Sopimukset

Joukkue 2018 – Ella-Rosa Huusko

Honka teki päättyneellä kaudella 53 liigamaalia. Näistä osumista 12 kertaa maalintekijäksi kirjattiin Ella-Rosa Huusko. Saldo oikeutti joukkueen sisäisen maalipörssin voittoon. Kauden 2018 kattavan sopimuksen voimin Ella lähtee nyt puolustamaan titteliään Hongan hyökkäyksen kärjessä. Kaikkiaan urallaan Hongan lisäksi HJK:ta ja Pallokissoja liigassa edustanut Huusko on iskenyt 45 liigaosumaa.

Luciano Posillipo, päävalmentaja

Luciano Posillipo, päävalmentaja

Ella-Rosa liittyi joukkoihimme vuoden 2016 lopulla. Hänellä kesti hetki sopeutua valmennukseen sekä pelityyliin. Persoonana hän sopii hyvin meidän ympäristöön, joten varmasti hänen oli helpompi sopeutua myös pelillisiin asioihin. Ella-Rosa teki paljon töitä ja mielestäni kehittyi perusasioissa paljon. Hyökkääjän tehtäviin kuuluu tehdä maaleja ja hän onnistui siinäkin. Mutta hänestä tuli monipuolisempi ja tasapainoisempi hyökkääjä pelin perusasioissa.

Ella-Rosa Huusko, hyökkääjä

Ella-Rosa Huusko, hyökkääjä

Viime kausi oli monella tapaa hieno ja ehdottomasti oman pelaajaurani hienoimpia kokemuksia, mikä teki päätöksestäni jatkaa joukkueessa helpon. Koen kuitenkin, että joukkueellamme on kova nälkä kehittää omaa peliä entisestään eteenpäin, emmekä halua tyytyä viime kauden saavutuksiin, vaan rimaa viedään yhä vain korkeammalle. Kansainväliset pelit tuovat tietenkin oman lisämausteensa tulevaan kauteen ja odotankin jo innolla millainen Honka Tapiolan nurmella nähdään kun kausi pyörähtää käyntiin!

Joukkue 2018 – Paula Myllyoja

Honka päästi kaudella 2017 vähiten maaleja Naisten Liigassa. Yksi suurimmista tähän vaikuttaneista pelaajista oli äskettäin jatkosopimuksen kirjoittaunut Paula Myllyoja, joka vartioi espoolaisten maalia kaikkiaan 21 liigaottelussa. Nollapelejä Myllyojalle kertyi liigassa 11 kappaletta ja kolmessa cupin pelissä vielä kaksi lisää. Kaikkiaan A-maajoukkueryhmitykseenkin nousseelle Paulalle on kertynyt peräti 188 liigaottelua.

Luciano Posillipo, päävalmentaja

Paula suoriutuu tasaiseseti harjoituksesta harjoitukseen kurinalaisesti ja ammattimaisesti. Mielestäni hän kehittyi viime kaudella jalalla pelaamisessa sekä fyysisissä ominaisuuksissaan. Olemme löytäneet hyvän tavan toimia ja hän on sopeutunut uudenlaiseen harjoitteluun hyvin. Kapteenina hän hoiti roolinsa erinomaisesti muun kapteeniryhmän kanssa. Hän on nähnyt urallaan paljon ja tietää ettei mikään ole itsestään selvää jalkapallossa kuin elämässä. Näin ollen hän osaa vaalia hyödyllisiä toimintatapoja. Muutama vuosi sitten Paula teki kovan päätöksen siirtyä Honkaan. Päätös oli mielestäni tietenkin hyvä ja nyt hän pääsee pelaamaan mestareiden liigaa myös honkapaidassa. Persoonana hän tuo näkökulmia, mielipiteitä ja ehkä hitusen ääntäkin harjoituksiin ja koppiin.

Paula Myllyoja, maalivahti

Jatkaminen Hongassa oli minulle tosi selkeä valinta ja sopimusneuvottelut sujuivat hyvässä yhteisymmärryksessä.

