Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2016: Honka – Åland United

Julkaistu

Pitkä talvi on jälleen takana ja Naisten Liiga on valmis starttaamaan. FC Honka avaa sarjakautensa kotipyhätöllään Tapiolan urheilupuistossa ja viime vuotiseen tapaan ensimmäinen ottelu pelataan urheilupuiston tekonurmella. Tällä kertaa kuitenkin urheilupuiston uusimmalla tekonurmella, joka sijaitsee nurmikentän vieressä. Vastustajakin on tuttu, sillä Tapiolaan saapuu ahvenanmaalta Åland United joka on viime vuosina muodostunut espoolaisille perinteiseksi Naisten liigan avausvastustajaksi. Kaudella 2015 sarjan avausottelussa Åland United kaatoi Hongan Tapiolassa tylyin lukemin, 0-3.

Kaikkiaan joukkueet ovat kohdanneet Naisten Liigan historiassa 24 kertaa, ja ahvenanmaalaiset ovat näissä otteluissa olleet selvästi niskan päällä. Keskinäisistä liigaotteluista Åland on poistunut voittajana 14 kertaa ja 4 kertaan on pisteet tasattu. Hongan 7 liigavoitosta viimeisin on elokuulta 2013. Suomen Cupissa joukkueet ovat kohdanneet viimeksi huhtikuussa 2014, jolloin Honka poistui ahvenanmaalta puolivälierävoittajana.

Janni Laakso ja Ålandin Cynthia Uwak kauden 2015 sarja-avauksessa Tapiolassa. Anna Auvinen seuraa tilannetta taustalla

Molemmat joukkueet ovat talven aikana hieman muuttuneet menneeltä kaudelta. FC Honka on vahvistanut rinkiään laajasti, mutta myös viime kauden rakenne on pysynyt ennallaan. Hongan valmennus- ja taustatiimi on myös pysynyt samana ja alkava kausi onkin Luciano Posillipon toinen sarjakausi FC Hongan peräsimessä.

Toni Valido, II-valmentaja

Viime kauden rakenne on pysynyt samana ja olemme saaneet oikeastaan jokaiselle pelipaikalle uusia pelaajia ja sitä myöten lisää vaihtoehtoja ja lisää kilpailua. Olen erittäin tyytyväinen joukkueeseen. Jokaiselle joukkueen jäsenelle voi heittää viestikapulan ja voi olla varma, että hän on valmis kantamaan kapulaa ja tekemään joukkueen eteen mitä vain.

Milla Punsar, hyökkääjä

Odotan toiveikkaana kauden alkua. Saimme käytyä hyvin pelimallimme läpi, vaikka preseason menikin yllättävän nopeasti. Meillä on hyvä ja yhtenäinen porukka kasassa, joten tulossa on mielenkiintoinen kausi.

Åland United on myös vahvistanut joukkuettaan ja paikkaillut lukuisien viime kaudella ahvenanmaalla pelanneiden ulkomaalaispelaajien jättämiä aukkoja muun muassa Merilappi Unitedista siirtyneellä Raissa Freudijolla ja KF10:stä siirtyneellä Viktoria Byskatalla. Takalinjoille on tullut Benficasta vahvarakenteinen Raquel Infante. Joukkue on myös lopputalvesta kokenut valmennusryhmässä muutoksia. Muutama viikko sitten ahvenanmaalta kohahti kun Gary Williams ilmoitti lopettamisestaan joukkueessa ja tilalle palkattiin pikapuoliin italialaisluotsi Giovanni Costantino.

Toni Valido, II-valmentaja

Åland on muuttunut talven aikana melkoisesti ja voisi sanoa, että vastaan asettuu aivan eri joukkue kuin viime kaudella. Joukkueessa on paljon hyviä yksilöitä ja Cynthia Uwakin kaltaiset pelurit voivat henkilökohtaisella taidollaan ratkaista pelejä. Costantinolle sarjakausi tulee varmasti haluttua nopeammin vastaan, mutta perjantaina nähdään onko Giovanni saanut lyhyessä ajassa joukkueen sisäistämään oman pelikirjansa. Vastaan asettuu varmasti erittäin kovaa pelaava joukkue, joka ei varmasti tule nöyristelemään Tapiolaan. ÅU oli hankala meille viime kaudella, mutta uskon vahvasti että olemme nyt valmiit murskaamaan ahvenanmaalaiset.

Milla Punsar, hyökkääjä

Åland-peli tulee varmasti olemaan tuttuun tapaan kova. Pitämällä taitavat yksilöt kurissa sekä pelaamalla kurinalaisesti ja yhtenäisesti Ahvenanmaa kaatuu.

Talven harjoitusotteluissa Åland United on ollut ailahtelevainen. 10-0 tappio Turun Palloseuraa vastaan aiheutti varmasti hämmennystä monille Naisten Liigaa seuraaville. Tappiollisen turkuvisiitin jälkeen olikin melko pian Costantinon ensikaste Ålandin Unitedin peräsimessä Tikkurilan urheilupuistossa pelatussa Suomen Cupin ottelussa sarjanousija Tikkurilan Palloseuraa vastaan. Joukkue oli hieman ryhdistäytynyt TPS-ottelusta, mutta tästäkin huolimatta ahvenanmaalaiset joutuivat todistamaan tikkurilalaisten jatkoonmenoa Suomen Cupissa 3-0 tappion myötä. Joukkue lähtee sarjakauteen pienellä ringillä, josta on viime aikoina ollut loukkaantuneiden joukossa muun muassa maalitykki Cynthia Uwak.

Hongan talven harjoitusottelut Naisten Liigan joukkueita vastaan ovat sujuneet tasaisesti ja häviöittä. Joukkue on kohdannut voitokkaasti Helsingin Jalkapalloklubin kahdesti. Viime kauden mestaria PK-35 Vantaata vastaan sen sijaan espoolaisryhmä on talven aikana pelannut kaksi tasapeliä. Vierasottelu Ilvestä vastaan päättyi myös tasalukemiin. Turun Palloseuraa vastaan alkutalvesta Honka latoi taululle 6-1 lukemat. Suomen Cupissa joukkue eteni toiselle kierrokselle voittaen HJK/2:sen lukemin 8-0. Honka on kyennyt harjoittelemaan talven laajalla ringillä ja tulevasta sarja-avauksesta jäävät vielä pois pitkäaikaisloukkaantuneet Emilia Iskanius, Sara Kattainen, Suvi Kärkkäinen ja Anna Nurmi. Maalivahtitulokas Pauliina Nuora kärsii Sini Vehviläisen tavoin pienestä loukkaantumisesta. Lisäksi ONS:sta espoolaisväreihin siirtyneeltä Katriina Kuoksalta jää avausottelu väliin.

Perjantain ottelussa tullaan kunnioittamaan FC Hongan perustajajäsen Raimo Helanderin muistoa minuutin hiljaisella hetkellä.

Tervetuloa Tapiolan urheilupuistoon seuraamaan Naisten Liigan 1.kierroksen ottelua FC Honka – Åland United tulevana perjantain 1.4.2016. Ottelun avauspotku suoritetaan kello 18.30. Otteluun on vapaa pääsy.

Back to top