Etsi tältä sivustolta

Hongan liigakausi käynnistyy Kuopiossa

Julkaistu
Honka aloittaa taipaleensa Naisten liigan kaudella 2019 lauantaina 23.3. Kuopiossa KuPS:n vieraana. Ottelu käynnistyy Savon Sanomat Areenalla kello 15.00.

Viime kaudesta runsaasti uudistunut Honka näytti kovan tasonsa Suomen Cupissa, jossa se eteni aina välieriin saakka. Lopulta Åland United oli kuitenkin tiukan ottelun jälkeen vahvempi luvuin 0-1.

Nuorentuneen joukkueen vakiopelaajiksi ovat nousseet mm. viime kesänä Suomen U17-maajoukkueessa Uruguayn MM-kisoissa pelanneet Aino Vuorinen, Dana Leskinen, sekä Nana Yang. Alkavalla kaudella heillä on edessään ensimmäiset ottelut Naisten liigassa.

Odotan innolla lauantain peliä, sillä se on kauan odotettu sarjan avausottelu ja debyyttini Naisten Liigassa! Joukkueemme on valmistautunut tulevaan kauteen hyvin koko alkuvuoden ja pelimme on kehittynyt lyhyessä ajassa merkittävästi. Odotan, että pääsemme lauantaina näyttämään joukkueemme yhtenäisyyden ja taidot, sekä sen pelaamisen ilon mikä joukkueestamme huokuu, kun pelaamme omalla tasollamme. Kuopiosta tuodaan kolme pistettä rakkaaseen Tapiolan urheilupuistoon, Yang kommentoi.

Kuopiossa talvi on ollut tapahtumarikas. Pallokissat putosivat viime kauden päätteeksi Naisten Ykköseen. Lisäksi seuran edustusjoukkueen toiminta siirtyi KuPS:n alaisuuteen. Paikka Naisten Liigaan avautui takaportin kautta, kun PK-35 Vantaa jäi ilman lisenssiä. Näin Kuopiolaiset jatkavatkin liigatasolla myös alkavalla kaudella.

Hongan päävalmentaja Rosa Lappi-Seppälä lähtee liigakauden avausotteluun luottavaisena.

Hienoa, että varsinainen sarjakausi saadaan jo pian käynnistettyä. Uskon, että tappio Åland Unitedille Cupin välierässä on vain sisuunnuttanut joukkuettamme ja kasvattanut voitonnälkäämme. KuPS on vahvistunut talven aikana uusien ulkomaalaishankintojen kautta. Lisäksi heillä on entuudestaan kokenut liigaryhmä. Ottelusta ei varmasti tule helppoa meille, mutta olen hyvin luottavainen joukkueemme tilanteeseen. Joukkuepelimme on ottanut koko ajan vahvoja askelia eteenpäin, hän kommentoi.

KuPS-ottelun jälkeen Hongalla on edessään liigakauden ensimmäinen kotiottelu. Honka-ONS pelataan lauantaina 30.3. Tapiolan urheilupuiston TN 1:llä kello 13.00 alkaen. Miesten Suomen Cupin puolivälierä Honka – Ilves, pelataan samana päivänä naisten ottelun jälkeen16.00 alkaen samalla kentällä.

#MeOllaanHonka

Back to top