Uutiset

Mielellään mukana!

Tänään torstaina, 10.10., vietetään  maailman mielenterveyspäivää. FC Hongan naiset ovat mukana maailman mielenterveyspäivänä liputtamassa avoimemman keskustelukulttuurin puolesta ja haluaa vähentää mielenterveyteen edelleen liitettävää leimaantumista. Teko on osa tämän kauden #NaistenLiigaTekeeHyvää -kampanjaa, jossa jokainen liigajoukkue on tehnyt oman hyvän teon.

Urheilussa tunteet ovat erittäin keskeisessä roolissa oppimisen, suoritusten ja menestymisen välillä.  Valmentajalla ja koko joukkueessa tapahtuvalla toiminnalla on merkittävä rooli urheilijan itsetunnon ja itseluottamuksen rakentumisessa. Naisten joukkue on tehnyt aiheeseen liittyvän videon, joka on katsottavissa täältä: Kysy, mitä kuuluu? -video

Joukkue kutsuu teidät kaikki tulevana sunnuntaina, 13.10.,  kauden viimeiseen kotiotteluun. FC Honka–KuPS -ottelu pelataan Tapiolan Urheilupuistossa ja se alkaa klo 14:00. Sisää

npääsy on maksuton. Ottelun kioskituotto lahjoitetaan kokonaisuudessaan Suomen Mielenterveys ry:lle

Mikäli et pääse mukaan otteluun, voit myös osallistua joukkueen järjestämään keräykseen Suomen Mielenterveys ry:n sivuilla täällä. Keräys on avoinna aina Naisten Liigan viimeiseen ottelukierrokseen, 20.10. asti. Joukkue on jo varmistanut liigassa hopeamitalin ja haluaa kiittää teitä kaikkia kannustuksesta ja kannatuksesta kuluvalla kaudella!

#NaistenLiigaTekeeHyvää #MeOllaanHonka #vihreäävaloa #mitäkuuluu #mielelläänmukana

Laitahyökkääjä Tiia Savolainen liittyy joukkueeseen

Naisten liigakauden 2019 kahdella voitolla avannut Honka vahvistuu, kun laitahyökkääjä Tiia Savolainen, 21, liittyy joukkueeseen. Savolainen on pelannut Naisten Liigaa aiemmin Pallokissojen ja TPS:n riveissä. Alkavalle kaudelle hän siirtyi PK-35 Vantaaseen. Aika Vantaalla jäi kuitenkin lyhyeksi, kun joukkue jäi ilman liigalisenssiä.

Savolainen on innoissaan siirrostaan Honkaan. Hän teki ensiesiintymisensä keltamustassa paidassa viime lauantain ottelussa ONS:ia vastaan tultuaan vaihdosta kentälle.

Liityin joukkueeseen innoissani ja heti ensimmäisissä harjoituksissa minut otettiin hyvin vastaan. Joukkueessa on paljon nuoria pelaajia, mutta potentiaalia löytyy sitäkin enemmän. Seura vaikuttaa hyvin organisoidulta ja olosuhteet Tapiolassa ovat erinomaiset sekä harjoitteluun, että ottelutapahtumiin, Savolainen sanoo.

Viime kausi TPS:ssä oli Savolaiselle tehojen valossa uran paras ja hän olikin joukkueensa paras maalintekijä. 23:ssa pelatussa ottelussa syntyi yksitoista maalia. Kaiken kaikkiaan liigaurallaan Savolainen on iskenyt 29 maalia 106:ssa ottelussa. Tavoitteet ovat korkealla myös tälle kaudelle.

Joukkueena lähdemme varmasti haastamaan HJK:ta ja Ålandia, ja taistelemaan mitaleista. Henkilökohtaisesti toivon itseltäni ehjää kautta, sekä paljon onnistumisia ja vastuuta.

#NaistenLiigaTekeeHyvää

Naisten Liigan avaustilaisuudessa 14.3. liigajoukkueet julkistivat kukin oman yhteiskuntavastuullisen tekonsa kaudelle 2019.

