Käsiohjelma

Ennakkouutinen

FC Honka palaa kotikentälleen Tapiolan urheilupuiston nurmelle, kun vieraaksi saapuu Åland United.

Hongan viime aikojen tulokset eivät ole olleet tavoitellulla tasolla. Viimeisestä viidestä ottelusta kasassa on kaksi tasapeliä ja kolme tappiota. Viime kierroksen ottelu PK-35 Vantaan vieraana päättyi 0-0 lukemiin. Sunnuntain otteluun keltamustat lähtevät kahden voiton, kolmen tasapelin ja kolmen tappion myötä sarjan seitsemänneltä sijalta.

– Tottakai täytyy olla rehellinen ja myöntää, että alkukauden tulokset ovat olleet meille kaikille aika kova pettymys. Se on sikäli yllättävää, että meillä oli alla todella laadukas harjoituskausi ja esiinnyimme pirteästi Suomen Cupin peleissä. Olemme käyttäneet paljon aikaa sen analysoimiseen, että miksi tulokset ovat menneet nyt näin, sanoo päävalmentaja Rosa Lappi-Seppälä.

– Kilpaurheilu on toki hyvin raadollista. Joskus syntyy positiivinen kierre ja tuntuu, että kaikki onnistuu. Meillä on ikävä kyllä ollut nyt negatiivinen kierre, ja ottelumme ovat olleet hyvin pienistä marginaaleista kiinni, hän jatkaa.

Honka on pelannut vahvasti omassa puolustuspäässään. Se on päästänyt kahdeksaan otteluun vain yhtä monta maalia. Keskimäärin Hongan vastustaja on siis onnistunut maalinteossa vain kerran per ottelu. Honka on sarjan kolmanneksi vähiten maaleja päästänyt joukkue, ja tilillä on myös jo neljä nollapeliä.

Suurimmat ongelmat keltamustien pelissä näkyvät sarjataulukon tehdyt maalit-sarakkeessa, josta löytyy luku seitsemän. Honkaa vähemmän maaleja vastustajan verkkoon ovat iskeneet vain sarjataulukon kaksi häntäpään joukkuetta, Ilves ja JyPK. Maalinteossa keltamustista ovat onnistuneet kahdesti Wilma Spets ja Heini Toivonen. Milla Punsar, Aino Vuorinen ja Jasmin Leppioja ovat osuneet kukin kertaalleen.

– Viime kaudella olimme kärkipäässä tehtyjen maalien osalta. Se, että sijoituksemme ei ollut silloin tavoitellun hyvä, johtui pitkälti siitä, että päästimme liikaa maaleja. Se oli selvä asia, jota lähdimme talvikaudella parantamaan ja siinä olemme kyllä onnistuneetkin. On selvää, että maalintekomme on tällä kaudella tökkinyt pahasti. Olemme käyttäneet paljon aikaa varsinkin viimeisen kolmanneksen ratkaisujen kehittämiseen. Pääsemme kyllä vastustajan kolmannekselle, mutta seuraava askel on se, että pääsemme vielä paremmille maalitekosektoreille ja että viimeiset syötöt ja liikkeet ovat laadukkaampia. Uskon, että tämä on hyvin pienistä asioista kiinni ja harjoituksissa näkyy, että on lupa odottaa, että asia tulee kehittymään. Meillä on erittäin kova luotto tähän joukkueeseen, Lappi-Seppälä toteaa.

Vaikka tulokset eivät ole olleet halutulla tasolla, vakuuttaa Lappi-Seppälä, että joukkueessa on hyvä henki, vahva usko omaan tekemiseen ja kovan työnteon kautta myös tuloskunnon kohentumiseen.

– Joku viisas on joskus sanonut, että huippu-urheilussa ei ole kysymys siitä, että koko ajan mennään voitosta voittoon. Uskon, että vastoinkäymiset ovat kenen tahansa uralla hyvin opettavaisia. Niissä hetkissä nähdään, mistä kukin on tehty. Olen todella ylpeä meidän pelaajistamme, että emme ole lähteneet hakemaan syitä sellaisista paikoista, missä niihin ei ole aihetta. Olemme olleet toisillemme hyvin rehellisiä. Ei tämä tietenkään ole mukavaa, mutta ei meillä ole missään vaiheessa joukkuehenki rakoillut. Olemme koko ajan tunnistaneet tosiasiat ja tehneet hartiavoimin töitä kehittyäksemme. Tottakai täytyy olla kriittinen niistä asioista, jossa emme ole onnistuneet ja valmennus kantaa aina vastuun lopputulemasta. Tälläisessä tilanteessa ei auta se, että alkaa kriisintyä, eikä sellaista ole ollut näkyvissäkään. Olen täysin luottavainen, että tuloskäyrämme kääntyy vielä ylöspäin.

