Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2013: FC Honka – TPS

Julkaistu

Marianna Tolvanen ohittaa Emilia Ekholmin ja tähyää jo syöttöpaikkaa voittomaalille.

Liigan avausottelu kulki FC Hongan kontrollissa alusta loppuun. Vieraiden tiivis puolustus ja hyvät maalivahdit pitivät numerot siedettävinä. Toisaalta tuhlasivat emännät luvattoman paljon tekopaikkoja. TPS pystyi oikeastaan vain kerran uhkaamaan kotijoukkueen maalia.

Toisen jakson puolivälissä ottelu ratkesi Anna Auvisen ja Kati Hakalan parin minuutin välein tehtyihin osumiin.

23.3.2013 klo 15.30 Laaksolahden Urheilupuiston tekonurmi

FC Honka – TPS 2-0 (0-0)

68. 1 – 0 Anna Auvinen (Marianna Tolvanen)

70. 2 – 0 Kati Hakala

kulmat: FC Honka 10, TPS 0

Yleisöä 91

honka-tps-9521

Liigadebytantti Samantha Monahan laukoo niukasti ohi Netta Laasion ja takatolpan.

Kotijoukkueen ensimmäinen maalipaikka aukeni kahdeksannella minuutilla. Nora Heroum antoi sivuvapaapotkun oikealta boksiin Nea-Stina Liljedahlille, mutta tämän veto nousi taivaisiin.

Vartin pelin jälkeen laittoi Nora Heroum pystyyn vasemmalle alueen rajalle Henni Maliselle, jonka laukauksen Katja Kankaanpää torjui eteensä. Samantha Monahan ehti ensimmäisenä irtopalloon, mutta lirutti sen oikean tolpan ohitse.

Pari minuuttia myöhemmin vuorostaan Anna Auvinen löysi Henni Malisen vasemmalta. Malinen harhautti puolustajan ja laukoi kohti takanurkkaa, mutta Katja Kankaanpää liimasi pallon.

25. minuutilla antoi Kati Hakala vasemmalta rajaheiton Samantha Monahanille, joka nousi keskelle ja syötti etuvasemmalle Anna Auviselle. Nousu boksiin ja pallo kohti takanurkkaa, mutta Katja Kankaanpää poimi tämänkin pallon.

Seuraavalla minuutilla syntyi TPS:n vaarallisin tilanne. Keskialueen katkon jälkeen syötti Terhi Ristolainen nopeasti pystyyn alueelle Janniina Haapaniemelle. Hongan maalivahti Ina Suutari oli hereillä ja ehti tökätä pallon pois hyökkääjän jaloista ja honkavahti oli myös nopein nappaamaan irtopallon pelistä pois.

32. minuutilla kokeili Henni Malinen Anna Auvisen tarjoilusta kaukovetoa 20 metristä. Katja Kankaanpäällä ei ollut vaikeuksia kohti ylänurkkaa suuntautuneen laukauksen kanssa.

Kati Hakalan vasuri on puhunut, 2-0

38. minuutilla karvasi Marianna Tolvanen pallon puolustajalta oikean kulmalipun tuntumassa. Nopea nousu päätyrajaa pitkin alueelle ja syöttö maalille ryntäävälle Henni Maliselle, mutta Siiri Hammar ehti katkaisemaan pallon kulun kulmapotkuksi.

40. minuutilla oli Hongan ensimmäisen jakson paras paikka. Marianna Tolvanen syötti oikealle Anna Auviselle, joka jatkoi korkeana keskelle Henni Maliselle. Pusku muutamasta metristä nousi kuitenkin yli maalin.

Turkulaismaalivahti loukkaantui tilanteessa, mutta jatkoi kuitenkin jakson loppuun parin minuutin hoivailun jälkeen. Tauolla torjuntavastuu sitten siirrettiin Karoliina Lindstedille.

