Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2015: FC Honka – Ilves

Julkaistu
17159660599_f9717c3425_o

Heidi Kollasen pusku avasi maalihanat

FC Honka joutui Naisten Liigan ottelussa Ilvestä vastaan kahdesti takaa-ajaksi, mutta taisteli kummallakin kerralla pelin tasoihin ja meni lopulta ohi voittaen lopuksi tämän kärkipään ottelun 3-2. Jos oli keli haastava, niin vastapainoisesti olivat maalit komeita. Ilveksen Heidi Kollasen ja Hongan Kiia Laineen sekä Emilia Iskaniuksen puskumaalit lisättynä Ilveksen Kaisa Björnin ja Hongan Tia Hälisen ylänurkkalaukauksilla johtivat tähän lopputulokseen.

2.5.2015 klo 14.50 Tapiolan urheilupuiston nurmi

FC Honka – Ilves 3-2 (1-2)

  1. 0 – 1 Heidi Kollanen (Elina Myllymäki)
  2. 1 – 1 Tia Hälinen (Sini Vehviläinen)
  3. 1 – 2 Kaisa Björn
  4. 2 – 2 Kiia Laine (Jenny Danielsson)
  5. 3 – 2 Emilia Iskanius (Linda Nyman)

kulmat: FC Honka 6, Ilves 6

Yleisöä 132

16723397934_be5ca9c518_o

Tia Hälinen nostaa tasoituksen takayläkulmaan

Kauden ensimmäinen nurmikenttäpeli tarjosi tiukkaa jännitystä loppuun asti mausteenaan uudet olosuhteet. Kumpikaan joukkue ei ole tänä vuonna vielä juurikaan nurmikentälle päässyt ja koko pelin kestänyt, ajoittain runsaskin sade muutaman asteen lämpötilassa toi otteluun oman lisänsä. Yleisökin oli kiitollinen siitä, että ottelu pelattiin nurmella. Se kun tarkoitti sitä, että katsojat pääsivät sateen suojaan katon alle.

Pelin alun syöttövirheet voidaan laskea osin talvikauden jälkeen oudon alustan ja osin ottelun tärkeyden piikkiin. Loppua kohti alkoi sitten jo pallokin totella pelaajia ja nähtiin viihdyttävää jalkapalloa, jossa oli kotijoukkueen kannalta onnellinen loppu. Tosin vieraidenkaan ei kannata esitystään hävetä, siksi hyviä syöttökombinaatioita heiltä nähtiin.

Ilves aloitti ottelun tehokkaasti, sillä heti ensimmäisestä hyökkäyksestä tulostaulun numerot muuttuivat. Elina Myllymäki antoi 6. minuutilla kulman oikealta ja Heidi Kollanen pääsi vapaasti puskemaan pallon seitsemästä metristä takanurkkaan tolppapelaajan ulottumattomiin.

19. minuutin kieppeillä oli Hongalla muutama tilanteen poikanen ja paras mahdollisuus maalin tekoon tuli kulman jälkitilanteesta Linda Nymanille, jonka alueen rajalta lähtenyt veto muutti suuntaa puolustuksesta ja suuntautui kohti alakulmaa. Kreeta Yli-Säntti ehti kuitenkin hienosti venyttää kätensä palloon ja tökätä sen uudeksi kulmapotkuksi.

Hongan seuraava tilanne aukeni pari minuuttia myöhemmin. Henni Malinen nousi vasenta laitaa ja antoi pystyyn Riikka Hannulalle, joka nousi päätyrajalle ja syötti takaviistoon alueelle. Jenny Danielsson pääsi laukomaan, mutta puolustus blokkasi. Pallo ajautui uudelleen Danielssonille, joka pudotti taakse Sini Vehviläiselle, mutta hänen vastapallonsa nousi yli maalin.

Ilveksen seuraava tilanne tuli jälleen kulmapotkusta, jonka Elina Myllymäki antoi vasemmalta maalille. Emmaliina Tulkki nousi palloon, mutta vaikeasta asennosta lähtenyt pusku meni maalin yli.

Honka tasoitti ottelun nopealla hyökkäyksellä. Riiston jälkeen Linda Nyman ja Jenny Danielsson toimittivat pallon oikeaan laitaan Henni Maliselle, joka jatkoi etuviistoon keskelle Sini Vehviläiselle. Hän vapautti vasemmalta Tia Hälisen alueelle, joka malttoi katsoa maalivahdin sijainnin ja roikutti lopuksi pallon takatolppaa hipoen yläpesään.

Kauaa ei Honka saanut tasatilanteessa olla, sillä jo kolme minuuttia myöhemmin olivat espoolaiset jälleen takaa-ajajia. Hongan purku tuli suoraan Kaisa Björnin jalkoihin, eikä hän aikaillut vaan tulitti 30 metristä pallon vasempaan yläkulmaan.

17345491881_db828f67c4_o

Vera Varis piti lopun ottelun Heidi Kollasen kurissa

Muutama minuutti myöhemmin oli Ilves ratkaista ottelun. Ada Nikkilä jatkoi ilvestopparin pitkän pallon päällään eteenpäin. Hongan alakerta epäonnistui katkossaan ja Heidi Kollanen pääsi läpi. Vera Varis tuli vastaan ja niinpä ilveshyökkääjän zippiin tuli sen verran kierrettä, että pallo meni niukasti ohi maalin.

