Otteluraportti

Honka avaa liigakauden voitolla

Honka avasi kautensa Naisten Liigassa vierasottelulla KuPS:ia vastaan. Ottelu oli tasainen ja ratkesi vasta viimeisen kymmenen peliminuutin aikana. Riikka Hannulan maalin myötä Honka nappasi lopulta täyden pistepotin mukaansa Espooseen.
Avausjakso

Ottelu oli alusta asti tasainen. Molempien joukkueiden peli pyöri enimmäkseen keskialueella ja vaaralliset maalipaikat jäivät vähiin. Hongan paras tilanne avausjaksolla syntyi 34. minuutilla, kun Riikka Hannula lähetti matalan keskityksen rangaistusalueelle, josta Milla Punsar pääsi laukomaan. Iina Rautiainen KuPSmaalilla onnistui kuitenkin koppaamaan hyökkääjän laukauksen.

Kotijoukkue KuPS loi jakson vaarallisimman paikkansa juuri ennen taukoa. Pallo pelattiin vapaapotkusta maalille, josta kuopiolaiset pääsivät monesti kokeilemaan maalintekoa. Viimeisen laukauksen Milla-Maj Majasaari torjui kulmapotkuksi.

Maaleja ei avausjaksolla nähty, joten tauolle siirryttiin 0-0 tasatilanteessa.

Toinen jakso

Toinen jakso oli pitkälti ensimmäisen kaltainen. 66. minuutilla Honka kävi lähellä avausmaalin tekoa, kun Suvi Kärkkäisen kulmapotku löysi maalin edestä Wilma Spetsin. Spetsin pusku suuntautui kuitenkin maalin ylitse.

Ottelun ainoa maali nähtiin 81. peliminuutilla. Aino Vuorinen karkasi läpiajoon ja tarjoili vielä viereen Hannulalle, joka viimeisteli varmasti Hongan johtoon. KuPS loi vielä muutamia puolittaisia paikkoja, mutta sen takaa-ajo jäi vaisuksi. Näin Honka otti liiga-avauksesta mukaansa kaikki kolme pistettä Espooseen.

–KuPS tarjosi meille tänään kyllä todella kovan vastuksen. Molemmilla joukkueilla oli älytön tsemppi päällä. Ei oikein parempaa kauden avausta voisi ollakaan, saatiin kovatasoinen peli heti alkuun, kommentoi maalintekijä Riikka Hannula ottelun jälkeen.

Myös Hongan päävalmentaja Rosa Lappi-Seppälä antoi tunnustusta vastustajalle.

–Emme odottaneetkaan helppoa peliä. Hatunnosto KuPS:lle, heiltä löytyi hyvää taisteluidentiteettiä. Tätä me odotimmekin ja toki tiesimme, että joudumme tekemään täyden päivätyön. Omassa pelissämme emme päässet aivan siihen tempoon, mitä meillä oli esimerkiksi Åland Unitedia vastaan. Pelissä näkyi kuitenkin paljon hyviä asioita, joihin olemme keskittyneet. Kyllä me tämän voiton ansaitsimme.

Kehuja valmennukselta sai koko joukkue, mutta erityisesti toisena topparina pelannut Elli Pikkujämsä.

–Elli pelasi todella vahvasti. Hän toi kokonaisvaltaisella pelaamisellaan johtajuutta puolustuslinjaan ja käynnisti myös hyvin pelinrakentelua.

Huomionarvoista ottelussa oli myös se, että kentällä nähtiin neljä Naisten Liigassa debyyttinsä tehnyttä pelaajaa. Ensimmäistä kertaa liigassa pelasivat avauskokoonpanossa olleet Aino Vuorinen, Inka Kaivola ja Nana Yang, sekä vaihdosta kentälle tullut Iida Pesonen (kuvassa alla Yang, Vuorinen, Pesonen ja Kaivola).

Hongan naisten kausi jatkuu ensi viikon lauantaina 30.3. Kyseinen lauantai on erittäin mielenkiintoinen jalkapallopäivä, sillä sekä Hongan miesten, että naisten edustusjoukkueet pelaavat kotiottelunsa saman päivän aikana. Naisten liigan kamppailu Honka-ONS pelataan Tapiolan urheilupuiston TN 1:llä kello 13.00 alkaen. Miesten Suomen Cupin puolivälieräottelu Honka-Ilves käynnistyy samalla kentällä kello 16.00.

Hongalle niukka tappio Suomen Cupin välierässä

  • la 16.3.2019, Espoo, Esport Arena
  • Lopputulos: 0-1
  • Yleisöä: 170
FC Honka ja Åland United kohtasivat lauantaina Suomen Cupin välierässä Esport Arenalla. Honka hallitsi ottelussa enemmän palloa, mutta vierasjoukkue iski ottelun ainoan maalin ja otti näin ollen finaalipaikan.
Avausjakso

Åland United aloitti ottelun vahvasti ja pääsi alkuminuuteilla yrittämään maalintekoa muutamasta kulmapotkusta. Honka-puolustus onnistui kuitenkin pitämään vierasjoukkueen poissa pahimmilta paikoilta.

