Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2017: FC Honka – HJK

Julkaistu

FC Honka vei pisteet tasaisessa pääkaupunkiseudun paikalliskamppailussa, kun Helsingin Jalkapalloklubi kaatui viileässä pitkänperjantain alku-illassa lukemin 2-1. Ottelun kaikki maalit syntyivät kulmapotkuista joita oli kokonaisuudessaan vajaa parikymmentä.

Naisten Liiga 14.4.2017 klo 16:00. Tapiolan Urheilupuisto TN

FC Honka – HJK 2-1 (2-0)

4. 1-0 Anna Auvinen (Linda Nyman)

45. 2-0 Milla Punsar

56. 2-1 Vilma Hakala

Yleisöä: 164

33233640283_2f2ef06f85_o

Essi Sainio oli HJK:n pelaajistä ehkä eniten näkyvillä. Saara Lappalainen esiintyi jälleen edukseen Hongan keskikentän keskustassa.

Ottelu alkoi kotijoukkueen kannallta parhalla mahdollisella tavalla, kun espoolaisryhmä siirtyi johtoon jo neljän peliminuutin kohdalla. Linda Nymanin antama kulmapotku löysi täysin vapaana maalin edessä olleen Anna Auvisen, joka puski pallon varmasti ohi HJK:n maalia vartioineen Lotta Rosenströmin. Maalillaan Anna varmisti sen, ettei tätäkään kautta pelata ilman Auvisen nimeä maalisarakkeessa. Hän on osunut maalipuiden väliin nyt kaikilla Naisten Liigan kausilla eli vuodesta 2007 lähtien. Kaikkiaan maali oli Annalle Naisten Liigassa 84s.

Avausjakso oli tasainen ja parhaat maalipaikat syntyivät lähinnä kulmapotkujen seurauksena. Niitä nähtiinkin paljon. Honka vei pallon kulmalipulle avausjaksolla neljä kertaa. Vierasjoukkue HJK seitsemästi.

Hyvät maalipaikat olivat joko jakson ajan kiven alla. Muutamaan otteeseen vierailijoiden kulmapotkut päätyivät Hongan maalin edustalle, mutta nämä tilanteen Hongan puolustus onnistui purkamaan ilman suurempia paniikkeja. Kertaalleen pääsi Honka iskemään vastaan helsikiläisten kulmapotkun jälkeen, mutta Henni Malisen laukaus puolittaisen läpiajon seurauksen painui ohi HJK:n maalin.

HJK:sta avausjaksolla lähimmäksi pääsi Maiju Hirvonen, joka laukoi erään kulmapotkun seurauksena terävästi kohti etuylänurkkaa, mutta Paula Myllyoja onnistui nyrkkeilemään vedon kulmaksi.

Jakson lopussa Honka sai vielä kaksi maalipaikkaa. Ensin Kaisa Ranki vapautti Anna Vlasoffin maalin eteen hyvällä nostolla linjan yli. Nopeasti vastaan tullut Rosenström ehti kuitenkin Vlasoffin vedon tielle.

33202989964_8cf6726944_o

Milla Punsar nostaa voittomaalin ohi voimattoman Lotta Rosenströmin.

Muutama minuutti tästä ja Honka tuplasi johtonsa. Nymanin antama kulmapotku jäi pomppimaan vierailijoiden maalin edustalle ja päätyi lopulta maaliviivalta ulospäin tulleelle Milla Punsarille, joka nosti pallon läheltä verkon perukoille. Linjatuomari ehti jo liputtaa tilanteen paitsioksi, mutta läheltä tilannetta seurannut päätuomari Minna Mäenpää näki viimeisen kosketuksen ennen Punsaria tulleen HJK:n puolustukselta. Näin maali hyväksyttiin ja Honka lähti tauolle kahden maalin johtoasemassa.

Toiselle jaksolle HJK lähti vauhdilla jahtaamaan kavennusta, ja läpi ottelun kovaa prässännyt helsinkiläisryhmä aiheutti entistä enemmän harmia kotijoukkueelle. Tasoitus syntyi noin kymmenen minuutin pelin jälkeen, jälleen kulmapotkun seurauksena. Vilma Hakala antoi voimakkaasti kiertyvän kulman joka päätyi suoraan Hongan takatolpan juurelle, josta kotijoukkueen puolustus ei onnistunut sitä purkamaan. Maali merkittiin lopulta suoraan Hakalan nimiin.

