Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2016: TiPS – Honka

Julkaistu

Naisten Liiga: TiPS – FC Honka

Naisten Liigan ensimmäinen kierros on pelattu ja molemmat joukkueet aloittivat kauden tappioilla. Tikkurilan Palloseura sinnitteli Turussa pitkään pisteessä kiinni, mutta lopulta TPS oli vahvempi lukemin 1-0. Honka sen sijaan avasi sarjan kotonaan jälleen Åland Unitedia vastaan ja viime vuotiseen tapaan Åland vei pidemmän korren lukemin 0-1.

Joukkueet ovat kohdanneet viimeksi Suomen Cupissa kaudella 2015. Tuolloin helmikuussa pelatussa TiPS:n kotiottelussa Honka jatkoi lukemin 0-2 Cupissa seuraavalla kierrokselle ja lopulta Suomen Cup-mestaruuteen saakka. Hongan maaleista vastasivat Cup-kohtaamisessa tällä hetkellä loukkaantumisesta kuntoutuva Emilia Iskanius ja jo joukkueesta paikallisvastustaja HJK:n riveihin siirtynyt Tiia Hälinen.

Naisten Liigassa paikallisderbiä Tikkurilan Palloseuraa vastaan on saatu odottaa viimeiset viisi sarjakautta. Kaudella 2010 TiPS putosi Naisten Liigasta Naisten Ykköseen ja nousikin vasta tälle kaudelle uudelleen Naisten Liigaan. Joukkueiden viimeisin Naisten Liigan kohtaaminen on marraskuulta 2010. Tuossa pelissä TiPS oli vahvempi lukemin 4-3. Ottelussa pelasi vain kaksi nykyistä honkapeluria. Pelissä kaksi maalia Hongan paidassa tehnyt Sini Vehviläinen ja tuolloin TiPS:n riveissä ensimmäisen puoliajan pelannut Riikka Hannula. Hongan puolustuslinjassa ottelussa pelasi Kati Hakala, joka on viimeiset pari kautta toiminut joukkueen taustavoimissa sekä hyökkäyspäässä maalin arvoisesti taisteli Marianna Tolvanen, joka on nähty viime aikoina Hongan harjoituksissa.

Viime kauden Suomen Cup-kohtaamisesta Tikkurilan Palloseuran pelaajisto ei ole suuresti muuttunut. Joukkueessa on runsaasti kokemusta ja myös Honkaa edustaneita pelaajia. Joukkue kärsi harjoituskauden viimeisessä treenipelissä suuren menetyksen maalitykki Emma Nuutisen loukkaantuessa. Tikkurilan Palloseuralla on varmasti Naisten Liigan koulutetuin sekä suurin valmennusryhmä, sillä joukkueen peräsimessä on melkeinpä kentällinen valmentajia. Mitri Pakkanen (Uefa A), Pekko Söderström (Uefa A), Mikko Mannonen (Uefa B), Ari Lehkosuo (Uefa B) ja Tikkurilan pitkäaikainen oma valmentajaguru Tuomo Hammarberg (Uefa B) varmasti toimivat hyvinä apuina Timo Pärnäselle (Uefa B).

Ottelu pelataan Tikkurilan Urheilupuiston tekonurmella lauantaina kello 14.00!

Back to top