Avausjakson edetessä Honka otti pallonhallintaa yhä enemmän ja enemmän itselleen. Ottelun avausmaali oli lähellä syntyä 24. minuutilla, kun Dana Leskinen leikkasi keskelle ja pääsi laukomaan. Hyökkääjän kuti suuntautui vain hieman maalin ylitse.

29. minuutilla Åland United sai luotua sivuvapaapotkusta vaarallisen tilanteen Honka-maalille. Keltamustien puolustus onnistui kuitenkin blokkaamaan ahvenanmaalaisten useat maalintekoyritykset.

Avausjakson loppupuolella molemmat joukkueet loivat muutamia puolittaisia maalipaikkoja, mutta tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso

Aivan toisen jakson alkuminuuteilla Aino Vuorinen laukoi rangaistusalueen rajoilta vain hieman yli Åland-maalin.

Ottelun avausmaali syntyi 68. minuutilla. Phoenetia Browne sai pallon boksissa ja tarjoili sen maalin eteen Monica Hagströmille, joka vei varmalla laukauksella vieraat johtoon.

Honka hallitsi peliä takaiskumaalin jälkeen, mutta Åland Unitedin tiivis puolustus piti keltamustat poissa vaarallisilta maalipaikoilta. Vaihdosta kentälle tullut Henna Tenkanen pääsi vielä lisäajalla puskemaan hyvästä paikasta, mutta Anna Tamminen koppasi hyökkääjän yrityksen.

Kun toisella jaksolla ei maaleja nähty, nappasi Åland United Suomen Cupin finaalipaikan 0-1 lukemin.

Peli oli suurimmaksi osaksi meidän hallussamme ja rakensimme hyviä maalipaikkoja. Åland oli tänään hyvä vastustaja, ja ottelu kovatempoinen, kommentoi ottelua hyökkääjä Dana Leskinen.

Fiilikset pelistä ovat ristiriitaiset. Tappio toki harmittaa paljon. Joukkue syttyi hyvin peliin ja kaikesta huokui, että panokset olivat kovat. Tämä joukkue todella osoitti, että se halusi päästä finaaliin ja olisi sen voinut pelillisesti ansaitakin. Pitää kuitenkin kunnioittaa peliä, lopputulosta ja vastustajaa, joka oli tietyillä osa-alueilla vielä meitä parempi, analysoi puolestaan Hongan päävalmentaja Rosa Lappi-Seppälä.

Lappi-Seppälä kehui erityisesti joukkueensa asennetta.

Olen todella ylpeä pelaajista. He omaksuivat halutun taktiikan hyvin ja pelasivat isolla sydämellä. Kehityimme tämän pelin myötä taas paremmaksi joukkueeksi.

FC Hongan kausi Naisten liigassa alkaa vierasottelulla Kuopiossa tasan viikon päästä lauantaina 23.3. Ensimmäinen kotiottelu pelataan lauantaina 30.3. Silloin vieraaksi saapuu ONS Oulusta, ja ottelu käynnistyy Esport Arenalla kello 15.00.

#MeOllaanHonka

Naisten Liiga Yläloppusarja 2018: Åland United – FC Honka

Otteluraportti

Naisten liiga sai päätöksensä lauantaina. FC Hongan kohtaloksi tuli Åland Unitedille kärsityn vierastappion myötä jäädä ulos mitaleilta ja sarjan neljänneksi. Lauantain ottelun maaleista vastasivat Emelie Johansson ja Signy Aarna.

Naisten Liiga, ylempi loppusarja, 20.10. kello 18:00, Wiklöf Holding Arena

Åland United – FC Honka 2-0 (1-0)

23. 1-0 Emelie Johansson

67. 2-0 Signy Aarna

Yleisöä: 383

Ottelun avausosuma syntyi erikoistilanteesta. Ahvenanmaalaisten kulmapotku pelattiin takatolpalle, josta peliväline päätyi maalin eteen. Johansson tuikkasi pallon lopulta lähietäisyydeltä ohi Paula Myllyojan.

Emännät tuplasivat johtonsa toisella jaksolla reilun tunnin pelin jälkeen, kun sivurajaheitto keskialueelta pelattiin muutamalla syötöllä Aarnalle. Nokikkain Myllyojan kanssa päässyt ÅU-kärki ampui pallon matalana verkon perukoille.

Kommentit

Hongalle neljäs sija on lähtökohtiin, ja vielä parin viikon takaiseen sarjataulukkoon nähden tietysti pettymys. Joukkueensa parhaaksi pelaajaksi päätösottelussa valittu Anni Miettunen on kuitenkin ylpeä joukkueestaan ja kääntää katsettaan ensi kauteen.