FC Hongan Naiset ovat mukana Aspa-säätiön Mielekäs-toiminnassa ja vierailevat kevään aikana Espoon Laaksolahdessa sijaitsevassa Aspa-koti Stjärnhemissäm, joka tarjoaa tehostettua palveluasumista sekä ruotsin- että suomenkielisille asukkaille. Tehostettu palveluasuminen on tarkoitettu ihmisille, jotka tarvitsevat tukea ja avustamista ympäri vuorokauden. Kotona tapahtuvassa palvelussa lähtökohtana on henkilön oman elämänrytmin kunnioittaminen.

Naisten edustusjoukkueen pelaajat osallistuvat asukkaiden arkeen tuoden siihen mielekästä toimintaa ja virikkeitä. Liikunnan merkitys ihmisen hyvinvointiin on keskeinen. Samalla, kun innostutaan kokeilemaan uutta, yksinäisyys vähenee ja osallisuus vahvistuu. Toiminta perustuu vuosina 2016-2018 Mintressi-projektissa kehitettyyn toimintatapaan. Projektissa vähennettiin asumispalveluita käyttävien ihmisten yksinäisyyttä virittämällä harrastustoimintaa, hyödyntämällä kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluja ja vahvistamalla projektiin osallistuneiden osallisuutta ja vaikuttamismahdollisuuksia.

Yhdenvertaisuutta edistämässä

Aspa edistää vammaisten ihmisten ja mielenterveyskuntoutujien yhdenvertaisuutta ja täyttä osallisuutta yhteiskunnassa sekä heidän oman tahtonsa kuulumista ja toteutumista heitä koskevissa asioissa. Aspa-kotien asukkaina ovat esimerkiksi henkilöt, joilla on aivovamma, jokin autismin kirjoon kuuluva oireyhtymä, ADHD, kehitysvamma, liikuntavamma tai pitkäaikainen neurologinen sairaus kuten MS-tauti tai Parkinsonin tauti.

 • Aspa Säätiön perustajajärjestöt:
 • Epilepsialiitto ry
 • Förbundet De Utvecklingsstördas Väl rf
 • Invalidiliitto ry
 • Kehitysvammaisten Palvelusäätiö
 • Kehitysvammaisten Tukiliitto ry
 • Kehitysvammaliitto ry
 • Kuurojen Liitto ry
 • Mielenterveyden keskusliitto ry
 • Neuroliitto ry
 • Nuorten Ystävät ry
 • Näkövammaisten liitto ry
 • Suomen CP-liitto ry
 • Suomen Parkinson-liitto ry

Joukkueen kapteenit valittu

Joukkueen pelaajat ovat tuttuun tapaan valinneet joukkueen kapteeniston.

Kaudella 2019 FC Hongan  kapteenina toimii keskikenttäpelaaja Milla Punsar, apunaan kokeneet pelaajat, hyökkääjä Riikka Hannula ja maalivahti Pauliina Nuora.

#MeOllaanHonka

FC Honka ja PKKU jatkavat yhteistyötä

FC Honka ja Pallokerho Keski-Uusimaa jatkavat kaudella 2018 aloitettua yhteistyötä naisten edustusjoukkueiden välisen farmisopimuksen osalta. Sopimuksen myötä Hongan pelaajat voivat pelata PKKU:n väreissä Naisten Ykkösessä. Yhteistyö mahdollistaa myös Pallokerhon pelaajien osallistumisen Hongan harjoituksiin.

PKKU sijoittui päättyneellä kaudella Naisten Ykkösessä kuudenneksi. Hongan edustusjoukkue jäi kauden päättyessä Naisten Liigassa neljänneksi. Uuteen kauteen lähdetään vahvasti uudistuneella joukkueella niin valmennuksen kuin pelaajienkin osalta.