Olen löytänyt Hongasta henkisen kotini, jossa voin olla urheilijana ja ihmisenä juuri sellainen kuin olen. Hongan valmennus on tässä kahden edellisen kauden aikana osoittautunut niin intohimoiseksi ja parasta mahdollista jalkapalloa vaalivaksi, että koen tämän parhaaksi ympäristöksi kehittyä jalkapalloilijana. Täällä minulta vaaditaan päivittäin paljon ja toisaalta olen saanut myös paljon vastuuta. Harjoitteluuni on ollut valmentajilla selkeät sävelet, mutta meitä pelaajia osallistetaan ja ohjataan tekemään myös omaa ajattelutyötä ja vastuunkatoa kehityksen varmistamiseksi.  Valmennus on aina usean askeleen pelaajia edellä, eikä minun ole kertaakaan tarvinnut miettiä, onkohan kaikki mahdollinen tehty parhaan valmistautumisen eteen. Tämä on ollut erityisen hienoa päästä kokemaan. Onhan takanani jo 17 pääsarjavuotta, enkä voi kuin kehua Honkaa siitä, että täällä on ollut parhaat jalkapallolliset olosuhteet koko urani aikana ja olen saanut keskittyä täysillä omaan rooliini maalivahtina.

Ryhmässämme on ammattimainen mutta lämmin ysätäväporukkafiilis. Yhteen tullaan pelaamaan Suomen parasta jalkapalloa ja treeneissä tehdään töitä kaikkensa antaen, silti kopissa ja kentän ulkopuolella vitsit lentää ja vietämme aikaa yhdessä myös muissa merkeissä. Luottamus ja avoimuus ovat meille tärkeitä arvoja.

Olen todella innoissani tulevasta kaudesta 2018 sekä sen tuomista haasteista. On mahtava huomata miten paljon olen vuosittain oppinut ja kuinka paljon on vielä opittavaa. Töitä on paiskittu ja tullaan tottakai vielä isosti paiskimaan. Kaudesta 2018 tulee varmasti vielä mahtavampi kuin edellinen oli.

Joukkue 2018 – Linda Nyman

Kauden 2017 päätteeksi Naisten Liigan parhaaksi keskikenttäpelaajaksi äänestetty Linda Nyman jatkaa Hongassa myös kaudella 2018. Espoolaisryhmän vakiokalustoon jo neljän kauden ajan kuulunut Nyman on esiitynyt Hongan väreissä 82 liigaottelussa. Kaikkiaan GBK-kasvatille on liigaotteluita kertynyt 108 kappaletta.

Luciano Posillipo, päävalmentaja

Linda on äärimmäisen taitava ja molempijalkainen pelaaja. Lindalla on lisäksi hyvä ennakointikyky ja sillä hän saa usein etua omaan ja joukkueen pelaamiseen. Nämä ominaisuudet mahdollistavat monipuolisen keskikenttäpelaamisen ja erilaisen roolittamisen jo yhden pelinkin sisällä.  Hän ajattelee peliä kokonaisuutena ja pystyy sitä kautta havainnoimaan isojakin kokonaisuuksia. Mielestäni hän on joka kausi ottanut isoja kehitysaskelia pelaamisessaan sekä laajentanut näkemystään pelistä. Tulevalla kaudella hän tulee varmasti olemaan vielä monipuolisempi mitä nyt. Olen ollut erittäin tyytyväinen, että hän on halunnut olla ympäristössämme kaikki nämä vuodet.

Linda Nyman, keskikenttä

Hongassa on hyvä ympäristö ja hyvät puitteet kehittyä pelaajana. Viime kausi oli nousujohteinen ja uskonkin, että pystymme jatkamaan siitä mihin jäimme ja edelleen kasvaa joukkueena. Erityisesti tällä kaudella odotan europelejä, sillä ne tuovat aina lisäboostia pelaajalle.