”Koko joukkueelle oli kova kolaus tippua mestaruustaistelusta pois toiseksi viimeisellä kierroksella. Saimme kuitenkin ladattua itsemme vielä Ålandia vastaan pronssimatsiin, vaikka se ei varmasti kenellekään ollut helppoa. Ottelu oli tasainen ja taistelimme kaikki täydellä sydämellä. Puolustimme yhdessä, väänsimme keskialueella ja loimme maalipaikkoja. Åland osoitti vahvuutensa tekemällä maalipaikoistaan ja puolusti omassa päässään tiiviisti. Tappio tuntuu pahalta, eikä loppusijoitus sarjassa vastannut tavoitteitamme. Suuresta pettymyksestä huolimatta voimme silti olla ylpeitä joukkueestamme. Jokainen jätti kentälle aivan kaikkensa. Nyt ei ole muuta vaihtoehtoa kuin nousta uudestaan ensi kaudella. Tätä pettymystä ei varmasti kukaan halua enää kokea.”

 

Päävalmentaja Luciano Posillipo oli pettynyt tulokseen, mutta kertoi ottelun sujuneen pääpiirteittäin suunnitelmien mukaan.

”Aloitimme ottelun hyvin. Ensimmäisen 5-10 minuutin jälkeen pääsimme rytmiin mukaan. Tämmöisissä pelireissuissa, kun herätään aikaisin, matkustetaan paljon ja herätään ja nukutaan vuorotellen, niin käy usein. Pelattiin hyvin, pelaajat suoriutuivat hyvin. Sillä tavalla, kuten olemme kauden harjoitelleet. Ahvenanmaa sai erikoistilanteen seurauksena maalin. Se ei mielestäni vaikuttanut meidän peliin.”

”Toisella jaksolla oli sitten ehkä hieman enemmän jaksoja, joissa molemmat joukkueet yrittivät saada paikkoja vastustajan maalia. Mielestäni saimme ihan hyvin ja monipuolisesti luotua tilanteita ÅU:n maalille, mutta emme saaneet maalia aikaiseksi. Monipuolisuudella tarkoitan sitä, että pääsimme murtautumaan sekä laidoista että kymppipaikalta. Ennen ahvenanmaalaisten toista maalia meillä oli mielestäni hyvä jakso jossa painostimme paljon ja saimme prässättyä pallon pois, eikä ÅU päässyt omalta kenttäpuoliskoltaan oikein pois. Sitten he saivat rajaheiton puolesta kentästä, jonka seurauksena Aarna pääsi hyvään paikkaan ja viimeisteli toisen maalin.”

”Toinenkaan maali ei meidän peliimme juurikaan vaikuttanut, mutta siinä mielessä tietysti harmittaa että tämä on tuloslaji. Painostit tai et, yhteen maaliin tarvitaan yksi paikka ja maalit ratkaisevat pelejä. Tulokseen tietysti kaikki ovat pettyneitä.”

”Sinänsä sarjan loppu oli mielenkiintoinen, että vielä kaksi peliä ennen loppua oli mahdollisuudet mestaruuteen tai neljänteen sijaan. Sarja oli myös kova. Vuonna 2016 ja 2017 43 pistettä riitti pronssiin. Vaikka tulos oli pettymys viimeisessä pelissä siinä mielessä, että se ratkaisi mitalin. pelaajien pelillinen suoriutuminen, sitoutuminen ja luottamus itseensä tässäkin pelissä oli huippuluokkaa. Sitoutumisesta voin olla äärimmäisen kiitollinen ja ylpeä. Muun muassa europelit sen osoittivat myös niin pelillisesti kuin tuloksellisestikin.”

Kokoonpanot

Åland United

Anna Tamminen; Isabella Mattsson (80. Rosa Maria Herreros Ossorio), Emelie Johansson, Briana Campos (90+2. Elsa Viktorsson), Signy Aarna (90+1. Sofia Lindström), Sara Nordin, Sydney Blomquist, Pille Raadik var.48, Maryette Karring, Jenny Danielsson, Sanna Porali

vaihdossa: Mikaela Frodelius, Rebecca Björkvall, Olivia Mattsson, Selma Viktorsson

Honka

Paula Myllyoja; Anna Vlasoff, Anna Auvinen var. 65, Emilia Iskanius, Anni Miettunen; Linda Nyman, Saara Lappalainen (73. Sini Vehviläinen); Henni Malinen, Jutta Rantala, Marianna Tolvanen (74. Kaisa Ranki); Ella-Rosa Huusko

vaihdossa: Pauliina Nuora, Henna Tenkanen, Inka Kaivola, Jessika Lindström, Suvi Kärkkäinen

Naisten Liiga Yläloppusarja 2018: FC Honka – HJK

Otteluraportti

FC Honka menetti mahdollisuutensa Naisten Liigan kirkkaimpiin mitaleihin kärsittyään 2-3 kotitappion HJK:lle lauantaina. Espoolaiset nousivat kahdesti tasoihin, mutta Essi Sainion loppuhetkien osuma vei täyden pistepotin naapurikaupunkiin.