FC Hongan päävalmentaja Rosa Lappi-Seppälä on tyytyväinen yhteistyön jatkumisesta:
Keskustelut PKKU:n kanssa etenivät erittäin hyvässä hengessä ja vakuutuin, että meillä on yhteneväiset intressit pelaajakehityksessä. Yhteistyössä on aina tärkeää, että molemmat tahot ovat aidosti samalla asialla, antavat ja saavat siitä myös omaa toimintaa ja pelaajia hyödyttäviä asioita. Olen kuullut pelkkää hyvää viime vuoden yhteistyöstä, joten tämä oli luonnollinen jatkumo.

PKKU:n päävalmentaja Jari Hyttinen on samoilla linjoilla:
Olen erittäin tyytyväinen että yhteistyömme FC Hongan kanssa jatkuu. Yhteistyö edellisellä kaudella on ollut sujuvaa/mutkatonta. Fc Hongan pelaaat ovat saapuneet peleihin hyvällä asenteella. Seurassamme on lahjakkaita pelaajia ja yhteistyö mahdollistaa myös heidän tutustuttamisen liigajoukkueen toimintaan. 

Naisten Liiga käynnistyy maaliskuun lopussa, FC Honka kohtaa ensimmäisessä ottelussa 23.3. vieraissa liiganousija KuPsin. Ensimmäinen kotiottelu pelataan Esport Arenalla lauantaina 30.3. klo 15:00, kun vastaan asettuu ONS Oulusta. Naisten Ykkönen käynnistyy huhtikuussa. PKKU kohtaa kauden avauksessa 13.4. kotonaan HauPan.

FC Hongalla vahva sopimustilanne kaudelle 2019

FC Hongan naisten edustusjoukkueella on joulun alla koossa 15 sopimuksellista pelaajaa.

Viime kaudella vuoden lupaavimpana nuorena naispelaajana palkittu Saara Lappalainen on allekirjoittanut jatkosopimuksen yhdessä kymmenen muun seuraa viime kaudella edustaneen pelaajan kanssa. 19-vuotias keskikenttäpelaaja esiintyi viime kaudella säännöllisesti sarjapeleissä 23 Naisten Liigan ottelussa ja teki myös ensiesiintymisensä naisten A-maajoukkueessa.

Lappalaisen tapaan seurassa jatkavat toppari Elli Pikkujämsä, joka aloittaa Hongassa toisen kautensa, 11 maalia Naisten liigassa viime kaudella tehnyt keskikenttäpelaaja Milla Punsar sekä seuran omat kasvatit, laitahyökkääjä Henna Tenkanen, keskikenttäpelaaja Suvi Kärkkäinen sekä topparit Inka Kaivola ja Aino Nurmi. Pikkujämsän tavoin U23 maajoukkuetta edustanut keskikenttäpelaaja Anni Miettunen on myös solminut jatkosopimuksen.

Suomea sekä U17 EM-lopputurnauksessa Liettuassa, että MM-lopputurnauksessa Uruguayssa edustaneet Aino Vuorinen ja Nana Yang ovat myös mukana tulevan kauden joukkueessa. Yang tuli viime kaudella valituksi yhdeksi U17-tyttöjen EM-lopputurnauksen kolmesta parhaasta puolustajasta ja Vuorinen viimeisteli EM-turnauksessa voittomaalin Hollantia vastaan sekä teki maalin myös Uruguayssa kisaemäntäjoukkuetta vastaan.

Italiassa ja Espanjassa, mm. Valpolicellaa, Espanyolia, AGSM Veronaa ja Sassuoloa edustanut Riikka Hannula tekee paluun mustakeltaisten riveihin. 28-vuotias hyökkääjä edusti Honkaa kausilla 2014-2016 ja tuo nyt keski-iältään nuorentuneeseen joukkueeseen kansainvälistä kokemusta.

