Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2016: Ilves – Honka

Julkaistu

Otteluennakko

FC Honka kohtaa keskiviikkona Naisten Liigan sarjataulukon neljättä sijaa pitävän Ilveksen Tammelassa. Ottelu on ensimmäisen pelikierroksen peli joka piti alunperin pelata aiemmin keväällä. 

Ilves lähtee otteluun allaan vierastappio sarjakärki PK-35 Vantaata vastaan. Tamperalaisjoukkue on aloittanut sarjan vahvasti ja sen yhdeksästä pelaamasta ottelusta kertyneet kaksi tappiota ovat molemmat tulleet nimenomaan vantaalaisia vastaan. Ilveksen tehokkain maalintekijä on tälläkin kaudella ollut Heidi Kollanen, jolle liigamaaleja on toistaiseksi kertynyt kahdeksan kappaletta. Kaisa Björn ja Roosa-Tuulia Mikkola ovat molemmat osuneet kolmesti. Kollanen pitää joukkueen kärkisijaa suvereenisti myös liigapörssipisteissä. 

Honka palasi viikonloppuna pitkän tauon jälkeen voittokantaan nousemalla tappioasemasta viime hetkillä voittoon Åland Unitedista. Voitto varmasti palautti uskoa espoolaisryhmään ja keskiviikkona onkin mahdollisuus kuroa jälleen eroa ylempään loppusarjaan oikeuttavaan tilaan. Eroa illan vastustaja Ilvekseen on kuusi pistettä. Hongan paras maalintekijä on Ahvenanmaallakin voittomaalin iskenyt Vera Saastamoinen. Veralla on kasassa kuusi maalia. Toista sijaa pitää Riikka Hannula kolmella osumallaan. Veikkauspörssissa Saastamoinen jakaa kärkisijan Henni Malisen kanssa viidellä pisteellä. Anna Auviselle pisteitä on kertynyt neljä kappaletta.

Honka ja Ilves ovat kohdanneet Naisten Liigassa kaikkiaan 18 kertaa ja espoolaisryhmä on historian saatossa ollut selkeästi niskan päällä. Peräti 16 kertaa on Honka poistunut ottelusta voittajana. Ilveksen ainoa voitto keskinäisistä otteluista on joukkueiden edellisestä kohtaamisesta lokakuulta 2015. Kertaalleen on myös pisteet tastattu. Tämä tapahtui Tampereella toukukuussa vuonna 2011. 

Naisten Liigan ottelu Ilves – FC Honka pelataan Tammelan Stadionilla 15.6. kello 19:30 alkaen.

Back to top