Etsi tältä sivustolta

Kausi päätökseen kotinurmella

Julkaistu

FC Hongan kausi Kansallisessa Liigassa päättyy sunnuntaina, kun keltamustat kohtaavat Tapiolan urheilupuiston nurmella Åland Unitedin. Ottelu käynnistyy kello 14.00.

Ottelusta ei panoksia puutu, sillä molemmilla joukkueilla on vielä pelattavaa.

– Erikoinen kausi saadaan vihdoin päätökseen sunnuntaina. On hienoa, että saamme pelata ottelun Tapiolan nurmella, sanoo Hongan kapteeni Milla Punsar.

Honka taistelee yhä pronssimitaleista. Se lähtee kauden päätösotteluun neljänneltä sijalta. Jos Honka voittaa sunnuntaina ja TiPS kaataa omassa ottelussaan KuPS:n, nappaa Honka pronssit.

– Olemme loppukaudesta petranneet puolustuspelaamistamme. Lisäksi olemme löytäneet sopivan rentouden kentällä. Mielestäni nämä kaksi asiaa ovat avaimet voittoon myös sunnuntaina. Kolmea pistettä lähdetään tietenkin hakemaan ja sitten katsotaan mihin se riittää, Punsar toteaa.

Honka lähtee otteluun huippuvireessä, neljän ottelun voittoputkessa. Viime kierroksella kaatui TPS vieraissa.

Hongan sisäisen maalitilaston kärkinimi on seitsemän maalia tehnyt Dana Leskinen. Kahteen viime otteluun upeat kaukolaukausmaalit iskenyt Punsar on toisena viidellä osumallaan. Seuraavina tulevat neljän maalin Tiia Savolainen ja Inka Kaivola.

Åland United puolestaan lähtee otteluun sarjan kärkipaikalta. Se taistelee mestaruudesta TiPS:n kanssa. Joukkueet lähtevät viimeiselle kierrokselle tasapisteistä, Åland Unitedin ollessa maalieron turvin kärjessä.

Ahvenanmaalaiset ovat olleet tällä kaudella erittäin vahva joukkue. Tappioita joukkue on koko kaudella kärsinyt vain kolme ja tasapelejäkin on vain yksi. Voittoja on siis kertynyt peräti kolmetoista kappaletta.

ÅU:n puolustus maajoukkuevahti Anna Tammisen johdolla on vaikea murrettava, sillä joukkue on päästänyt koko kaudella vain yhdeksän maalia. Se on pienin lukema koko Kansallisessa Liigassa.

Toisaalta myös Hongan puolustus on viime otteluissa ollut kovalla tasolla. Kolmeen viime otteluun mukaan on mahtunut vain yksi takaiskusosuma. Maalitekokin molemmilta joukkueilta onnistuu. Honka on tehnyt viimeisessä neljässä ottelussaan yhteensä neljätoista maalia. Åland on koko kauden ajalta kolmanneksi tehokkain joukkue. Vastaava saldo viimeisimmistä neljästä ottelusta on kahdeksan osumaa.

Honka ja Åland United ovat kohdanneet kerran aiemmin tällä kaudella. Ahvenanmaalla pelatun ottelun voitti kotijoukkue luvuin 2-1. Hongalla on siis mitalitaiston lisäksi revanssihaluja.

FC Honka-Åland United siis sunnuntaina 8.11. kello 14.00 Tapiolan urheilupuistossa. Tervetuloa siis vielä kerran tällä kaudella nauttimaan huippujalkapallosta Tapiolaan!

Back to top