Toisellakaan jaksolla ei maalipaikoilla juhlittu. Helsinkiläisten parhaimmista paikoista vastasi ensimmäisen tunnin kärjessä espoolaisille harmia aiheuttanut Essi Sainio, joka pääsi muun muassa kertaalleen ohjaamaan jalallaan suoraan ilmasta Hongan maalin edestä. Sijoitus suuntautui kuitenkin hieman ohi oikean tolpan.

Jakson loppu mentiin vierailijoiden painostaessa. Paras tasoituspaikka syntyi aivan viimeisillä minuuteilla kun Katarina Naumanen nosti pitkän pallon Hongan puolustuksen keskustaan. Espoolaiset eivät onnistuneet tilannetta täysin purkamaan vaan pallo päätyi HJK:n pelaajista ilmeisesti Vilma Hakalalle. Komea kääntölaukaus kimposi ulos Hongan maalin ylärimasta.

33233640173_2360610094_o

Sini Vehviläinen pelasi koko ottelun Hongan hyökkäyksessä. Tässä jälkeen jää Eveliina Summanen.

Tämän lähemmäksi vierailijat eivät enää päässeet vaan Honka otti täyden pistepotin ja nousi HJK:n kanssa tasapisteisiin. Molemmilla joukkueilla on nyt kasassa kaksi voittoa kolmesta käydystä liigakierroksesta.

Hongan päävalmentaja Luciano Posillipo oli iloinen pelaajiensa sitoutumisesta, ja kertoi samalla Naisten Liigan otteluohjelman tuomista haasteista:

“Toinen tiukka paikallispeli peräkkäin. Onnistuimme mielestämme hyvin. Ottelu oli ajoittain hyvin nopeatempoinen ja mentiin keskialueella edestakaisin. Molemmilla näytti olevan hyvä draivi päällä. Riistoja ja tilanteenvaihtoja tuli paljon.  Olen erittäin tyytyväinen miten meidän kaikki pelaajat ovat sitoutuneita harjoituksissa ja se näkyi sitten pelissä yhdentoista pelaajan edustuksena. Vastuuta otetaan ja asioita tehdään. Hieno suoritus pelaajilta.

Tämä kauden alku on hieman väljä ja fyysisestä näkökulmasta ottelurytmiä on täytynyt pitää harjoituksissa yllä. Sitten toukokuussa tulee kuusi peli neljän viikon sisään. Sen jälkeen ottelurytmi tasaantuu. Nyt vietämme muutaman päivän loman tämän kolmen viikon rutistuksen jälkeen ja alamme valmistautumaan Jyväskylää vastaan.”

Ottelun voittomaalin tehneen Milla Punsarin mietteet voit katsoa alla olevasta videosta:

Kokoonpanot:

FC Honka:
Paula Myllyoja; Anna Vlasoff, Anna Auvinen, Janni Laakso, Katja Hakala var. 90+4; Saara Lappalainen, Linda Nyman; Henni Malinen (88. Henna Tenkanen), Milla Punsar, Kaisa Ranki (81. Ella-Rosa Huusko); Sini Vehviläinen
vaihdossa: Aino Nurmi, Emilia Iskanius, Krista Hakala, Suvi Kärkkäinen, Iida Ranin

HJK:
Lotta Rosenström; Juulia Grönlund (70. Emilia Ukkonen), Maiju Hirvonen, Ella Alakomi, Rebecca Kindstedt, Vilma Hakala, Essi Sainio, Katarina Naumanen, Maija Saari, Laura Hyvönen (81. Moona Talka), Eveliina Summanen (59. Minea Lassas)

vaihdossa: Ella Rinta-Filppula, Amanda Rantanen, Tessa Rinkinen, Ida-Sofia Helppikangas

Kuvat

Petri Lunkin Ottelugalleria:

FC Honka - HJK 2-1, Naisten Liiga

Back to top