Etsi tältä sivustolta

Honka ja TPS pistejakoon Turussa

Julkaistu
Sarjakakkonen FC Honka matkusti Turkuun sarjan kuudentena olleen TPS:n vieraaksi. Ottelu oli tasainen. Honka siirtyi avausjaksolla johtoon Aino Vuorisen maalilla. Emilia Ukkonen tasoitti kuitenkin ottelun toisella jaksolla ja pisteet tasattiin luvuin 1-1.

Avausjakso

Honka loi ensimmäisen maalipaikkansa noin kymmenen minuutin kohdalla. Elli Pikkujämsä ja Milla Punsar pääsivät molemmat vuorollaan kokeilemaan lähietäisyydeltä, mutta kotijoukkueen maali pysyi varjeltuna.

Vain hetkeä myöhemmin avausmaali oli lähellä syntyä toisessa päässä. Netta Laasion keskitys löysi Nelly Lehtilän, ja Milla Majasaari jouti venymään parhaimpaansa torjuakseen kohti yläkulmaa suuntautuneen puskun.

Kulmapotkuista syntyi vaarallisia tilanteita molemmissa päissä. Vartin pelin jälkeen TPS kilautti tolppaa.

Otteluna avausmaalin iski 28. minuutilla Honka. Majasaari avasi torjuntansa jälkeen nopeasti, Milla Punsar tarjoili, ja Aino Vuorinen laukoi pallon TPS-maalin alakulmaan. Honka 1-0 johtoon.

Enempää osumia avausjaksolla ei muutamista puolittaisista paikoista huolimatta nähty, joten tauolle siirryttiin keltamustien 0-1 vierasjohdossa.

Toinen jakso

TPS tuli toisella jaksolla hakemaan ahnaasti tasoitusta. Ensimmäinen paikka turkulaisille syntyi 55. minuutilla. Lehtilän laukaus meni vain hieman Honka-maalin ylitse.

Honka oli lähellä lisätä johtoaan, kun Riikka Hannula oli hyvin lähellä ehtiä ohjaamaan Wilma Spetsin matalasta keskityksestä pallon maaliin. Hannula oli tilanteessa kuitenkin muutaman sekunnin myöhässä.

TPS tasoitti ottelun lopulta, kun kellossa oli 60. minuuttia. Lehtilän matala keskitys tuli maalin eteen vapaaksi unohtuneelle Emilia Ukkoselle, joka toi kotijoukkueen tasoihin.

Ottelun viimeinen puolituntinen oli molemmin puolin melko tarkkaa pelaamista, eikä maalipaikoilla juhlittu. Kun enempää maaleja ei syntynyt, tasattiin pisteet Turun helteisessä lauantaipäivässä numeroin 1-1.

Hongan puolustaja Anni Miettusta pistejako ei ottelun jälkeen tyydyttänyt.

Turusta saimme tällä kertaa raavittua vain tasapelipisteen. Helteinen peli oli meille haastava oikeastaan koko 90 minuutin ajan. Saimme luotua joitain vaarallisia hyökkäyksiä, mutta niin sai toki vastustajakin. Tulos tai peliesitys eivät tyydytä juuri nyt yhtään. TPS oli odotetun vahva, mutta me emme joukkueena päässeet tarpeeksi korkealle tasolle, hän kommentoi.

Hongan kausi jatkuu kotiottelulla JyPK:iä vastaan. Siinä Honka haluaa Miettusen mukaan kovasti palata taas voittokantaan.

Nyt tärkeintä on analysoida ottelu huolellisesti ja siirtää keskittyminen ensi viikon otteluun. Työ lähtee harjoituksista ja tulevalla treeniviikolla teemme varmasti kaikkemme, että JyPK:iä vastaan pääsemme jälleen huipputasollemme.

Honka pelaa siis seuraavan kerran ensi viikon lauantaina 25.5. Kotikentälle Tapiolan urheilupuistoon vieraaksi saapuu JyPK Jyväskylästä. Ottelu käynnistyy kello 16.00 ja siihen on tuttuun tapaan vapaa pääsy. Tervetuloa kannustamaan Honka voittoon!