Etsi tältä sivustolta

Suomen Cup 2015 – 1. kierros

Julkaistu
16492707848_4cca18946b_o

Taija Savolainen vastaan Kiia Laine

Naisten Suomen Cup, 1.kierros

TiPS – FC Honka 0-2 (0-0)

52. 0 – 1 Tia Hälinen (Emilia Iskanius)

69. 0 – 2 Emilia Iskanius (Kiia Laine)

kulmat: TiPS 1, FC Honka 7

Yleisöä 65

FC Honka jatkaa Naisten Suomen Cupin toiselle kierrokselle voitettuaan Tikkurilan urheilupuistossa TiPS:n maalein 2-0. Vaikka numerot olivat niukat, meni voitto oikeaan osoitteeseen. TiPS puolusti tiiviisti ja Hongan ensimmäinen jakso oli todella nihkeä, joten tauolle mentiin maalittomassa tilanteessa. Toisella jaksolla vieraat sitten lisäsivät sen verran kierroksia, että jatkopaikka heltisi. Hongalla oli toistakymmentä maalipaikkaa lisätä johtoaan eikä TiPS päässyt koko ottelussa kuin kahdesti uhkaamaan Vera Variksen vartioimaa maalia.

16492707128_808ccedfeb_o

Tia Hälinen on juuri vienyt Hongan johtoon

Ensimmäisen puoliajan ensimmäisen vartin pystyi TiPS pitämään pallon Hongan kenttäpuoliskolla pääsemättä silti maalintekopaikoille.

Toinen vartti oli Hongan, mutta ei sekään maalipaikoilla juhlinut. Ensimmäinen vaaran paikka syntyi 23. minuutilla, kun riiston jälkeen Henni Malinen ja Riikka Hannula petasivat paikan Sini Vehviläiselle. Hänen nostonsa putosi kuitenkin takanurkan asemesta maalin katolle.

Seuraavalla minuutilla antoi vieraiden Kiia Laine pari peräkkäistä kulmaa vasemmalta. Ensimmäisessä pudotti Jenny Danielsson Sini Vehviläiselle, mutta puolustus torjui vedon uudeksi kulmaksi. Tästä puski Anna Auvinen hieman yli takayläkulman.

Avausjakson viimeinen kolmannes mentiin sitten päästä päähän. 40. minuutilla nähtiin emäntien paras paikka. Toppari Minna Pelkonen nousi vasenta laitaa seinäsyöttöjä hyväksi käyttäen päätyyn asti. Keskitykseen sai Vera Varis näppinsä väliin, mutta pallo putosi alueen takanurkkaan Jessica Seppälän jalkoihin. Hänen jatkonsa kilpistyi puolustukseen ja aikansa pallo eli flipperinä alueella, kunnes viimein se saatiin purettua keskialueelle.

Jakson viime sekunneilla järjesti Honka vielä maalipaikan. Syöttökombinaation Kiia Laine – Henni Malinen – Jenny Danielsson – Sini Vehviläinen jälkeen laukoi viimeksi mainittu kohti alanurkkaa, mutta vantaalaismaalivahti Sanna Jääskeläinen vangitsi pelivälineen ja samalla puoliaika päättyi.

16678930891_6cfe3e5e53_o

Emilia Iskanius syötti ensimmäisen ja teki toisen

Toiselle jaksolle tuli päättäväinen Honka, joka loi useita hyviä tilanteita. Samalla joukkue piti huolen siitä, ettei vastustajalle jäänyt yllätysmahdollisuutta. Ainoan paikkansa TiPS sai vapaapotkun jälkitilanteesta.

Sanna Jääskeläinen sai olla hereillä alusta asti. Ensin Kiia Laine järjesti vetopaikan Sini Vehviläiselle, jonka laukauksen TiPS-vahti poimi alanurkasta.

Heti perään pelattiin Riikka Hannula läpi ja tämän lähentelyn Sanna Jääskeläinen torjui kulmaksi.

Kulmapotku oli sitten jo liikaa. Kiia Laine lähetti pallon aivan maalin eteen. Se kimmahti Emilia Iskaniuksen jatkoyrityksestä Tia Hälisen ulottuville ja hän siirsi pelivälineen ruuhkasta sisään.

Sen jälkeen pääsivät muutaman minuutin välein lisämaaleja kokeilemaan Riikka Hannula, Sini Vehviläinen ja Henni Malinen, mutta kaikkien laukaukset suuntautuivat hieman ohi maalin.

67. minuutilla oli TiPS:n ainoa maalipaikka toisella jaksolla. Minna Pelkonen antoi vapaapotkun keskiviivan tuntumasta vasemmasta laidasta. Pallo kaartoi alueen rajalle pelaajaryhmitykseen, josta se kimposi alueelle Ella Haaksluodon eteen. Hän ei kuitenkaan saanut nopeassa tilanteessa kunnon osumaa palloon ja peliväline kimmahti reilusti ohi maalin.

16492880450_72e5b52896_o

Pirta Hiukka ja Jannica Tjeder

Lopullinen niitti tuli pari minuuttia myöhemmin ja taas kulmapotkusta. Kiia Laine antoi sen vasemmalta yli pelaajarykelmän ja taustalta noussut Emilia Iskanius survoi pallon etunurkasta sisään.

Viimeisen kaksikymppisen aikana laukoivat vielä Hongan Riikka Hannula ja Kiia Laine ohi. Lisäksi heläytti Kiia Laine kerran yläputkeen ja Riikka Hannula nollakulmasta tolpan juureen ulkopuolelle. Viimeisen tilanteen petasivat Annica Karlsson, Sini Vehviläinen ja Kiia Laine Henni Maliselle, mutta Sanna Jääskeläinen torjui tämän vedon.

Näin tämä pilvipoutaisena Kalevalanpäivänä parissa plusasteessa pelattu ottelu päättyi FC Hongan 2-0 voittoon ja tie Suomen Cupissa jatkuu 16 parhaan joukossa.

TiPS:

Sanna Jääskeläinen; Anna Eld (C), Minna Pelkonen, Maija Kaivola, Emmiina Taivassalo; Tia Laine (87. Sanna Salonen), Jannica Tjeder, Hanna Posa, Taija Savolainen, Jessica Seppälä (46. Ella Haaksluoto); Susanna Silvennoinen

vaihdossa: Sanna Timonen, Henna Patterson

FC Honka:

Vera Varis; Tia Hälinen, Anna Auvinen (C), Emilia Iskanius, Pirta Hiukka; Kiia Laine, Sini Vehviläinen, Sara Kattainen (83. Annica Karlsson); Henni Malinen, Jenny Danielsson, Riikka Hannula (88. Sani Isokivijärvi)

vaihdossa: Anna Nurmi, Jessika Lindström, Suvi Kärkkäinen, Ida Ruuskanen, Melinda Andler

Erotuomari Pasi Kangas

Back to top