Naisten Liiga, ylempi loppusarja, 13.10 14:00, Tapiolan Urheilupuisto

FC Honka – HJK 2-3 (1-1)

6. 0-1 Eveliina Summanen
42. 1-1 Anna Vlasoff (Milla Punsar)
52. 1-2 Linda Ruutu
68. 2-2 Punsar
89. 2-3 Essi Sainio

Yleisöä: 303

Eveliina Summasen vapaapotku painuu Hongan verkon perukoille.

Honka aloitti ottelun pirteästi ja loi alkuminuuteilla painetta vieraiden maalille. Peli kääntyi kuitenkin paikallisvastustajan eduksi jo kuuden minuutin jälkeen, kun Eveliina Summanen upotti vapaapotkun noin 25 metristä Hongan maalin vasempaan ylänurkkaan.

Ensimmäinen puoliaika, kuten koko ottelukin, oli tasainen. Hongalla oli jakson aikana muutama laukaus vieraiden maalia kohti, mutta tasoitusta saatiin odottaa aivan jakson lopulle. Milla Punsar toi pallon HJK:n rangaistusalueen sisään, ajoi aivan kenttäpäätyyn asti ja syötti etutolpalle. Ylös ehtinyt laitapuolustaja Anna Vlasoff toi kauden ensimmäisellä liigaosumallaan emännät tasoihin.

Anna Vlasoff tuo Minna Meriluodon ja Maija Saaren edestä Hongan tasoihin ensimmäisen jakson lopussa

HJK siirtyi johtoon jälleen aivan toisen jakson alussa. Linda Ruutu sai pallon Hongan rangaistusalueen reunalle, ja ampui ensimmäisellä kosketuksella pelivälineen Hongan maalin vasempaan alanurkkaan.

Tasoitusosuma syntyi toisen jakson puolessa välissä. Pallo putosi helsinkiläisten rangaistusalueelle, josta Punsar ampui tasoituslukemat pelaajarykelmän keskeltä.

Milla Punsar ampuu rangaistusalueen keskeltä 2-2 lukemat taululle.

Maalipaikat olivat kortilla läpi ottelun. Hongalla laukauksia maalia kohti oli vierailijoita enemmän, mutta sarjajohtajat olivat maalipaikoissaan todella tehokkaita. Ratkaisuosuma syntyi, kun espoolaiset olivat jo nostaneet pelaajia viimeisillä minuutilla hakemaan tarvittavaa voitto-osumaa. Vieraat iskivät Hongan keskialueen pallon menetyksen jälkeen nopeasti ja avauspuolikkaalla loukkaantuneen Hanne Ojanperän tilalle tullut Sainio karkasi läpi ja ampui loppulukemat taululle.

Viimeinenkin mahdollisuus liigamestaruuden uusimiseen kaatui siis tappioon. Kauden viimeisessä ottelussa on kuitenkin panosta, sillä Maarianhaminassa ratkaistaan Naisten Liigan pronssimitalin kohtalo. HJK puolestaan emännöi tulevana viikonloppuna PK-35 Vantaata. Tuossa ottelussa puolestaan ratkeaa Naisten Liigan mestari.

Kommentit

Ensimmäisen A-maaottelunsa viime viikolla pelannut Saara Lappalainen oli muun joukkueen tavoin pettynyt lauantain ottelun tulokseen.

”Peli oli todella tasainen sekä laadukas ja tulimme hyvin tasoihin toistamiseen. Tottakai päällimmäisenä mielessä on pettymys, ettei se riittänyt ja mestaruus karkasi käsistä. Tässä vaiheessa pitää kuitenkin keskittyä vielä kauden viimeiseen peliin ja hoitaa saarelta pronssinen mitali kotiin.”

Päävalmentaja Luciano Posillipon pohti ottelun kulkua seuraavasti.

”Lauantain ottelu oli tasainen ja mielestäni hyvä peli molemmilta. Molemmat joukkueet ovat näkemykseni mukaan suhteellisen taktisia. Joukkueilla on tietynlainen identiteetti ja pystyvät mukautumaan vastustajaa vastaan.”

”Ottelussa tuli ehkä enemmän maaleja kuin kumpikaan joukkue odotti.  Tiukassa paikallispelissä usein pienet asiat ratkaisevat, oli se sitten vapaapotku, kulmapotku, tai joku saa jalan vapaaksi boxissa. HJK oli viikonlopun ottelussa tehokas ja käytti tilanteensa hyvin hyödyksi.”

”Lopussa otimme riskiä, koska halusimme taistella mestaruudesta. Nostimme pelaajia ylemmäs. HJK:n voittomaali ei mielestäni kuitenkaan johtunut siitä, vaan se oli hyvä suoritus ja meillä oli kyllä pelaajia ihan hyvin alhaalla. Yksilösuorituksena se oli hieno.”