Toisen jakson alun parhaat paikat järjesti kotijoukkueen Nora Heroum. Ensin hän löysi keskeltä Marianna Tolvasen, jonka alueen rajalta lähteneen vedon Karoliina Lindstedt torjui. Seuraavaksi petasi Nora Heroum paikan Linda Lindqvistille, jonka laukaus lähti liiaksi kohti maalivahtia.

Vierasjoukkue oli suurissa vaikeuksissa nopean Marianna Tolvasen kanssa, joka karkasi tämän tästä keskityspaikoille. Näin kävi myös 68. minuutilla, kun hän karisti oikeassa laidassa kaksi sinipaitaa jälkeensä, ajoi päätyyn ja tarjoili takaviistoon Anna Auviselle. Tästä paikasta ei Naisten Liigan maalikuningatar erehtynyt ja pallo viuhui ensimmäisen kerran verkon perukoille.

Kiia Laine hätyyttelee Siiri Hammaria ja Karoliina Lindstedtiä.

Voittaja varmistui heti seuraavasta tilanteesta. Nora Heroum antoi kulmapotkun oikealta maalin edustalle, josta pallo siivottiin ulos alueelta. Kati Hakala otti pallon haltuun, siirsi vasemmalle ohi puolustajan ja latasi vasurilla maalivahdin käsien kautta pelivälineen maalin kattoon.

Lopun aikaa Honka piti hyvin pallon itsellään ja pääsi muutaman kerran vielä kokeilemaan numeroiden muuttamista. Parhaat paikat aukenivat Marianna Tolvaselle ja Anna Auviselle, mutta tällä kertaa kaksi maalia riitti kolmeen pisteeseen.

Sarja-avauksessa TPS:n parhaat olivat molemmat maalivahdit Katja Kankaanpää ja Karoliina Lindstedt sekä puolustuksen hyvin tiiviinä pitänyt Siiri Hammar. FC Hongan alakerta pääsi tällä kertaa helpolla, joten parhaimmisto löytyy hyökkäyspäästä. Marianna Tolvanen oli kentän kuningatar ja muut onnistujat olivat ikipörrääjä Anna Vlasoff, suurella itseluottamuksella pelaava Anna Auvinen sekä monessa mukana olleet Nora Heroum ja Henni Malinen.

Tässä ottelussa esitteli FC Honka kotiyleisölle uusimmat pelaajansa, HJK:sta palanneen Satu Kruusin ja EIF:stä siirtyneen Samantha Monahanin, joka pelasi myös ensimmäisen liigaottelunsa. Muut liigadebyyttinsä tehneet olivat TPS:n Alexandra Sundblom, Anna Törnqvist, Victoria Sundblom, Heidi Rannikko ja Emilia Ekholm.

Tsempparipalkinnot:

Katja Kankaanpää, TPS

Marianna Tolvanen, FC Honka

Veikkauspörssipisteet:

3p Anna Vlasoff, FC Honka

2p Anna Auvinen, FC Honka

1p Kati Hakala, FC Honka

Kokoonpanot:

FC Honka:

Ina Suutari; Kati Hakala, Anu Hoffrén, Nea-Stina Liljedahl, Anna Vlasoff; Heidi Lindström (33. Marianna Tolvanen), Anna Auvinen (80. Jenny Danielsson), Linda Lindqvist; Henni Malinen (72. Satu Kruus), Samantha Monahan (58. Kiia Laine), Nora Heroum

penkillä: Kukka-Maaria Polso, Roosa Ariyo, Nina Lindström

TPS:

Katja Kankaanpää (46. Karoliina Lindstedt); Sari Tikkanen (51. var., 77. Heidi Rannikko), Anna Törnqvist, Siiri Hammar, Netta Laasio; Fanny Öhrnberg (46. Emilia Ekholm), Marie Börman, Amanda Partanen (60. Victoria Sundblom), Alexandra Sundblom, Terhi Ristolainen; Janniina Haapaniemi

penkillä: Mira Uronen

Erotuomari Jenny Kaarnasaari, avustavat erotuomarit Yasmin Huttunen ja Nina Hammarberg, tarkkailija Veijo Vainio.

Artikkelin kuvat: Petri Lunki

Back to top