Joukkue 2018 – Marianna Tolvanen

Eilen 25-vuotissyntymäpäiviään viettänyt Marianna Tolvanen jatkaa uraansa Hongassa kaudella 2018. Hongan oma kasvatti teki kaudelle 2016 paluun espoolaisryhmään parin vuoden tauon jälkeen. Tolvanen on urallaan edustanut Honkaa kaikkiaan kuuden kauden ajan. Liigaotteluita on yhteensä kertynyt 156, osa näistä HJK:n ja Åland Unitedin paidassa. Liigamaaleja on Marianna on tehnyt 57 kappaletta.

Luciano Posillipo, päävalmentaja

Marianna on Honka-kasvatti ja palasi juurilleen muutama vuosi sitten. Maru on äärimmäisen ahkera harjoittelija ja se näkyy muun muassa hänen fysiikassaan. Kokemuksen myötä hän on oppinut rytmittämään harjoittelua oman kehonsa mukaan. Minulle Maru on aina ollut honkalainen vaikka hän oli muutaman vuoden pois. Maru tuo joukkueeseen esimerkillistä urheilullisuutta ja pelillisesti persoonallista pelityyliään. Hän on hyvin juoksuvoimainen ja sitä kautta tuo vaarallisuutta joukkueen hyökkäyspeliin kovien laukausten lisäksi. Puolustuksen hän hoitaa myös viimeisen päälle, joten hänellä on hyvä tasapaino jokaisella pelin osa-alueella pelaamisessaan. Niin kuin olen monesta muustakin kokeneemmasta pelaajasta ylpeä, niin myös hänestä, että hän jatkaa peliuraansa pitkään.

Marianna Tolvanen, hyökkääjä

Päätös jatkaa Hongassa oli helppo. Täällä arki sujuu vaivattomasti ja laatu on ammattimaista vaikka amatööriurheilijoita olemmekin. Meillä on erittäin hyvä ryhmä tänäkin vuonna kasassa, joten kova kilpailu pelipaikoista nostaa varmasti tekemisen tasoa kaikilla. Lisäksi tutut valmentajat jatkavat, joten tietää että valmennuksen taso on erittäin hyvä.

Kansainväliset pelit ovat liigan lisäksi erittäin motivoivaa ja haluammekin näyttää pärjäävämme myös kansainvälisillä kentillä.

Joukkue 2018 – Henni Malinen

Hongan viime kauden joukkueen runkopelaajien jatkosopimukset saavat jatkoa, kun joukkueen kaikissa 23 liigaottelussa esiintynyt hyökkääjä Henni Malinen jatkaa joukkueessa kaudella 2018. Kaikkiaan yli 200 liigaottelua pelannut Malinen on urallaan tehnyt 61 maalia ja niistä 10 päättyneellä kaudella. Alkava kausi on Hennille Hongassa jo kahdeksas. Espoolaispaidassakin otteluja on kertynyt kiitettävä 138 kappaletta.

Luciano Posillipo, päävalmentaja

Henni tuo joukkueeseen esimerkkiä kokonaisvaltaisesta harjoittelusta ja joukkueelle pelaamisesta. Henni on muutaman vuoden aikana kehittänyt pelaamistaan monipuolisemmaksi. Hän suoriutuu hyvin tasaisesti kentän joka osa-alueella. Puolustuspelissä Henni osaa hyvin peittää tiloja sekä tukee oman laitansa pelaajia tunnollisesti. Hyökkäyspelissä hän pystyy olemaan selkeä laitapelaaja tai enemmän peliä rakentavassa roolissa ja on hyvä kombinaatiopelaaja. Viime vuonna Henni onnistui maaliteossakin ihan mallikkaasti. Hennillä alkaa kahdeksas kausi Hongassa ja hänestäkin voitanee puhu tietynlaisen honkaikonina peräkkäisten vuosien osalta nykyhongassa.

Henni Malinen, hyökkääjä

Mestaruuden jälkeen oli helppo päätös jatkaa hongassa. Viime kausi oli myös omalta osalta onnistutunut joten edelleen nälkää ja virtaa riittää pelamiseen Suomen kovimmassa joukkueessa. Meillä on erittäin hyvä joukkue ja hyvä joukkuehenki jonka johdosta nautin niin treenaamisesta kuin pelaamisesta tässä joukkueessa!