Sunnuntain vastustaja on hallitseva suomenmestari Åland United. Viime kauden jälkeen joukkueessa tapahtui runsaahkosti muutoksia. Esimerkiksi päävalmentaja vaihtui, kun Samuel Fagerholm jätti seuran ja tilalle tuli aiemminkin ÅU:ta luotsannut Steve Beeks. Pelaajarintamalla joukkueesta lähti monta avainpelaajaa, kuten Ruotsiin suunnanneet maalivahti Anna Tamminen ja Rosa Maria Herreros Ossorio, Tanskaan siirtynyt Ashley Riefner, sekä joukkueen viime kauden paras maalintekijä, Skotlannin Glasgow City FC:n riveihin liittynyt Ode Fulutudilu.

Vahvistukset ovat olleet myös kovatasoisia. Hyökkäyspäätä tähdittävät jo seitsemän maalia laukonut Cassandra Korhonen, sekä Hongasta saarelle siirtynyt Dana Leskinen. Suurta vastuuta kantavat myös maalinsuulla Christina Dineson sekä keskikentällä Sarah Troccoli.

Åland United on otteluun lähtiessä sarjan kolmannella sijalla, pisteen kakkosena majailevan TiPS:n perässä. Joukkue on kerännyt viiden voiton, kahden tasapelin ja yhden tappion myötä seitsemäntoista pistettä.

– Åland United on mielenkiintoinen joukkue, joka uudistui aika voimakkaasti tälle kaudelle. He ovat pelanneet erittäin lupaavan alkukauden. Olen iloinen myös siitä, että entiset honkalaiset Dana Leskinen ja Anni Miettunen ovat olleet merkittävässä roolissa. Vastaan tulee erittäin suoraviivainen ja fyysinen joukkue, josta löytyy myös paljon taitoa. Odotettavissa on hyvin tasainen ottelu, Lappi-Seppälä analysoi.

Honka pelaa ensimmäistä kertaa tällä kaudella Tapiolan urheilupuiston stadionin nurmella ja kotiyleisön edessä.

– Aivan mahtavaa, nyt ensimmäistä kertaa tuntuu siltä, että on oikeasti todellinen kotiottelu edessä. Kyllä omalle stadionille pääsy ja luonnonnurmelle pelaaminen on näkynyt koko viikon harjoituksissa ja se tuntuu todelliselta kotikentältä, Lappi-Seppälä päättää.

Pelaajalista Honka

1 Sofia Manner (MV)
2 Aino Nurmi
4 Daniela Sandås
6 Heini Toivonen
7 Saara Lappalainen
8 Aino Vuorinen
9 Jasmin Leppioja
10 Krista Hakala
11 Venla Lindfors
12 Pauliina Nuora (MV)
13 Eveliina Parikka
14 Wilma Spets
15 Inka Kaivola
16 Katja Hakala
17 Tiia Savolainen
19 Rebecca Kindstedt
21 Katarina Naumanen
22 Senja Koskinen (MV)
24 Suvi Kärkkäinen
27 Sonja Rajatalo (MV)
27 Hanna Ruohomaa
28 Eevi Sutela
31 Sonja Ferm (MV)
37 Senja Salo
66 Niia Salminen
77 Milla Punsar
88 Nana Yang
#Iida Heikkinen
#Noora Juusela
#Senni Kaikkola
#Iida Värri

Pelaajalista Åland United

1 Christina Dineson
2 Vera Hällefors
3 Minna Kurtén
5 Mariana Pereira Jaleca
6 Sanni Ojanen
7 Signy Aarna
8 Louise Andersson
9 Maria Cassandra Korhonen
10 Monica Hagström
11 Pille Raadik
14 Karen Reyes
15 Sarah Mary Troccoli
16 Anna Westerlund
17 Anni Miettunen
18 Ellen Strömborg
20 Catarina Realista Ferreira
22 Milla Rosenberg
24 Selma Viktorsson
32 Dana Leskinen
33 Matilda Nurmi

Yhteistyössä