Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2017: HJK – FC Honka

Julkaistu

Otteluraportti

FC Honka otti toisen peräkkäisen paikalliskamppailuvoiton kaatamalla HJK:n Helsingissä lukemin 0-1. Suomi 100 -juhlaottelusta otetun voiton myötä Honka nousi sarjataulukossa toiseksi, kahden pisteen päähän sarjaa johtavasta TPS:sta.

Naisten Liiga, 18.6.2017 Telia 5G Areena

HJK – FC Honka 0-1 (0-0)

64. 0-1 Henni Malinen (Saara Lappalainen)

Yleisöä: 313

34533924354_b1195eac1d_o

Kokeneet Kaisa Ranki ja Maiju Hirvonen taistelivat joukkueidensa keskikentällä.

Ottelun juoni oli lähes läpi ottelun sama. Kotijoukkue piti palloa vierailijoita enemmän ja pyrki murtautumaan espoolaisten vahvan puolustuksen läpi. Honka kuitenkin onnistui pitämään helsinkiläiset pääosin vaarallisilta maalipaikolta pois.

Avausjakson paras paikka tuli reilun puolen tunnin jälkeen kotijoukkueelle, kun Vilma Hakala murtautui Hongan rangaistusalueen sisään ja ampui kohti takanurkkaa. Paula Myllyoja onnistui kuitenkin kääntämään vedon juuri ja juuri Hongan kannalta tolpan oikealle puolelle.

35337387066_06661e8b83_o

Toinen jakso oli avausjakson kaltainen. HJK prässäsi  koko pelin ajan ylhäältä ja teki Hongan pelinavaamisesta vaikeaa. Toiselle jaksolle Honka sai avauspeliinsä hieman paremmin otetta, ja onnistui purkamaan HJK:n kovan paineen muutamaan otteeseen tyyllikkäästi.

Reilun tunnin pelin jälkeen kotijoukkue sai vapaapotkun joka jäi pitkään pyörimään Hongan rangaistusaluuen sisälle. Vain hetkiä myöhemmin tapahtui toisessa kenttäpäädyssä. Hongan nopea hyökkäys lähti Paula Myllyojan näpeistä. Heitto tavoitti Linda Nymanin, joka puolestaan jatkoi pallon nopeasti ylöspäin Saara Lappalaiselle. Lappalaisen pitkä ristipallo tavoitti täydessä vauhdissa Henni Malisen, joka ajoi sisään HJK:n rangaistusalueen sisään. Malinen harhautti eteen tulleen Katarina Naumasen ja ampui tarkan kovan vedon takanurkkaan ohi Minna Meriluodon.

34989854620_6ae63da23a_o

Kotijoukkueella oli mahdollisuutensa tasoitukseen. Vajaa kymmenen minuuttia avausosumasta pääsi Tia Hälinen laukomaan vaarallisesti hyvältä paikalta. Veto kuitenkin suuntautui suoraan Myllyojan syliin. Hetkeä myöhemmin Hongan Janni Laakso siivosi pallon lähes maaliviivalta HJK:n kulmapotkun jälkeen.

Kotijoukkueen nostaessa pelaajia ylös, tuli Hongalle lisää tilaa vastahyökkäyksiin. Emma Koivisto pääsi kertaalleen nokikkain Meriluodon kanssa, mutta HJK-vahti sai jalkansa väliin. Toisella jaksolla kentälle sisään tullun Marianna Tolvanen pääsi myös ampumaan pariin otteeseen.

HJK ei painostuksestaan huolimatta maalinteossa onnistunut. Hongan puolustus taisteli jälleen urautuvasti ja joukkue pelasi jo kuudennen nollapelinsä. Hongalla on seuraavaksi edessä kaksi kotipeliä. Keskiviikkona vieraaksi saapuu JyPK reilu viikoa myöhemmin GBK.

Kommentit

Ottelun ainokaisen iskeneen Henni Malisen ja toisen peräkkäisen nollapelin pelanneen Paula Myllyojan mietteet pelin jälkeen:

Kokoonpanot

HJK

Minna Meriluoto; Ella Rinta-Filppula, Juulia Grönlund, Maiju Hirvonen, Vilma Hakala, Essi Sainio, Katarina Naumanen, Maija Saari, Eveliina Summanen, Tessa Rinkinen (68. Moona Talka), Tia Hälinen var.29
vaihdossa: Alice Wiksten, Ella Alakomi, Rebecca Kindstedt, Emilia Ukkonen, Sanna Mäki, Ida-Sofia Helppikangas.

Honka
Paula Myllyoja; Anna Vlasoff, Anna Auvinen, Janni Laakso, Emma Koivisto; Linda Nyman, Saara Lappalainen; Henni Malinen, Sini Vehviläinen (77. Vera Saastamoinen), Kaisa Ranki (90+2. Emilia Iskanius ; Ella-Rosa Huusko (56. Marianna Tolvanen)
vaihdossa: Pauliina Nuora, Aino Nurmi, Suvi Kärkkäinen, Henna Tenkanen

Kuvat

Petri Lunkin Ottelugalleria:

HJK - FC Honka 0-1, Naisten Liiga

Back to top