Uusina pelaajina Hongassa aloittavat Turun Palloseurasta siirtyvät keskikenttäpelaaja Wilma Spets ja toppari Alina Schrey. Molemmat pelaajat ovat edustaneet Suomea oman ikäluokkansa maajoukkueissa. TPS:sta Honkaan siirtyy myös maalivahti Milla-Maj Majasaari, jonka ohella maalivahdeista jatkosopimuksen seuran kanssa on tehnyt Pauliina Nuora. Neuvotteluja jatketaan useamman pelaajan kanssa ja joukkue vahvistuu vielä vuoden vaihtuessa.

Joukkueen uutena päävalmentajana toimii Rosa Lappi-Seppälä, jonka valmennustiimissä toimivat myös viime kaudelta jatkava maalivahtivalmentaja Eemeli Ihalainen sekä fyysisestä valmennuksesta vastaava Timo Lumivaara.

– Joukkue on saanut hyvän startin ennen joulutaukoa. Yhteistyö Esportin kanssa on lähtenyt hyvin käyntiin ja heidän testiympäristössä suoritetut fyysiset testit ovat antaneet selkeän kuvan siitä, mitä jokaisen pelaajan tulee ko. osa-alueilla kehittää. Seuraavaksi meidän tulee myös vielä hitsautua taktisesti ja pelillisesti yhtenäisemmäksi joukkueeksi, päävalmentaja Lappi-Seppälä kiteyttää.

Ihalaisella käynnistyy seurassa jo kuudes kausi maalivahtivalmennuksen parissa ja Lumivaaralla, joka on itsekin Hongan kasvatti, on yli kymmenen vuoden kokemus fyysisestä valmennuksesta niin yksilö- kuin joukkuelajien parissa.

Uuteen kauteen uudistetulla organisaatiolla

FC Hongan naisten edustusjoukkueen uutena päävalmentajana aloittaa Rosa Lappi-Seppälä. Kolmivuotisella sopimuksella mahdollistetaan pitkäjänteinen toiminnan kehittäminen niin edustusjoukkueessa kuin koko honkalaisen tyttöpolun rakentamisessa. Päätoimiseen toimenkuvaan kuuluukin tyttöpuolen nuorisourheiluvaiheen ja huippu-urheiluvaiheen pelaajakehitystyön prosesseista vastaaminen.

Lappi-Seppälä on toiminut alle 23-vuotiaiden naisten jalkapallomaajoukkueen päävalmentajana vuodesta 2017. Tämän lisäksi hän on toiminut mm. Uudenmaan piirin alue- ja piirijoukkueissa sekä Mäkelänrinteen urheilulukion aamuvalmennuksessa. Lappi-Seppälä on toiminut tiiviissä yhteistyössä myös naisten A-maajoukkueen päävalmentajan Anna Signeulin kanssa ja oli viime kuussa mukana A-maajoukkueen kanssa Kiinassa pelatussa kansainvälisessä turnauksessa, jossa Hongasta mukana olivat Anna Auvinen, Saara Lappalainen, Linda Nyman ja Paula Myllyoja. Honkaan Lappi-Seppälä siirtyy KoiPSin valmennuspäällikön tehtävistä.

– Hongassa on jo pitkään ollut menestyviä joukkueita, osaavia ihmisiä sekä erittäin päteviä valmentajia. Se, että seura nöyrästi osoittaa halua sekä keinoja kehittää toimintaansa ammattimaisesti, laaja-alaisesti sekä pitkäjänteisesti, saa minut innostumaan. Samaan aikaan syvä kunnioitus edeltäviä toimijoita kohtaan velvoittaa antamaan kaikkensa, jottei heidän työnsä valuisi hukkaan. Henkilökohtaisesti koen tämän hienoksi mahdollisuudeksi kehittää omaa osaamistani, olla osana jotain isompaa eikä vähiten auttaa omalta osaltani pelaajia, joukkueita ja seuraa nousemaan seuraavalle tasolle, Lappi-Seppälä kertoo.

Valmennustiimin lopullinen roolitus on käynnissä ja pelaajasopimusneuvottelut hyvässä vaiheessa. Uuden kauden harjoitukset käynnistyvät ensi viikolla ja lisää uutisia joukkueen kokoonpanosta tullaan tiedottamaan lähiaikoina.