”Olemme hallitsevia mestareita ja tavoite tämän vuoden mestaruuteen meni tappion myötä. Se on tietysti pettymys jokaiselle itseään kunnioittavalle urheilijalle. Tiedän kuitenkin, että joukkue tämän kestää, vaikka se tosi koville ottaakin. Olemme kuitenkin tietoisesti rakentaneet joukkueen arvomaailmaa ja ilmapiiriä. Se ei ole kiinni mistään pelillisistä suorituksista ja se kyllä kestää tämän.”

”On tietysti hieno asia, että viimeisessä pelissä taistellaan voitetusta mitalista. Edessä on normaali viikko, ja valmistaudutaan seuraavaan otteluun.”

Kuvat

Petri Lunkin Ottelugalleria:

FC Honka - HJK 2-3, Naisten Liiga

 
Kokoonpanot

FC Honka

Pauliina Nuora; Anna Vlasoff (90. Elli Pikkujämsä), Anna Auvinen, Emilia Iskanius, Kaisa Ranki; Saara Lappalainen (83. Sini Vehviläinen), Linda Nyman var.72 ; Henni Malinen, Milla Punsar (77. Jutta Rantala), Marianna Tolvanen var.73 ; Ella-Rosa Huusko

vaihdossa: Paula Myllyoja, Henna Tenkanen, Suvi Kärkkäinen, Anni Miettunen

HJK

Minna Meriluoto; Maiju Hirvonen, Linda Ruutu, Hanne Ojanperä (36. Essi Sainio), Vilma Hakala (77. Tessa Auvinen), Annika Huhta, Katarina Naumanen, Maija Saari, Eveliina Summanen, Hanna Ruohomaa, Elina Myllymäki (90. Maaria Roth)

UWCL 2018-2019 FC Zurich – FC Honka

Otteluraportti

FC Hongan taival Mestarien liigassa päättyi FC Zürichin käsittelyssä torstaina. Espoolaiset tarvitsivat ottelusta voiton ja lähtivät peliin avausottelua hyökkäysvoittoisemmalla taktiikalla. Kotijoukkue kasvatti kuitenkin johtonsa otteluparissa kolmeen maaliin jo avaus puolikkaalla, ja vei toisen osaottelun lopulta nimiinsä selvästi luvuin 5-1.

UEFA Women’s Champions League, Round of 32, 27.9. 20:00, Leipzigrund, Zurich

FC Zürich – FC Honka 5-1 (2-0)

28. 1-0 Fabienne Humm
45+1. 2-0 Humm
51. 3-0 Humm
55. 4-0 Martina Moser rp.
64. 5-0 Coumba Sow
90. 5-1 Jutta Rantala (Marianna Tolvanen)

Honka aloitti ottelun ennakkoluulottomasti ja sai avausottelua paremmin tilanteita luotua Zürichin maalille. Espoolaisten paras maalipaikka ensimmäisen puolituntisen aikana syntyi Milla Punsarille, joka karvasi pallon maalivahti Elvira Herzogilta. Laukaus pienestä kulmasta suuntautui kuitenkin sivuverkkoon.

Muutamaa minuuttia myöhemmin iski kotijoukkue. Vasemmalta annettu kulmapotku putosi aivan Hongan maalin edustalle, josta Zürich-kapteeni Fabienne Humm rynni pallon maaliviivan paremmalle puolelle.

Espoolaisten tilanne muuttui vielä tukalammaksi juuri ennen taukovihellystä. Avausottelun ainokaisen iskenyt Martina Moser vapautti Hummin rangaistusalueen rajalle. Suoraan syötöstä lähtenyt laukaus painui vastustamattomasti Hongan maalin takanurkkaan.

Hongan jo tauolla oli haastava, sillä joukkue tarvitsisi toisella jaksolla kolme maalia jatkopaikkaan. Espoolaiset olivatkin lähellä päästä takaisin iskuetäisyydelle heti toisen puolikkaan alussa, kun Henni Malinen nousi laidalta keskelle ja ampui vihaisesti parista kympistä. Hertzog onnistui kuitenkin nyrkkeilemään vedon yläriman alta kulmaksi.

Lisää kylmää vettä Hongan niskaan tuli kuitenkin, kun toinen jakson oli ehtinyt vanhettua vain kuusi minuuttia. Vierailijat eivät onnistuneet selvittämään oikealta lähtenyttä keskitystä, ja Humm pääsi yllättämään Hongan puolustuksen takanurkalta, ja viimeistelemään samalla hattutemppunsa.

Vain neljä minuuttia myöhemmin Moser lisäsi johdon jo neljään ammuttuaan rangaistuspotkun ohi Paula Myllyojan. Kotijoukkueen viidennen maalin ampui Coumba Sow maalivahdinalueen rajalta. Tilannetta edelsi jälleen keskitys, jota vierailijoiden puolustus ei aivan onnistunut selvittämään.

