maija Saari

Yleisöä: 191

Milla Punsar kolisutteli maalipuita avausjaksolla kahdesti.

Milla Punsar kolisutteli maalipuita avausjaksolla kahdesti.

Ottelu alkoi kotijoukkueen kannalta huonoimmalla mahdollisella tavalla. Vierailijat siirtyivät johtoon vasta reilun parin minuutin pelin jälkeen. Juulia Grönlund kaivoi oman laukauksensa paluupallon Paula Myllyojan alta ja sijoitti pelivälineen varmasti tyhjään maaliin.

Honka ei salama-alusta kuitenkaan säikähtänyt. Joukkue otti ottelun haltuunsa heti avausosuman jälkeen ja loppujakso pelattiinkin lähinnä helsinkiläisten kenttäpuoliskolla.

Espoolaiset kolisuttelivat maalipuita avauspuolikkaan aikana kolmesti. Ensin Milla Punsar pääsi Ella-Rosa Huuskon pudotuksesta laukomaan rangaistuspilkun kohdalta voimalla. Veto kuitenkin suuntautui päin poikkipuuta, ja palasi siitä takaisin maalin edustalle.

Parinkymmenen peliminuutin jälkeen Anna Auvinen pääsi Hongan ensimmäisen kulman jälkeen palloon maalivanhdin alueen kulmalla. Vaikeasta asennosta lähtenyt nosto olisi päätynyt maaliin ilman Minna Meriluodon hienoa torjuntaa. Maajoukkuemaalivahti onnistui nostamaan reaktiotorjunnallaan pallon yläriman kautta päädystä ulos.

Vain minuuttia myöhemmin kolisivat tolpat jälleen. Punsar onnistui kurottamaan jalkansa Marianna Tolvasen syöttöön, mutta kosketus nousi jälleen liikaa ja poikkipuu pelasti vierailijat kolmannen kerran.

Henni Malinen iskee Hongan tasoituksen.

Henni Malinen iskee Hongan tasoituksen.

Tolppalaukausten lisäksi Hongalla oli useita muita mahdollisuuksia tasoitusosuman tekoon, mutta tällä kertaa palkinto jäi saamatta. Tauolle siirryttiin vierailijoiden maalin johtoasemassa.

HJK teki toiselle jaksolle vaihdon ja paransi selvästi otteitaan. Vaikka jakso kokonaisuudessaan oli avauspuolukasta tasaisempi, iski Honka tällä kertaa tehokkaammin. Vain parin minuutin pelin jälkeen Milla Punsarin pystysyöttö löysi Henni Malisen vasemmasta laidasta. Nopea siirto keskelle katkesi HJK-puolustajaan, mutta irtopallo putosi kuin tarjottimella Malisen eteen ja Hennillä oli helppo työ siirtää peliväline ohi Meriluodon.

Kotijoukkue siirtyi johtoon ottelun 72. peliminuutilla. Marianna Tolvanen odotti laidallaan Kaisa Rankin nousun. Tolvasen syöttö tavoitti Rankin rangaistusalueen kulmalla. Kaisa eteni lopulta lähes päätyrajalle ja ampui voimalla pienestä kulmasta pallon Meriluodon ohi maaliin.

Kaisa Ranki on jo ohittanut Ella-Rinta Filppulan ja iskee pienestä kulmasta liigakauden avausosumansa.

Kaisa Ranki on jo ohittanut Ella-Rinta Filppulan ja iskee pienestä kulmasta liigakauden avausosumansa.

Maalin jälkeen kenttätapahtumat alkoivat kääntymään hieman enemmän vierailijoiden eduksi. Laadukkaam maalipaikat olivat kuitenkin kortilla. Pelin siirtyessä lisäajalle onnistui Honka jo hyvin kuluttamaan peliminuutteja HJK:n kenttäpuoliskolla. Lopulta jopa viiden minuutin pituiseksi venyneen lisäajan lopussa HJK sai vapaapotkun Hongan rangaistusalueen rajalle. Maija Saaren laadukas kierteinen veto painui muurin yli ohi voimattoman Myllyojan.

Tasatuloksen myötä Honka lähtee kahdelle viimeiselle kierrokselle tasapisteissä PK-35 Vantaan kanssa. Hongan kaksi viimeistä ottelua ovat kotipeli Ilvestä vastaan ja kauden päättävä vieräsottelu PK-35 Vantaan kotikentällä.

Maalikooste

Kuvat

Petri Lunkin Ottelugalleria:
FC Honka - HJK 2-2, Naisten Liiga

Kokoonpanot

FC Honka:
Paula Myllyoja; Anna Vlasoff, Anna Auvinen, Janni Laakso, Kaisa Ranki; Linda Nyman, Saara Lappalainen (Sini Vehviläinen); Henni Malinen (79. Henna Tenkanen), Milla Punsar (80. Emilia Iskanius), Marianna Tolvanen (90+4 Henna Tenkanen); Ella-Rosa Huusko
vaihdossa: Pauliina Nuora, Anni Miettunen, Suvi Kärkkäinen, Vera Saastamoinen

HJK:
Minna Meriluoto; Ella Rinta-Filppula, Juulia Grönlund, Linda Ruutu, Ella Alakomi (72. Amanda Rantanen), Emilia Ukkonen (46. Tessa Rinkinen), Vilma Hakala, Essi Sainio, Katarina Naumanen, Maija Saari, Eveliina Summanen var.45+1 (88. Minea Lassas)
vaihdossa: Alice Wiksten, Suvi Rinkineva, Ida-Sofia Helppikangas

Back to top