– Joukkue on jo pitkää kuulunut Naisten Liigan kestomenestyjiin, joten toiminnan tavoitteet tulee asettaa korkealle myös tulevalla kaudella. Samaan aikaan sen tulisi palvella myös seuran isompaa strategiaa sekä visiota pelaajakehityksessä. Pitkään naisjalkapallon parissa olleena, olen äärimmäisen iloinen, että seura haluaa ottaa yhä enemmän vastuuta tästä kokonaisuudesta, Lappi-Seppälä lisää.

Lappi-Seppälällä on takanaan merkittävä jalkapalloura, jonka aikana hän voitti kotimaassa mestaruuden kahdeksan kertaa ja Suomen Cupin viidesti. Kansainvälistä kokemusta Lappi-Seppälä on hankkinut pelaamalla mm. belgialaisessa Anderlechtissa ja italialaisissa seuroissa ACF Torinossa, AC Foronissa, Fiammamonzassa ja ACF Milanissa. Lappi-Seppälällä on UEFA A -koulutus ja tavoitteena on täydentää sitä pian UEFA Pro -koulutuksella.

 

Muista organisaatiomuutoksista lisätietoja seuran sivuilla.

 

Päävalmentajan mietteet Mestarien Liigan otteluista

Viimeiseen 12 viikkoon meillä ollut 6 viikkoa vähintään kaksi peliä viikossa. Pääsimme kokemaan normaalia eurooppalaista arkea otteluruuhkissa. Iso urakka siis takanapäin. Viimeisin iso valmistautuminen oli Zürich ottelupari Naisten Mestarien Liigassa. Mestarien liigan otteluparissa loppulukema oli selvä. Kokonaisuutena ottelupariin valmistautuminen oli iso prosessi meille kaikille sekä iso muuttuja meidän liiga-arkeen. Pelit olivat hienoa vaihtelua tuttujen vastustajien lisäksi.

Ensimmäinen osaottelu oli molemmilta tunnusteleva. Tiesimme Zürichin vahvuudet hyökkäyspelissä ja mielestäni saimme ne pois ja Zürichin näyttämään vaisulta.

Toinen ottelu oli hyvin erilainen. Molemmilla joukkueilla oli enemmän laukauksia maalia kohti jo ensimmäisellä jaksolla kuin ensimmäisessä ottelussa yhteensä heti ensimmäisen 25 minuutin aikana. Kaiken kaikkiaan laukaukset maalia kohti menivät Zürichille 12-9, joista Zürich sai osan paremmilta sektoreilta kuin me.  Esimerkiksi toisessa ottelussa Zürich oli tehokas ja teki toisella jaksolla mm. kaikista kolmesta laukauksesta kolme maalia.

Maalit tietenkin ratkaisevat otteluita, Zürich oli parempi ja siinä pitää olla realisti kun ottelua analysoi. Ja minun täytyy valmentajana tehdä tulosta, se on selvä. Otteluita analysoidessa työhöni kuuluu katsoa myös numeroiden taakse eli mitä peli piti sisällään. Pelasimme mielestäni hyvin kollektiivina molemmissa otteluissa, toisessa vielä paremmin hyökkäyssuuntaan. Niin kuin sanoin, Zürich oli etenkin toisessa ottelussa hyvin kliininen, mikä oli heidän hyvyyttä löytää erinomaiset maalipaikat. Maalit tulivat tilanteista, joissa Zürich pelaajat saivat edun sekunniksi itselleen suhteessa meidän puolustamiseen ja sama heidän puolustaessa meidän hyökkäyksiä.  Se teki sitten sen eron kokonaisuuteen kahdessa ottelussa.

