Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2015: Honka – Pallokissat

Julkaistu
19830344258_2fcd589b5b_o

Kymmenisen sekuntia pelattu ja Henni Malinen syöttää Riikka Hannulalle Hongan ensimmäisen. Heini Mäkelä ei ehdi väliin.

FC Honka otti selkeän 5-2 voiton sarjassa ennen viikonlopun otteluita toisena olleesta Kuopion Pallokissoista. Joukkueiden kaksi edellistä kohtaamista oli päättynyt vieralijoiden voittoon, joten kotijoukkue maksoi nyt hieman kalavelkoja takaisin. Ottelu oli kauden viimeinen Hongan Yhdysvaltoihin suuntaaville Vera Varikselle, Emma Koivostolle ja Nea-Stina Liljedahlille. Pallokissat olivat korvanneet jo aiemmin USA:han suunnanneen Katariina Naumasen toisen paluun liigakentille tehneellä Heini Mäkelällä.

Espoolaiset ottivat ohjakset käsiinsä heti alkuvihellyksestä ja veivät Riikka Hannulan, Anna Vlasoffin, Kiia Laineen ja Signy Aarnan oman maalin myötä taukojohdon nimiinsä lukemin 4-1. Toisella puoliskolla emännät hieman laskivat vauhtiaan ja jakso pelattiin tasalukemissa. Tappion myötä vierailijat menettivät sarjan kakkospaikan aiemmin lauantaina ottelunsa voittaneelle Åland Unitedille.

25.7.2015 klo 16.00 Tapiolan Urheilupuiston nurmi

FC Honka – Pallokissat 5-1 (3-1)

1. 1 – 0 Riikka Hannula (Henni Malinen)

11. 2 – 0 Anna Vlasoff (Henni Malinen)

15. 2 – 1 Signy Aarna

20. 3 – 1 Kiia Laine (Henni Malinen)

45+1. 4 – 1 Signy Aarna om.

48. 5 – 1 Riikka Hannula (Jenny Danielsson)

75. 5 – 2 Iida Laakkonen

kulmat: FC Honka 7, Pallokissat 1

Yleisöä 139

19830343828_61a77da9cd_o

Anna Vlasoff ampuu Hongan toisen maalin Pallokissojen Paula Auvisen ja Oona Ahtisen estelyistä huolimatta.

Honka sai otteluun todellisen salama-alun. Ottelu oli vanhennut vain vajaat parikymmentä sekuntia kun pallo pelattiin vasempaan laitaan Henni Maliselle joka pyrähti laitapuolustajan ohi päätyrajalle ja antoi matalan keskityksen etutolpalle ehtineelle Riikka Hannulalle, joka jatkoi pallon etunurkkaan ohi maali vartioineen Marjukka Mikkosen.

Kymmenen minuuttia tästä ja taas soi vieraiden maaliverkko. Jälleen Malinen toimi maalin pohjustajana. Tällä kertaa syöttö lähti edellistä aiemmin ja takaviistoon puolustajantontilta nousseelle Anna Vlasoffille. “Haba” harhautti yhden ja ampui oikeallaan varmasti takanurkkaan. Hetki tämän jälkeen oli Hannula jo tekemässä täyttä kopiota avausmaalista. Ohjaus tällä kertaa kuitenkin hieman etutolpalta ohi.

Vartin pelin jälkeen Pallokissat pääsi hetkeksi mukaan otteluun. Oikealta laidalta tullut keskitys pomppi Hongan puolustuksen kautta Signy Aarnan jalkaan, eikä liigan maalipörssiä ennen viikonloppua johtanut Aarna erehtynyt rangaistusalueen rajalta vaan sijoitti vasemmallaan pomppivan pallon ohi Vera Variksen. Pari minuuttia kavennuksen jälkeen oli vieraiden tasoituskin lähellä, kun Aarna ohjasi taidokkaasti maalin edestä Tiia Savolaisen keskityksen. Pallo päätyi kuitenkin suoraan Variksen syliin.

19397465723_a5c02106b9_o

Riikka Hannula Hannula pommittaa illan toisensa Hongan viidennen.

Honka palautti kahden maalin johtoasemansa 20. peliminuutilla. Malinen toimi jälleen arkkitehtina laidallaan. Matalan keskityksen päässä oli tällä kertaa rangaistusalueen rajalle noussut Kiia Laine, joka sijoitti suoraan syötösta pallon varmasti alakulmaan.

Hongan maalin jälkeen vierailijat hätyyttelivät espoolaisten maalia pariin otteeseen. Vaarallisin paikka oli jälleen Aarnalla, jonka läpiajon eteen ehti kuitenkin Varis hienolla vastaantulollaan. Toisessa päässä kenttää ennakkoluulottomasti Hongan kärjessä pelannut Milla Punsar pääsi Malisen pudotuksen jälkeen vetopaikkaan, veto kuitenkin suuntautui päin Mikkosta.