Maalin jälkeen oli Linda Nymanin vuoro yrittää yllättä Herzog. Punsarin pitkän kuljetuksen jälkeen pallo päätyi Marianna Tolvasen ja Anna Vlasoffin kautta Nymanille. Kova laukaus noin 30 metristä oli jo painua takanurkkaan, mutta Zürich-vahti onnistui jälleen venyttämään kätensä vedon tielle.

Hieman lohtua espoolaisten iltaan toi vaihdosta sisään tullut Jutta Rantala. Tolvanen ja Sini Vehviläinen toimittivat pallon keskustaan Rantalalle, jonka upea laukaus noin 25 metristä painui Zürich-maalin takanurkkaan.

Hongan paluusta Mestarien liigaan jäi tällä kertaa käteen kokemuksia kovista peleistä, ymmärrystä eurooppalaisen jalkapallon tasosta, ja paikka Euroopan 32 parhaan joukkueen joukossa. Monelle pelaajalle ottelut Mestarien liigassa olivat ensimmäinen kosketus seurajoukkueiden huipputasolle, ja ottelut antavat varmasti eväitä siihen miten paljon töitä on tehtävä, jotta eroa saadaan tulevina vuosina kurottua kiinni.

Sveitsiläiset osoittivat kokemuksensa kansainvälisistä huippuotteluista, ja suomalaisittain historiallinen jatkopaikka jäi tällä kertaa saavuttamatta. Espoolaiset voivat kuitenkin olla ylpeitä raivattuaan suomalaisena joukkueena muutaman vuoden tauon jälkeen tiensä varsinaiseen turnaukseen. Kaksi kuukautta kestänyt otteluruuhka jää nyt usean pelaajan kohdalla pienelle tauolle, kun Naisten Liigan huipennusta saadaan odottaa yli maajoukkuetauon – lokakuun puoliväliin asti.


Kommentit

Henni Malinen tunnusti vastustajan paremmuuden, ja toivoo suomalaisjoukkueiden raivaavan tiensä useammin vastaavanlaisiin otteluihin:

”Pettymys tippumisesta on kova. Näitä pelejä haluaisi pelata vaan lisää ja lisää. Pelin tulos tietysti harmittaa, sillä meilläkin oli paikkoja useampaankin maaliin, mutta tarvittava tarkkuus niissä tilanteissa puuttui. Zürich taas oli terävämpi ja röyhkeämpi meidän boksissa ja näin ollen ei juuri jättänyt jossitteluille varaa. Kaiken kaikkiaan oli äärimmäisen hieno kokemus päästä pelaamaan kovia kansainvälisiä pelejä ja näitä pelejä täytyisi jokaisen Naisten Liigan joukkueen päästä pelaamaan enemmän, jotta saataisiin myös liigan tasoa nostettua.”

 

Päävalmentaja Luciano Posillipo kertoi toisen osaottelun olleen ensimmäistä avoimempi. Posillipon kommentit koko otteluparista ovat luettavissa omassa uutisessaan.

”Toinen ottelu oli hyvin erilainen. Molemmilla joukkueilla oli enemmän laukauksia maalia kohti jo ensimmäisellä jaksolla heti ensimmäisen 25 minuutin aikana, kuin ensimmäisessä ottelussa yhteensä. Kaiken kaikkiaan laukaukset maalia kohti menivät Zürichille 12-9, joista Zürich sai osan paremmilta sektoreilta kuin me.  Zürich oli tehokas ja teki toisella jaksolla kaikista kolmesta laukauksesta kolme maalia.”

”Maalit tietenkin ratkaisevat otteluita, Zürich oli parempi ja siinä pitää olla realisti, kun ottelua analysoi.”


Kokoonpanot

FC Zürich

Elvira Herzog; Naomi Mégroz, Martina Moser (62. Cinzia Zehnder), Julia Stierli, Barla Deplazes (62. Patricia Willi), Malin Gut, Coumba Sow, Fabienne Humm (72. Karin Bernet), Lorena Baumann, Lesley Ramseier, Caroline Abbé

vaihdossa: Susanne Stutz; Rahel Moser; Annina Enz; Sandrine Mauron

FC Honka

Paula Myllyoja, Kaisa Ranki, Anna Auvinen, Emilia Iskanius, Anna Vlasoff; Saara Lappalainen (60. Sini Vehviläinen), Linda Nyman; Henni Malinen, Milla Punsar (71. Jutta Rantala), Marianna Tolvanen; Ella-Rosa Huusko

vaihdossa: Pauliina Nuora, Elli Pikkujämsä, Anni Miettunen, Suvi Kärkkäinen

Naisten Liiga Yläloppusarja 2018: FC Honka – TPS

Otteluraportti

Turun Palloseura osoitti jälleen kerran olevansa vaikea vastustaja FC Hongalle. Joukkue on vuosikaudet tuottanut ongelmia espoolaisryhmälle, eikä lauantain ottelu Naisten Liigan ylemmässä loppusarjassa tuonut tähän muutosta. Turkulaiset olivat parempia läpi ensimmäisen jakson ja siirtyivät taulle kahden maalin johtoasemassa. Honka tuli toiselle jaksolle piristyneenä ja onnistui lopulta taistelemaan mitalikamppailun kannalta elintärkeät kolme pistettä itselleen.

