Etsi tältä sivustolta

Hongalle toinen peräkkäinen voitto

Julkaistu
Honka nappasi toisen peräkkäisen voittonsa Naisten Liigassa, ja sai samalla revanssin Suomen Cupin välierästä, kun Åland United kaatui Ahvenanmaalla 2-0. Hongan maalit iskivät Riikka Hannula ja Milla Punsar.

Avausjakso

Ottelu alkoi tasaisena. Hongan huippuhetket nähtiin avausjaksolla viiden minuutin sisään. Milla Punsar vei 23. minuutilla keltamustat 0-1 vierasjohtoon, ja Riikka Hannula lisäsi kauden neljännellä osumallaan johdon kahteen 28. minuutilla.

Kotijoukkue Åland United sai myös omat paikkansa avausnelivitosella. Monica Hagström ja Emelie Johansson  rakensivat hyvän tilanteen, mutta varmasti Honka-maalilla torjunut Milla-Maj Majasaari piti maalinsa koskemattomana.

Lisämaaleja ei avausjaksolla nähty, joten tauolle mentiin Hongan 2-0 vierasjohdossa.

Toinen jakso

Toisella jaksolla kotijoukkue haki aktiivisesti kavennusmaalia. Lähimpänä kävi Phoenetia Brown, jonka laukaus kolahti tolppaan. Åland United onnistui luomaan paikkoja, mutta Majasaari piti puolustuksen avulla maalinsa loppuun asti puhtaana.

Hongalla oli paikkansa lisätä johtoa myös toisella jaksolla. Anna Tamminen torjui kuitenkin niin Hannulan, kuin Aino Vuorisenkin yritykset.

Kun enempää maaleja ei ottelussa lopulta nähty, otti Honka upeasti kaikki kolme pistettä mukaansa Ahvenanmaalta.

Hyvät fiilikset ansaitun voiton jälkeen. Pystyimme toteuttamaan hyvin pelisuunnitelmaamme, pelasimme joukkueena hyvin yhteen ja saimme luotua maalipaikkoja. Löysimme kentällä tilat, joista olimme ennen peliä puhuneet, ja pystyimme pitämään palloa vastustajan kenttäpuoliskolla pidempiäkin jaksoja, kommentoi puoliajalla kentälle vaihdettu Wilma Spets.

Spets kehui myös joukkueen itsevarmuutta.

Vaikka Åland painosti kovaa toisella puoliajalla, niin onnistuimme pitämään maalin puhtaana. Joukkueesta huokui itsevarmuus ja myös itselläni oli koko pelin ajan varma ja luottavainen fiilis.

Hongan kausi jatkuu ensi viikon lauantaina 18.5. TPS:n vieraana. Kotikentälleen keltamustat palaavat sitä seuraavana lauantaina 25.5. Silloin vastustajaksi saapuu JyPK Jyväskylästä, ja ottelu alkaa kello 16.00. Otteluun on vapaa pääsy. Tervetuloa kannustamaan Honka voittoon!