Toiselle jaksolle tuli päättäväinen kotijoukkue, joka otti väkisin pallonhallinnan itselleen. Tosin ensimmäinen maalipaikka tuli Ilvekselle, kun Kaisa Björn laukoi kierteisen vapaapotkun oikealta alueen takaa kohti alakulmaa, mutta Vera Varis torjui heittäytymällä pallon kulmaksi.

59. minuutilla sai Honka aikaan kunnon hässäkän kulman jälkitilanteesta. Emilia Iskanius ja Riikka Hannula pääsivät yrittämään maalia lähietäisyydeltä, mutta lihamuuri oli liian tiivis, jotta pallo olisi löytänyt tiensä perille.

Ansaittu tasoitus syntyi 62. minuutilla. Anna Vlasoff heitti sivurajan oikean kulmalipun tuntumasta taakse Jenny Danielssonille, joka keskitti välittömästi alueelle ja Kiia Laine puski pallon verkkoon yli vastaan tulevan Kreeta Yli-Säntin.

69. minuutilla oli Ilveksellä jakson parhaat maalipaikkansa. Ilves nousi vasemmalta ja lopuksi tälläsi Maaria Roth alueen rajalta kohti maalia. Vera Varis nyrkkeili liukkaan pallon takaisin kentällä, mutta suoraan Heidi Kollasen ulottuville. Hänen laukauksensa puski Anna Auvinen maaliviivalta takaisin peliin ja tästäkin selvittiin.

Voittomaali tehtiin 72. minuutilla. Linda Nyman antoi kulman vasemmalta aivan maalin eteen ja Emilia Iskanius puski pallon maan kautta sisään.

Pari minuuttia myöhemmin oli Hongalla puolestaan tilaisuus ratkaista ottelu. Henni Malinen keskitti vasemmalta, mutta Riikka Hannulan pusku suuntautui etutolpan väärälle puolelle.

17159644489_8d713c7012_o

Emilia Iskanius puskee voittomaalin

Tämän jälkeen Honka rauhoitti pelinsä. Ilves sai näennäisen hallinnan, mutta honkapuolustus katkaisi tehokkaasti kaikki lähentely-yritykset. Ilveksellä oli vielä lisäajalla vapaapotku ja loppuhuipennukseksi kulmapotku, muttei niistäkään mitään vaarallista syntynyt.

Näin nappasi Honka tärkeät kolme pistettä itselleen ja katkaisi samalla Ilveksen 15 ottelun voittoputken sarjapeleissä. Edellisen kerran Ilves on sarjassa hävinnyt Ykkösen ottelussa 8.7.2014, kun JyPK kaatoi sen kotonaan 1-0. Sen sijaan toinen putki ei mennyt poikki. FC Honka ja Ilves ovat kohdanneet nyt 16 kertaa Naisten Liigassa eikä Ilves ole voittanut näistä ainuttakaan ottelua.

FC Hongan pelit jatkuvat jo tulevana tiistaina, kun se haastaa PK-35 Vantaan Myyrmäessä Respect Suomen Cupin välierässä.

Tsempparit:

Heidi Kollanen, Ilves

Riikka Hannula, FC Honka

Veikkauspörssipisteet:

3p Tia Hälinen, FC Honka

2p Kaisa Björn, Ilves

1p Emilia Iskanius, FC Honka

Kokoonpanot:

FC Honka:

Vera Varis; Tia Hälinen, Anna Auvinen, Emilia Iskanius, Anna Vlasoff; Linda Nyman (28. var), Kiia Laine; Henni Malinen, Jenny Danielsson, Sini Vehviläinen (86. Sara Kattainen); Riikka Hannula (89. Milla Punsar)

vaihdossa: Sonja Rajatalo, Annica Karlsson, Nea-Stina Liljedahl, Suvi Kärkkäinen, Pirta Hiukka

Ilves:

Kreeta Yli-Säntti; Maaria Roth, Anniina Pohjoismäki, Maria Alanko, Emmi Ristimäki; Kaisa Björn, Katri Nokso-Koivisto; Heidi Kollanen, Emmaliina Tulkki (46. Eini Vesaniemi), Elina Myllymäki (85. Sini Lauermaa); Ada Nikkilä (78. Joana Saarinen)

vaihdossa:  Riikka Winter, Johanna Salmijärvi

Erotuomari Minna Mäenpää, avustavat erotuomarit Oskari Tuomi ja Jonathan Mainz, tarkkailija Janne Grönman.

Otsikkokuvan kuvateksti: Lopuksi juhli Honka, Sini Vehviläinen, Tia Hälinen ja Kiia Laine onnittelevat Emilia Iskaniusta
Artikkelin kuvat: Petri Lunki

Lisää Petri Lunkin ottamia kuvia ottelusta:

[phot_gallery type=’flickr’ user_id=’50154381@N02′ photoset_id=’72157652253014596′ per_page=’10’ sort=”interestingness-desc”]

Back to top