Naisten Liiga, ylempi loppusarja, 22.9. 14:00, Tapiolan Urheilupuisto

FC Honka – TPS 3-2 (0-2)

30. 0-1 Mira Uronen
34. 0-2 Jenni Rannus
59. 1-2 Jutta Rantala rp.
61. 2-2 Marianna Tolvanen (Henni Malinen)
90. 3-2 Milla Punsar

Yleisöä: 111

Mira Urosen vapaapotku painuu vasempaan alanurkkaan.

Avauspuolikas oli alusta lähtien TPS:n. Vieraat tulivat Tapiolaan jälleen ennakkoluulottomasti ja pelin painopiste oli alkuminuutit Hongan kenttäpuoliskolla.

Ensimmäistä vaarallista maalipaikkaa saatiin kuitenkin odottaa puolisen tuntia, ja heti heiluivat myös maaliverkot. Turkulaiset saivat vapaapotkun noin 20 metriä Hongan maalista, aivan kentän keskeltä. Pallon taakse asettui Mira Uronen. TPS-kapteeni pelasi nopean seinän Tiia Savolaisen kanssa ja sijoitti pallon Hongan maalin vasempaan nurkkaan ohi voimattoman Paula Myllyojan.

Vieraiden toista maalia ei tarvinnut kauaa odottaa, ja jälleen maalia edelsi erikoistilanne. TPS:n kulmapotku leijaili Hongan maalin editse aina vapaana odottaneelle Jenni Rannukselle, joka ampui suoraan pompusta pallon voimalla Hongan verkon perukoille.

Honka pääsi hieman paremmin mukaan jakson lopussa. Jutta Rantalalla ja Henni Malisella oli molemmilla hyvä vetopaikka rangaistusalueen sisällä, mutta molemmilla kerroilla veto suuntautui päin maalivahti Anna Koivusta. Tauolle lähdettiin tilanteessa, jossa Hongan oli käytännössä käännettävä ottelu täysin toisella jaksolla, jotta mahdollisuudet mestaruuteen olisivat vielä olemassa.

Aivan toisen jakson alkuminuutit eivät luvanneet espoolaisten kannalta parempaa. Uronen ja Savolainen pääsivät molemmat yrittämään vieraiden johtoaseman kasvattamista. Urosen kaukolaukauksen torjui Myllyoja, ja Savolaisen paikoista toinen jäi sivuverkkoon ja toinen hieman ohi takanurkan.

Hongan takaa-ajo alkoi vajaan tunnin pelin jälkeen. Milla Punsar teki pitkän kuljetuksen omalta kenttäpuoliskolta TPS:n rangaistusalueen sisään, jossa Rannus hänet kaatoi. Tuomittua rangaistuspotkun maaliin Koivusen käsien kautta ampui Rantala.

Marianna Tolvanen sijoittaa tasoitusosuman maalin ylänurkkaan.

Tasoitusosumaa ei tarvinnut odottaa kuin reilu minuutti. Honka hyökkäsi nopeasti vasemmalta. Rantala pelasi pallon Maliselle, joka jatkoi nopeasti takaviistoon Marianna Tolvaselle. Tolvasen ensimmäisen kosketuksen laukaus painui upeasti maalin oikeaan ylänurkkaan.

Vieraat eivät Hongan nousun jälkeenkään luovuttaneet. Joukkueen maalipörssiä johtava Savolainen pääsi jälleen vaarallisille maalipaikoille heti Hongan tasoitusosuman jälkeen. Ensimmäisen, jo varmalta maalipaikalta näyttäneen tilanteen tielle ehti Kaisa Ranki. Seuranneesta kulmapotkusta Savolainen ampui takanurkalta hieman ohi Hongan etutolpan.

Jakson loppu oli Hongan hallintaa. Kotijoukkue yritti aktiivisesti voittomaalin tekemistä ja kolisutteli maalipuitakin useaan otteeseen. Espoolaiset vyöryttivät hyökkäyksiä toisensa jälkeen kohti TPS-maalia. Ensimmäisenä pystypuuhun osui Punsar, jonka veto rangaistusalueen rajalta painui Koivusen vartioiman maalin tolpan juureen.

Muutamaa minuuttia myöhemmin vaihdosta sisään tullut Ella-Rosa Huusko laukoi kääntyen kohti takanurkkaa. Pallo painui jälkeen kohti tolppaa ja pomppasi siitä TPS-maalin eteen. Vain hetkeä myöhemmin sama maalikehys pelasti turkulaiset kolmannen kerran, kun Punsar jatkoi Huuskon syötön maalivahdin alueen nurkalta etutolppaan.

Milla Punsar ehtii ensimmäisenä irtopalloon ja iskee voittolukemat taululle.