Joukkue 2018 – Anna Auvinen

Naisten Liigan vuoden pelaajaksi valittu Anna Auvinen jatkaa Hongassa kaudella 2018. Joukkueen kapteenina Suomen mestaruuden viime hetkillä ratkaissut Auvinen aloittaa Hongassa jo seitsemännen kautensa. Päättyneen kauden aikana Naisten A-maajoukkuerinkiin noussut Anna on ehtinyt urallaan pelata 256 liigaottelua, ja näissä on syntynyt 89 maalia.

Luciano Posillipo, päävalmentaja

Annalla alkaa seitsemäs peräkkäinen kausi Hongassa. Hänestä on hyvää vauhtia tulossa honkaikoni. Kauden päätteeksi Anna oli paljon julkisuudessa voittomaaliposkestaan. Lisäksi hän debytoi maajoukkueessa. Nyt syksyllä hän sai ensimmäiset viralliset minuutit maajoukueessa ja pelasi mielestäni itsevarmasti ja hyvin.

Valmentajana arjessa huomasin hänen kehittyvän pallollisessa pelaamisessaan paljon. Hän monipuolisti syöttövalikoimaansa sekä osallistui aktiivisemmin hyökkäämiseen topparin paikalta. Tulevalla kaudella hänellä on edelleen iso rooli puolustuslinjassa ja yhä enemmän hyökkäysuuntaan. Globaalisti peli ja pelipaikat kehittyvät. Jos aikaisemmin toppari pärjäsi hyvällä pääpelitaidolla ja pitkällä pallolla, tulevaisuudessa topparilta vaaditaan hyvää ennakointikykyä, kykyä kommunikoida sekä pitää liikemalleja yllä puolustuksessa kuin hyökkäyspelissä. Näihin Annalta löytyy potentiaali, niissä hän kehittyi ja näitä lähdemme kehittämään.

Anna Auvinen, puolustaja

Viime kausi oli kaikin puolin hieno kokemus, jota emme varmasti koskaan tule unohtamaan. Silti uskon, että joukkueemme tarina on vielä kesken. Joukkueesta huokuu jo nyt halu kehittää pelaamistamme edelleen ja sellaisessa ympäristössä haluan itsekin olla. Emme tyydy selvästikään siihen, mitä olimme viime kaudella. Vaikka oma kausi oli varmastikin yksi parhaistani, löydän kehitettävää vielä monella saralla ja niiden kanssa pyrin tekemään hommia parhaani mukaan.

On mielenkiintoista nähdä, mitä saamme irti talven aikana ja millainen Honka nähdään ensi kaudella liigassa ja eurokentillä! Olen innolla mukana seuraavallakin kaudella!

Joukkue 2018 – Elli Pikkujämsä

Kauden 2018 toinen uusi vahvistus Hongan naisten joukkueeseen on Elli Pikkujämsä, joka siirtyy Jutta Rantalan tavoin Espooseen Turun Palloseurasta. Kaudesta 2015 turkulaisten liigajoukkueen vakiokokoonpanoon kuulunut Pikkujämsä on ehtinyt esiintyä 60 liigaottelussa, jossai on syntynyt 15 maalia.

Tyttömaajoukkueissa Suomea useasti edustanut Elli toipuu tällä hetkellä vielä loukkaantumisesta, mutta on ollut jo mukana Hongan joukkueen tapahtumissa.

Luciano Posillipo, päävalmentaja

”Elli on monipuolinen ja moderni pelaaja. Hänellä on vielä pitkä ura edessä ja tavoitteet ovat korkealla. Uskon, että hän sopeutuu pelityyliimme erinomaisesti ja kyse onkin enää roolituksesta. Meidän ympäristömme ja olosuhteemme pystyvät tarjoamaan hänelle urheilijana kehittymisen. Joukkueemme toimintatapa avaa uusia näkökulmia harjoitteluun ja uuden oppimisen jalkapallossa. Persoonana hän vaikuttaa joukkuepelaajalta ja on tullut heti hyvin toimeen kaikkien kanssa. Uskon hänen sopeutuvan meille erinomaisesti ja tuovan yhteisöllisyyttä sekä kannustavaa joukkuepelaamista.”

