Etsi tältä sivustolta

Naisten Suomen Cup 2018-2019: Gnistan – FC Honka

Julkaistu

Otteluraportti

FC Honka otti selkeän voiton kolme sarjaporrasta alempana pelaavasta Gnistanista Suomen Cupin “superkierroksella”. Ottelun kulku oli selkeä alkuminuuteista lähtien, ja vierailijat iskivät taululle puoliaikaan mennessä lukemat 0-10. Hongan lopulta iskemistä 14 maalista vastasivat peräti kuudesti osunut Ella-Rosa Huusko, neljä häkkiä iskenyt Sini Vehviläinen, kahdesti maalannut Jutta Rantala sekä kerran verkkoja heiluttaneet Jessika Lindström ja Marianna Tolvanen.

Naisten Suomen Cup, Superkierros, 1.8. 21:05, Oulunkylän urheilupuisto

Gnistan – FC Honka 0-14 (0-10)

4. 0-1 Jessika Lindström
8. 0-2 Ella-Rosa Huusko
10. 0-3 Huusko
12. 0-4 Jutta Rantala
15. 0-5 Huusko
16. 0-6 Huusko
20. 0-7 Rantala
25. 0-8 Sini Vehviläinen
32. 0-9 Huusko
41. 0-10 Vehviläinen
56. 0-11 Vehviläinen
75. 0-12 Vehviläinen
89. 0-13 Marianna Tolvanen
90+2. 0-14 Huusko

Yleisöä: 56

Ottelussa nähtiin kauden avausminuutit Honka-paidassa kolmen eri pelaajan osalta. Nämä olivat avausosuman iskenyt Jessika Lindström…

Viime viikonloppuna Jyväskylässä Honka iski avausosuman reilun minuutin pelin jälkeen. Keskiviikkona avausmaalia saatiin odottaa vain pari minuuttia pidempään, kun Jessika Lindström avasi maalihanat lähietäisyydeltä neljän minuutin pelin jälkeen.

Hongan maalipörssin kärki Ella-Rosa Huusko lisäsi johtoa kahdeksan minuutin kohdalla lauottuaan pallon verkkoon maalivahdinalueen kulmata. Huusko jälleen oli asialla vain pari minuuttia myöhemmin, kun illan kolmas osuma syntyi puskemalla kulmapotkun jälkeen.

…sekä toppariparin muodostaneet Inka Kaivola…

Jutta Rantala teki vieraitten neljännen osuman rangaistuspilkun kohdalta, ja Huuskon hattutemppu oli täynnä vartin pelin jälkeen. Huhtikuussa Tikkurilan Palloseuraa vastaan hattutemppuun kului viisi minuuttia, tällä kertaa pari minuutta kauemmin. Tosin jonkinlainen ennätys lienee syntyneen myös minuuttia myöhemmin kun Huusko sai neljännen osuman täyteen kahdeksan minuutin sisällä.

Rantala iski illan toisensa kauniilla laukauksella, ja Sini Vehviläinen avasi omat maalihanansa maalin edestä 25 peliminuutin kohdalla. Vielä ennen puoliaikaa ehti Huusko tehdä illan viidentensä, ja Vehvilainen illan toisensa. Tauolle siis lukemissa 0-10.

..ja Aino Nurmi.

Toisella jaksolla vieraiden tahti hieman hellitti. Vehviläisen hattutemppu täyttyi, kun jakso oli vanhentunut reilu kymmenen minuuttia. Neljäs syntyi jakson puolivälissä suoraan kulmapotkusta.

Marianna Tolvanen liittyi maalintekijöiden joukkoon minuutti ennen täyttä aikaa, ja Huuskokin ehti saada tupla-hattutemppunsa täyteen vielä ennen Oulunkylän stadionvalojen sammuttamista.

 
Kommentit

Avausmaalinsa naisten joukkueessa tehnyt Jessika Lindström antoi tunnustusta hyvin taistelleelle vastustajalle:

“Peli oli heti alkuvihellyksestä selkeästi meidän hallinnassa eikä maalia kauaa tarvinnut hakea, kun Henna tarjoili minulle loistavan paikan keskelle ja pääsin vastaamaan ensimmäisestä maalista. Sen jälkeen maalihanat aukesivat ja puoliajalle mentiin jo 10-0 lukemissa. Täytyy kuitenkin nostaa hattua Gnistanille, että he taistelivat loppuun asti eivätkä näyttäneet luovuttamisen merkkejä.”

Täydet minuutit Hongan puolustuksessa pelannut Aino Nurmi näki selvistä lukemista huolimatta parannettavaa, ja suuntasi katseensa jo tulevaan viikkoon:

“Eka Suomen Cupin peli takana ja tuloksena hieno 14-0 voitto. Peli oli käytännössä kokonaan meidän hallintaa, ja gnistan sai vaarallisemmat tilanteensa sekä pääsi hyökkämään meidän omista virheistämme. Peli ei kuitenkaan voitosta huolimatta ollut ihan täydellistä ja parannettavaa jäi. Siitä huolimatta onnistuttiin tekemään paljon maaleja ja pitämään nollapeli. Seuraavaksi katseet kohti ensi viikkoa ja Mestareiden Liigan karsintapelejä.”

 
Kokoonpanot

Gnistan

Johanna Anetjärvi; Mea Matilainen, Laura Biskop, Ellen Romi (70. Veera Aalto), Anniina Saarikoski, Salla Lehtomäki, Erna Puomi, Karoliina Hakala (46. Katja Riihiaho), Nina Korhonen (46. Saara Leppänen), Hanna Ryan, Nea Lähde

vaihdossa: Janette Rautakoski, Katja Feodoroff, Venla Vepsäläinen

Honka

Pauliina Nuora; Anni Miettunen, Aino Nurmi, Inka Kaivola, Kaisa Ranki (60. Anna Vlasoff); Suvi Kärkkäinen, Sini Vehviläinen; Jessika Lindström, Ella-Rosa Huusko, Henna Tenkanen (73. Elli Pikkujämsä); Jutta Rantala (54. Marianna Tolvanen)

vaihdossa: Paula Myllyoja, Anna Auvinen, Henni Malinen, Linda Nyman

Back to top