Jakson loppupuolella Hongalla oli viisi kulmapotkua peräkkäin, jotka kuopiolaiset selvittivät vaivoin. Kerran pallo ehti jo käydä ylärimassa, muut tilanteet vierailijoiden puolustus Mikkosen johdolla selvittivät yli rajojen. Toisessa päässä kenttää jakson loppupuolen paras tilanne oli Ella-Rosa Huuskolla, jonka oikean jalan veto meni vain hieman ohi takakulman.

Hongan kuudes kulmapotku oli liikaa Pallokissoille. Linda Nymanin antama erikoistilanne putosi takatolpalle ja pallo kimposi pelaajarykelmästä viimeisenä Aarnan kautta yli maaliviivan. Maali oli ensimmäisen jakson viimeinen tilanne, joten tauolle mentiin kotijoukkueen kolmen maalin johtoasemassa.

Toinen jakso alkoi kuten ensimmäinenkin. Honka iski oikeastaan ensimmäisestä paikastaan. Espoolaisen lähtivät Jenny Danielssonin johdolla nopeaan vastahyökkäykseen. Danielsson piti palloa hetken ja odotti että muut honkalaiset ehtivät mukaan hyökkäykseen. Tarkka keskitys löysi rangaistusalueelta Hannulan, joka haltuunoton jälkeen ampui voimalla pallon etukulmaan.

Nopea maali vei suurimman hyökkäysinnon kotijoukkueelta. Toinen jakso oli tilanteiden valossa selvästi ensimmäistä niukempi. Pelin laatu oli silti hyvää ja molemmat joukkueet esittivät ajoittain hyviä otteita. Parhaimmat maalipaikat siunaantuivat jälleen Aarnalle, jonka ohjaus läheltä suuntautui kuitenkin jälleen päin Varista. Vierailijoista myös Olga Ahtinen pääsi pariin otteeseen kokeilemaan laukaustaan.

Kavennuksesta vastasi kuitenkin Iida Laakkonen, joka veti Aarnan pitkän kuljetuksen ja pudotuksen jälkeen upeasti oikeaan yläkulmaan.

Tämän lähemmäksi kuopiolaiset eivät kuitenkaan pääseet, vaan jakson lopun parhaimmat paikat olivat kotijoukkueella. Ensin Malinen tarjoili Laineelle, jonka veto suuntautui keittiön puolelle. Hetki ennen loppua pääsi ottelun parhaana palkittu Malinen itse vetopaikalle tauolla kentälle tulleen Tia Hälisen tarjoilusta. Mikkonen kuitenkin venytti itsenseä vedon tielle.

Honka tasasi voitollaan keskinäiset ottelut Pallokissoja vastaan tällä kaudella. Molemmat joukkueet ovat olleet kotonaan kolme maalia vierailijoita parempia. Joukkueet kohdannevat vielä ylemmässä jatkosarjassa jonne molempien sarjasijoitus tällä hetkellä oikeuttaa.

Ottelun maalikooste:

Tsempparit:

Olga Ahtinen, Pallokissat

Milla Punsar, FC Honka

Veikkauspörssipisteet:

3p Henni Malinen, FC Honka

2p Riikka Hannula, FC Honka

1p Signy Aarna, Pallokissat

Kokoonpanot:

FC Honka:

Vera Varis; Anna Vlasoff, Anna Auvinen, Nea-Stina Liljedahl, Emma Koivisto; Linda Nyman, Kiia Laine; Henni Malinen, Jenny Danielsson (84. Pirta Hiukka), Riikka Hannula (90. Suvi Kärkkäinen); Milla Punsar (46. Tia Hälinen)

vaihdossa: Janni Laakso, Annica Karlsson, Sini Vehviläinen, Sonja Rajatalo

Pallokissat:
Marjukka Mikkonen; Oona Ahtinen (18. Iida Laakkonen), Olga Ahtinen, Signy Aarna, Jasmin Miettinen, Paula Auvinen (82. Ronja Uimi), Neea Berg, Erika Winter, Ella-Rosa Huusko, Tiia Savolainen (74. Anni Hänninen), Heini Mäkelä

vaihdossa: Pauliina Tähtinen

Erotuomari Minna Mäenpää, avustavat erotuomarit Jenni Mahlamäki ja Santeri Sandberg

Otsikkokuvan kuvateksti: Kolme maalia syöttänyt Henni Malinen valittiin ottelun parhaaksi. Pallokissojen Olga Ahtinen seuraa.

Artikkelin kuvat: Petri Lunki

Lisää Petri Lunkin ottamia kuvia ottelusta:

[phot_gallery type=’flickr’ user_id=’50154381@N02′ photoset_id=’72157654041724733′ per_page=’10’ sort=’date-posted-desc’]

Back to top