Elli Pikkujämsä, Puolustaja

”Halusin kääntää uuden sivun ja tulla etsimään hieman uusia näkökulmia ja tuulia. Hongassa viehätti tarkatu suunnitelmat, sekä täsmällisyys ja kiinnostus joukkueen ja pelaajien huolenpitoon.”

”En valitettavasti reeneihin ole itse osallistunut loukkaantumisen takia, mutta näytti sivusta katsottuna hyvältä ja niissä näytti olevan tarkka päämäärä”

”Uudet joukkuetoverit ovat ottaneet ihan hyvin vastaan. En vielä hirveästi ole päässyt heitä tapaamaan, mutta näin alkuun on otettu mielestäni iloisesti vastaan. Henna Tenkasen ja Saara Lappalaisen tunnen maajoukkuehommista ja heidän kanssa ollaan hyvää kauraa.”

”Ensi kaudelta odotan hyvää joukkuepeliä ja samalla omaa kehitystä. Hyviä pelejä ja kivaa arkea!”

Joukkue 2018 – Jutta Rantala

Hongan joukkue saa kaudelle 2018 uuden vahvistuksen kun Jutta Rantala siirtyy Espooseen Turun Palloseurasta. Rantala on 85 ottelun mittaisella liigaurallaan edustanut TPS:n lisäksi Porin Nice Futista. Viime kaudella Jutta iski turkulaisen väreissä uudeksi ennätyksekseen 14 liigaosumaa. Kaikkiaan tyttömaajoukkueiden vakiokasvoihin kuuluva Rantala on urallaan tehnyt 36 liigamaalia.

Luciano Posillipo, päävalmentaja

”Jutalla on myös korkeat tavoitteet jalkapalloilijana ja urheilijana. Mielestäni pystymme tarjoamaan hänelle sen mitä ura tällä hetkellä vaatii. Olosuhteet ja mahdollisuudet urheilla ovat erinomaiset. Muutos opettaa aina uutta. Tulevana kautena hän tulee saamaan myös uudenlaisia näkemyksiä jalkapalloon ja pelaamiseen pelityylimme kautta sekä henkilökohtaisella tasolla.”

Jutta Rantala, hyökkääjä

”Honka tuntui oikealta paikalta, missä pystyn kehittämään itseäni pelaajana ja lisäksi seurassa toimistolla toimii vanhan kasvattajaseurani junnuvuosien tsemppari, joka on tukenut minua futisurallani. Tuntuu hienolta tulla Honkaan ja odotan innolla kauden alkua.”

”Uskon, että pystyn auttamaan joukkuetta tekemällä maaleja ja olemalla ahkerasti harjoitteleva pelaaja.”

”Odotan joukkueelta vahvaa, voitokasta kautta ja itseltäni paljon onnistumisia, maaleja ja tasavahvaa kautta.”

Joukkue 2018 – Milla Punsar

Tulevan kauden ensimmäiset pelajaasopimukset on solmittu. Ensimmäisenä esittelyvuorossa on juuri 21 vuotta täyttänyt hyökkäyspään ikiliikkuja, neljännen kautensa Hongassa aloittava EPS-kasvatti Milla Punsar.

Luciano Posillipo, päävalmentaja

”Milla tuo joukkueeseen vauhtia, taitoa ja joukkuepelaamista. Hän on kehittynyt muutaman vuoden aikana paljon myös taktisessa pelaamisessa. Milla on arjen työnteossa nöyrä ja antaa joka tapahtumassa kaikkensa joukkueelle. Hänen nopeutta ja pantterimaista liikkumista on kiva katsella. Hän on yksi joukkueen ilopillereistä ja pelatessaankin hänestä huokuu tietynlainen ilo. Viime kaudella Milla oli paljon mukana myös pisteiden valossa, uran ensimmäinen hattutemppu taisi tulla yläloppusarjassa. Kun hän jatkaa samalla tavalla niin varmasti pelaa taas hienon kauden.”