Tuloksen taakse katsoessa olen hyvin mielissäni siitä, miten moni pelaaja pystyi sopeutumaan erilaisiin pelillisiin asioihin.  Olen äärimmäisen ylpeä ja kiitollinen, miten koko joukkue pystyi suurelta osin toteuttamaan vain muutaman harjoituksen jälkeen otteluun laadittua taktiikkaa nimenomaan kollektiivisesti puolustus ja hyökkäyspelissä sekä muuttamaan sitä pelin loppupuolella. Moni pelaaja, kokeneet kuin nuoremmat, ovat menneet todella paljon eteenpäin ja tehneet äärettömän paljon töitä, kentällä ja sen ulkopuolella, että joukkue menestyisi. Se on asia mistä olen ylpeä.

Meillä oli tavoite ja pysyimme siinä loppuvihellykseen asti, vaikka peli oli pitkään 5-0 tilanteessa. Kukaan ei luovuttanut hetkeksikään ja miksi edes olisi? Ja nyt en puhu mistään tsemppaamisesta vaan pelasimme pelillisesti hyökkäys- kuin puolustussuuntaan kurinalaisesti, mutta myös uhrautuvasti jokaisen tilanteen loppuun asti.  Kaiken kaikkiaan tämä oli meille upea kokemus ja harmi, että se päättyi jo nyt. Uskon näiden urheilijoiden kykyyn toimia joka päivä paremmin ja paremmin joukkueena. Ja että pystymme tämän jälkeen aina vain parempaan. Nyt jatkamme valmistautumista viimeisiin liigaotteluihin.

 

Luciano Posillipo

FC Honka Naisten Liiga

TPS-ottelussa muistettiin kolmea pelaajaa merkkipaalusta

Ennen FC Hongan ottelua Turun Palloseuraa vastaan vietettiin pieniä juhlallisuuksia, kun kolmea merkkipaalun täyttänyttä pelaajaa muistettiin kukilla. Marianna Tolvanen ja Kaisa Ranki valmistuivat hiljattain ammattiin. Sini Vehviläinen puolestaan sai JyPK-ottelussa täyteen kunnioitettavat 200 liigaottelua.

Ammattiin valmistuneet kommentoivat opintojaan ja uravalintaansa seuraavasti.

Marianna Tolvanen

 

 1. Oppilaitoksen nimi ja saavutettu tutkinto

Fysioterapeutti ja suoritin opinnot Laureassa Otaniemen kampuksella.

 

 1. Milloin aloitit opinnot tai kauanko niihin käytit vuosia

Aloitin opinnot syksyllä 2015, joten käytin tutkintooni 3 vuotta. Menin hieman nopeampaa vauhtia kuin normaalisti, koska koin mielekkäänä tehdä kesäisin opintoja, jottei opiskelurytmi kadonnut missään vaiheessa.

 

 1. Millaiseksi koit opiskelujen ja ammattimaisesti urheilun yhdistämisen?

Uskon, että kaikella tapahtuneella on aina tarkoitus. Syksyllä 2014 Ahvenanmaa kauden jälkeen tein vaikean päätöksen ja jouduin pitämään jalkapallosta taukoa loukkaantumisten takia. Päätin hoitaa kehoni kuntoon, ottakoon se, kuinka kauan tahansa aikaa. Keväällä 2015 mietin vaihtoehtoja kuntouttaessani jalkojani ja päätin laittaa hakupapereita sisään eri kouluihin. Minua onnistikin heti ja pääsin ensimmäisellä yrittämällä sisään kouluun, vaikka vielä viikko ennen pääsykokeita arvoin, menenkö niihin vai en. Onneksi menin ja tässä ollaan nyt. Tyytyväisenä uravalinnan suhteen :)

Vaikka en konkreettisesti ollut kaudella 2015 mukana joukkueessa, harjoittelin itsenäisesti, sillä asenteella, että aion tehdä vielä paluun. Ensimmäisen kouluvuoden pelasti itselläni se, että pystyin miettimään treenaamisen hyvin koulun kanssa sopivaksi. Olinkin tuttu näky Esportin crosstrainerissa opiskelupapereiden kanssa! :D Näin pystyin hyödyntämään hyvin aikaa opiskeluun aerobisen treenin yhdeydessä. En tiedä, miten olisin selvinnyt, jos olisin pelannut ja käynyt ensimmäistä lukuvuotta samanaikaisesti, todennäköisesti en ainakaan niin hyvin arvosanoin kuin nyt, koska jälkeenpäin mietittynä se oli todella raskasta aikaa.

