Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2018: FC Honka – Åland United

Julkaistu

Otteluraportti

FC Honka kärsi 0-1 kotitappion sunnuntaina Åland Unitedia vastaan pelatussa ottelussa. Tasaisessa kamppailussa molemmilla joukkueilla oli hallintajaksonsa, mutta maalipaikat olivat vähissä. Signy Aarnan avauspuoliskon osuma jäi lopulta ainokaiseksi.

Naisten Liiga 22.7. 14:00 Tapiolan Urheilupuisto

FC Honka – Åland United 0-1 (0-1)

35. 0-1 Signy Aarna

Yleisöä: 205

Hongan lukuisat erikoistilanteet eivät tällä kertaa tuottaneet tulosta.

Ottelun avauspuolikas oli hienokseltaan vierasjoukkueen hallintaa. Honka sai ensiminuuteilla pari puolittaista paikkaa, mutta tämän jälkeen pelin painopiste kääntyi kotijoukkueen kenttäpuoliskolle.

Ensimmäiset pari maalipaikkaa nähtiin vajaan kymmenen minuutin pelin jälkeen. Ensin vieraiden Jenny Danielsson pääsi puskemaan Maryette Karringin keskityksestä. Jatko suuntautui kuitenkin etutolpan ohi. Toisessa päässä Milla Punsar tarjoili päädystä paikan Ella-Rosa Huuskolle, jonka sijoitus lipui maalin editse ja ohi takanurkan.

Seuraavaa todellista maalipaikkaa, ja avausmaalia, saatiinkin odotella puolisen tuntia. Danielsson hankki itselleen keskitystilaa Hongan puolustuksen oikeassa laidassa ja lähetti laadukkaan pallon maalin edustalle. Korkeimmalle palloon nousi Signy Aarna, joka puski pelivälineen varmasti etunurkkaan ohi Paula Myllyojan.

Signy Aarna puskee voittomaaliksi jääneen osuman Hongan maalin edestä.

Maalin jälkeen Honka heräsi ja jakson viimeiset minuutit pelattiin vieraiden päädyssä. Espoolaiset eivät kuitenkaan päässeet Henni Malisen ja Marianna Tolvasen laukauksia lähemmäksi. Molempien tielle ennätti ÅU-vahti Anna Tamminen.

Toiselle jaksolle ottelun kenttätapahtumat siirtyivät enemmän vieraiden puoliskolle. Honka piti avausjaksoa enemmän palloa, mutta maalipaikat olivat edelleen kortilla. Vasta reilu vartti ennen täyttä aikaa alkoi tapahtua enemmän. Ensin iski vastahyökkäyksellä Åland United, kun vaihdosta sisään tullut Emelie Johansson pääsi Sydney Blomquistin keskityksestä puskemaan takanurkalta hieman ohi maalin.

Kotijoukkueen paras tilanne syntyi myös vaihtopelaajalle. Sini Vehviläinen pääsi kääntymään rangaistuspilkun kohdalla, ja laukoi kohti maalin oikeaa nurkkaa. Jo varmalta maalilta näyttäneen vedon tielle ennätti kuitenkin heittäytyen joukkueensa parhaimmaksi valittu Tamminen.

Vehviläisen tilannetta lähemmäksi eivät emännät enää päässeet. Aivan lisäajan viimeisellä minuutilla oli vierailla vielä mahdollisuus kaunistella lukemia, mutta Sofia Lindström ei onnistunut siirtämään palloa tyhjään verkkoon nopean vastahyökkäysen päätteeksi.

Hongan kotiottelut runkosarjassa päättyivät siis tappioon. Seuraava peli Tapiolassa nähdään vasta loppusarjassa. Tätä ennen ovat edessä vielä Mestareiden Liigan karsintaturnaus Liettuassa, sekä Naisten Liigan vierasottelut Jyväskylän Pallokerhoa ja Pallokissoja vastaan.

Kuvat

Petri Lunkin Ottelugalleria:

FC Honka - Åland United 0-1, Naisten Liiga

 
Kokoonpanot

FC Honka
Paula Mylloja; Anni Miettunen (76. Elli Pikkujämsä), Anna Auvinen, Emilia Iskanius, Kaisa Ranki; Linda Nyman, Saara Lappalainen; Henni Malinen (74. Jutta Rantala), Milla Punsar, Marianna Tolvanen (69. Sini Vehviläinen); Ella-Rosa Huusko
vaihdossa: Anna Vlasoff, Sini Laaksonen, Henna Tenkanen, Inka Kaivola

Åland United

Anna Tamminen; Isabella Mattsson, Briana Campos, Signy Aarna (72. Sofia Lindström), Sara Nordin. Sidney Blomquist, Pille Raadik var.90, Maryette Karring (58. Emelie Johansson), Jenny Danielsson (80. Rosa Maria Herreros Ossorio, Rebecca Björkvall, Sanna Porali var.45+2

vaihdossa: Ann-Sofie Gripenberg, Mikaela Frondelius, Tiia Hirvonen

Back to top