Milla Punsar, keskikenttä

”Loistava viime kautemme huipentui parhaalla mahdollisella tavalla. Voittaminen on aina kivaa, mutta tärkeintä on se, miten mestaruus saavutettiin. Hongassa treenaaminen on monipuolista ja arki sujuvaa. Meillä on joukkueessa aina hyvä tekemisen meininki, ja kaikki valmennusta ja muita taustoja myöten tekevät paljon duunia joukkueen hyväksi. Hyvä lisä tulevaan kauteen on tietenkin kansainväliset pelit. Näin ollen minulle oli aika selvää, että jatkan Hongassa.”

”Tulkaa katsomaan meidän matseja! Pidetään pysti (Tyttö) Espoossa! ”

Mestarivalmentaja jatkaa joukkueessa

FC Hongan Naisten Liigan mestaruuteen luotsannut Luciano Posillipo jatkaa joukkueen päävalmentajana myös kaudella 2018. Naisten edustusjoukkueen mukana vuodesta 2013 toiminut Posillipo aloittaa nyt neljännen kautensa Hongan päävalmentajana.

Honka on menestynyt Posillipon kausilla nousujohteisesti. Kaudella 2015 joukkue oli liigassa viides ja voitti Suomen Cupin. Seuraavalla kaudella Honka palasi liigassa mitalikantaan sijoittumalla kolmanneksi. Cupin finaalissa tuli tuolloin tappio. Päättyneellä kaudella joukkue putosi Suomen Cupista välierässä, mutta vuoden kruunasi Naisten Liigan mestaruus yhdeksän vuoden tauon jälkeen.

Posillipo palkittiin Palloliiton Captain’s Ball -tilaisuudessa Naisten Liigan mestarivalmentajana. Lisäksi Suomen Jalkapallovalmentajat palkitsivat Lucianon vuoden 2017 ansioikkaasta jalkapallotyöstä.

Tuoreen jatkosopimuksen myötä Luciano kertaa päättynyttä kautta ja suuntaa samalla odotuksia tulevaan kauteen ja siihen valmistautumiseen:

 

Viime kausi

”Olen äärimmäisen tyytyväinen kolmen vuoden aikana luomaamme toimintakulttuuriin. Meille on muodostunut hyvin selkeä tapa harjoitella ja toimia yhdessä. Matkalle on mahtunut paljon ja tie on ollut raskas. Kausi 2017 oli sitten meille se paras ja voitimme Suomen mestaruuden. Itselleni Suomen mestaruus on äärimmäisen hieno saavutus. Ehkä vieläkin merkityksellisempää minulle henkilökohtaisesti oli miten mestaruuden saavutimme. Teimme äärettömän paljon töitä. Niin paljon, että tuntuu aika hurjalta katsoa taakse päin.”

”Moni pelaaja on kehittynyt pienissä asioissa, mikä on aukaissut niin pelaajalle kuin myös joukkueelle uusia ovia pelillisesti. Suurin osa on mielestäni tapahtunut nimenomaan kognitiivisella puolella sekä pelin ymmärtämisessä. Muutama vuosi sitten harjoittelun toimintatapojen muutoksessa oli alkuun niin pelaajien kuin valmentajienkin kärsivällisyys koetuksella. Pelaajille iso hatunnosto, että ovat ennakkoluulottomasti ottaneet rohkean asenteen harjoitteluun ja heittäytyneet uusiin tapoihin harjoitella ja oppia. Ja olemme kaikki ymmärtäneet missä ja miten oppiminen tapahtuu omassa ympäristössämme.”