Toisen opiskeluvuoden olin vielä myös puolittain sivussa, kunnes keväällä oli sitten aika palata pikkuhiljaa taas jalkapallon pariin. Kahden ensimmäisen vuoden jälkeen koulu helpotti läsnäolojen suhteen, joten koen, että pystyin yhdistämään viimeiset vuodet opiskeluista jalkapallon kanssa erittäin hyvin. Uskon myös, että opiskelu pelasti myös minut henkisesti siltä, etten pystynyt pelaamaan fudista, vaikka olisin sitä eniten halunnut.

Eli kaikesta löytyy aina jotain hyvää: nyt sain hyödynnettyä loukkaantumisiin kuluneet vuodet ja sain opiskeltua itselleni ammatin. Olen loppujen lopuksi tosi iloinen, että tässä kävikin näin vaikka välillä sit mietti, että mitä jos…

 

 1. Onko jotain mistä opinnoissasi olet erityisen onnistunut/innostunut/tyytyväinen ja/tai jotain mitä haluaisit jälkikäteen ajatellen tehdä toisin?

Ei ainakaan nyt ole sellaista oloa, että jotain olisin voinut tehdä toisin. Eka vuosi oli raskas, koska joka päivä tuli niin paljon uutta asiaa, ettei kaikkea vaan pystynyt sisäistämään. Joten ehkä jotain ensimmäisen vuoden juttuja voisin vielä vähän kertailla. :D

 

Kaisa Ranki

 

 1. Oppilaitoksen nimi ja saavutettu tutkinto?

Umeå universitet, aineenopettaja (liikunta, ruotsi)

 

 1. Milloin aloitit opinnot tai kauanko niihin käytit vuosia?

Aloitin vuonna 2012 ja opiskelin ensin 2 vuotta. Sitten pidin yhden välivuoden ja olin töissä liikunnan opettajana, minkä jälkeen jatkoin opintoni loppuun.

 

 1. Mitä seuraavaksi (tai jos olet jos siirtynyt työelämään)?

Olen töissä liikunnan ja terveystiedon opettajana Nurmijärvellä. Työyhteisö siellä on mukava ja kannustava.

 

 1. Millaiseksi koit opiskelujen ja ammattimaisen urheilun yhdistämisen?

Opiskelujen, pelaamisen ja työn yhdistäminen oli tietenkin ajallisesti haasteellista ja vapaa-aika jäi usein vähemmällä. Yliopisto tarjosi kuitenkin urheilijoille tukea opintojen ja urheilun yhdistämiseen.

Omat haasteensa oli myös varsinkin opintojen alussa ruotsin kielen oppimisessa ja ulkomailla asumisessa. Isona tukena minulla oli onneksi perhe ja läheiset.

 

 1. Onko jotain mistä opinnoissasi olet erityisen onnistunut/innostunut/tyytyväinen ja/tai jotain mitä haluaisit jälkikäteen ajatellen tehdä toisin?

Olen ensinnäkin tyytyväinen, että sain suoritettua tutkinnon loppuun. Ulkomailla, uudessa kulttuurissa, vieraalla kielellä opiskelu ei välttämättä ollut se helpoin reitti, mutta samalla opin myös paljon itsestäni, tutustuin uusiin ihmisiin ja sain hienoja kokemuksia.

 

 1. Suosittelisitko lähtöä ulkomaille opiskelemaan?

Suosittelen lähtöä ulkomaille opiskelemaan, koska usein kun poistutaan mukavuusalueelta niin oppimista ja kehittymistä tapahtuu. Lisäksi kun tutustuu uusiin kulttuureihin ja ihmisiin niin voi saada perspektiiviä elämään.