”Meillä on monta kokenutta 80- ja 90-luvulla syntynyttä pelaajaa jotka pitävät yllä tärkeää Naisten Liigan kulttuuriperintöä. Pelaajia, jotka eivät välttämättä olleet voittaneet liigassa mitään tai saaneet kansallisella tasolla tunnustusta. Tiedän, että näissä pelaajissa asuu äärettömän suuri työmoraali, lajirakkaus ja välittäminen yhteisöä ja omaa joukkuetta kohtaan. He ovat antaneet  suomalaiselle naisjalkapallolle paljon. Olen onnellinen, että tänä vuonna hekin saavuttivat täysin ansaitusti Suomen mestaruuden. Olen ylpeä myös meidän nuorimmista pelaajista ja miten nuoret ja kokeneemmat toimivat yhdessä toisiltaan oppien. Jokainen on ensin antanut ympäristölle paljon ja sitten saanut takaisin vähintään tuplasti.”

Naisten ja miesten mestarijoukkueiden valmentajat Luciano Posillipo ja Mika Lehkosuo palkittiin Capteain’s Ball -tilaisuudessa.

 

Tuleva kausi

”Naisurheilu elää murroskautta, ja nykyisin monessa Euroopan maassa puhutaankin vain jalkapallosta, eikä erotella asiaa sukupuolen mukaan. Muun muassa Juventuksesta tiedotettiin, että on vain Juventus ja haluavat saavuttaa edelleen kansainvälistä menestystä jalkapallossa, johon kuuluu miehet ja naiset. Suomessakin Naisten liiga on mennyt paljon eteenpäin ja kouluttautuneita valmentajia sekä pelaajia on yhä enemmän. Murroskausi johtuu ehkä siitä, että yhä useampi ammattihenkilö toimii myös naisurheilun  parissa ja harjoittelumetodit, -määrät sekä saavutukset ovat yhä näkyvämpiä.”

”Meillä on poikkeuksellinen tilanne seuran historiassa kun oma joukkue pelaa maailman arvostetuinta seurajoukkuesarjaa, Mestareiden Liigaa. Monien keskustelujen jälkeen seura on päätynyt siihen, että naisjoukkueen tulevaisuus halutaan pitää vakaana ja menestyksekkäänä. Olemme seuran kanssa keskustelleet paljon nais- ja tyttöjalkapallon tulevaisuudesta, sekä kehityksestä. Aikaisempina vuosina toiminta on ollu hyvin henkilöriippuvaista, muun muassa valmentajat ovat hoitaneet taloutta, markkinointia, joukkueenjohtajan tehtäviä, sponsorinhankinnat valmennuksen ohella ynnä muuta sellaista. Nyt Honkaan on perustettu työryhmä nais- ja tyttöjalkapallon eteenpäin viemiseksi. Muun muassa naisjoukkueen talous halutaan turvata pitkän aikavälin suunnitelmalla niin että pystymme talouden puolesta vähintään samalla kuin edellisillä kausilla. Tämä on toimiessaan äärettömän iso muutos hyvään suuntaan.”

”On mielestäni modernia ja Eurooppalaista katsoa edustusjoukkueen toimintaa sekä  jalkapalloa urheilullisesti ja kulttuurin näkökulmasta eikä jaotella sitä sukupuolen, kulttuurin, sosiaalisen statuksen tai minkään muunkaan mukaan. Mestareiden Liiga avaa seurallekin ovia Eurooppaan. Menestys luo menestyksen kulttuuria. Sitä kannattaa vaalia ja tutkia mikä menestyksen saa aikaiseksi. Sen vuoksi koen hyväksi mahdollisuudeksi jatkaa seurassa.”

”Mitä joukkueeseen tulee, niin kaudet ovat samanlaisia kuin ottelut. Yksi kerrallaan ja niin yhteen otteluun kuin koko kauteenkin valmistaudutaan parhaalla mahdollisesella tavalla. Hienona lisänä ovat joukkueen tulevat kansainväliset pelit.
Kaikki ovat tämän hetken tiedon mukaan jatkamassa joukkueessa, mutta joka kausi jotain pieniä muutoksia pelaajistoon tulee. Olemme juhlineet mestaruutta, nauttineet siitä ja levänneet hyvin. Taas pääsemme kiinni itse asiaa kokeneempana joukkueena. Odotan mielenkiinnolla ja innolla uuden harjoittelukauden alkua ja tiedän, että yhteistyö joukkueen kesken vain paranee entisestään.”

Yhteistyössä