 

 

FC Honka onnittelee vastavalmistuneita, sekä huikeaan liigapelimäärään yltänyttä Sini Vehviläistä.

 

Mestarien liigan avauskierroksen kotiottelun liput myynnissä!

Naisten Mestarien liiga alkaa Hongan osalta keskiviikkona 12. syyskuuta. Karsinnoista tiensä varsinaiseen kilpailuun selvittänyt espoolaisryhmä avaa otteluparin FC Zürichiä vastaa kotiottelulla. Joukkueiden toinen kohtaaminen käydään Zürichissä torstaina 27.9. kello 19:00 alkaen.

FC Zürich on tuttu näky naisten Mestarien liigassa. Joukkue on selvittänyt tiensä varsinaiseen turnaukseen useaan otteeseen. Kausilla 2013/14, 2014/15 ja 2016/17 joukkue raivasi tiensä 16 parhaan joukkoon, mutta viime kaudella tie katkesi liettualaisen Gintran käsittelyssä yhteismaalein 2-3. Honka puolestaan kohtasi Gintran tämä kauden karsintaturnauksessa. Tuo ottelu päättyi 1-1 tasatulokseen ja molemmat joukkueet jatkoivat tietään karsintalohkosta varsinaiseen Mestarien liigaan. FC Zürich ei tällä kaudella karsintaotteluita joutunut pelaamaan, vaan joukkue selvisi suoraan sijoitettuna joukkueena varsinaiseen turnaukseen.

FC Honka on aloittanut valmistautumiseen tulevaan ottelupariin heti vastustajan selvittyä. Pieni takaisku koettiin heti alkumetreillä sillä Tapiolan Urheilupuiston kotikenttä ei täytä UEFA:n vaatimuksia. Näin ollen Hongan kotiottelu pelataan Helsingissä Telia 5G areenalla.

”On tietysti harmi, ettei Espoosta löydy UEFA:n vaatimuksia täyttävää stadionia. Telia 5G Areena on kuitenkin hyvä iso kenttä, jossa on fasiliteetit kunnossa. Pelikenttä ei määritä kotietua, vaan kannatus joukkuetta kohtaan. Toivottavasti saamme siis paljon kannattajia paikalle”, Hongan päävalmentaja Luciano Posillipo kertoo.

”Olemme valmistautuneet tuleviin otteluihin periaatteessa koko kauden pyrkien kohdentamaan harjoittelua kansainvälisiä otteluita ajatellen. Viimeisten viikkojen aikana olemme pyrkineet nostamaan intensiteettiä, ja pyrkineet siten valmistautumaan entistä paremmin tulevaan vastustajaan”.

”FC Zürich on kova joukkue, joka pääsi suoraan 32 parhaan joukkoon. Vastaan tulee ammattilaispelaajia, joille menestyminen Mestarien liigassa on osa työtä. Heidän sarjakautensa on vasta alkamassa, mutta ennakkoon vastaan on tulossa laadukkaasti perusasioita tekevä ja fyysinen joukkue”, Posillipo päättää.

Naisten Mestarien Liigaa FC Honka Naiset – FC Zürich Frauen

Ottelu pelataan 12.9. klo 19:00 Telia 5G Areenalla Töölössä.

Liput 10,00 €, lipunmyynti ennakkoon Tiketin kautta: https://www.tiketti.fi/FC-Honka-FC-Zurich-Frauen-Telia-5G-Areena-Helsinki-lippuja/56926

Lipunmyynti on auki ottelupäivänä myös paikan päällä pääsisäänkäynnin yhteydessä.

FC Honka Naisten kannatuskausikortilla sekä Esport Hongan kausikortilla vapaa pääsy otteluun. Lipun pääset lunastamaan seuraavasta linkistä: www.tiketti.fi/tarjous/fchonka-fczurichfrauen

Saavuthan kannustamaan joukkuetta ja tunnustamaan Hongan värejä!

Yhteistyössä