Tolppien lisäksi Hongalla oli tukku muita paikkoja, mutta peliajan umpeutuessa pikkuhiljaa alkoi näyttää siltä, että voittomaali jää näkemättä. Helpottava osuma syntyi kuitenkin juuri ennen varsinaisen peliajan umpeutumista. Saara Lappalainen nosti pallon rangaistusalueen sisään ja Huusko sai kurotettua jalkansa palloon ennen Koivusta. Maalivahdista kimmonneeseen palloon ehti ensimmäisenä Punsar, joka painoi pallon verkkoon ja käynnisti Hongan maalijuhlat.

Kotijoukkue onnistui puolustamaan johtoasemaansa erotuomarin antaman lisäajan ja nappasi siis tärkeän täyden pistepotin lopulta hienon taistelun jälkeen. Lauantaina 13.10. on edessä kauden viimeinen kotiottelu, kun sarjakärki HJK saapuu vierailulle Tapiolaan.

Kommentit

Ratkaisumaalin iskenyt Milla Punsar iloitsi joukkueensa ryhtiliikkeestä toisella jaksolla:

”Olipahan ottelu. Ekalla puoliajalla oltiin aika jäissä ja teimme hölmöjä ratkaisuja. TPS sai kaksi erikoistilannemaalia ja oli parempi joukkue ensimmäisellä jaksolla. Toinen puolisko näytti taas tutun honkamaiselta. Liikutimme palloa paremmin ja teimme ansaitut kolme maalia. Tolppaakin taidettiin kilauttaa kolmesti. Viihdyttävä ottelu ja joukkuepelillä ansaitut kolme pistettä Tapiolaan.”

Kuvat

Petri Lunkin Ottelugalleria:

FC Honka - TPS 3-2, Naisten Liiga

 
Kokoonpanot

Honka

Paula Myllyoja; Anna Vlasoff, Anna Auvinen, Emilia Iskanius, Kaisa Ranki; Linda Nyman, Sini Vehviläinen (71. Saara Lappalainen); Henni Malinen, Milla Punsar, Marianna Tolvanen (81. Elli Pikkujämsä); Jutta Rantala (72. Ella-Rosa Huusko)

vaihdossa: Pauliina Nuora, Aino Nurmi, Anni Miettunen, Suvi Kärkkäinen

TPS

Anna Koivunen; Frida Lähteenmäki, Mira Uronen, Riikka Ketoja (62. Milla Rantamäki), Wilma Spets, Tiia Savolainen, Netta Laasio (73. Alina Schrey), Annika Haanpää, Netta Hannula, Jenni Rannus var.58 (86. Julia Sainio), Emma Santamäki

vaihdossa: Milla-Maj Majasaari, Iines Lehkonen

Naisten Liiga Yläloppusarja 2018: JyPK – FC Honka

Otteluraportti

Lauantainen Naisten Liigan ylemmän loppusarjan ottelu Jyväskylän Pallokerhon ja FC Hongan välille tarjosi sateiselle Harjun kentälle saapuneelle yleisölle todellisen maalijuhlan. Honka pääsi tauolle kahden maalin johtoasemassa, johti toisellakin jaksolla kahdella maalilla kahteen otteeseen, mutta JyPK nousi vielä ottelun loppupuolella maalin päähän. Vieraileva espoolaisryhmä ei kuitenkaan päästänyt kotijoukkuetta enää tasoihin, vaan vei täyden pistepotin mukanaan Espooseen.

Naisten Liiga, Ylempi loppusarja, 15.9. 17:00, Harjun Stadion Jyväskylä

JyPK – FC Honka 4-5 (1-3)

15. 0-1 Milla Punsar (Ella-Rosa Huusko)
19. 1-1 Gentjana Rochi rp
25. 1-2 Sini Vehviläinen (Anna Vlasoff)
30. 1-3 Emilia Iskanius (Linda Nyman)
46. 2-3 Tytti Jaakkola
48. 2-4 Henni Malinen (Marianna Tolvanen)
64. 2-5 Vehviläinen rp.
71. 3-5 Lavdije Begolli
84. 4-5 Oma maali

Yleisöä: 365

Avausmaali nähtiin vartin pelin jälkeen. Honka hyökkäsi vasenta laitaa pitkin ja Henni Malinen pelasi pallon Ella-Rosa Huuskolle JyPK-linjan taakse. Huuskon matala keskitys pomppasi puolustajan jalasta Milla Punsarille, joka siirsi pallon ensimmäisellä kosketuksellaan etunurkkaan.

JyPK tuli tasoihin rangaistuspotkusta, kun erotuomari Lina Lehtovaara Honka-vahti Pauliina Nuoran rikkoneen Lavdije Begollia rangaistusalueen sisällä. Runkosarjan maalipörssin voittanut Gentjana Rochi ei pilkulta erehtynyt vaan toi emäntäjoukkueen tasoihin.

Vieraat palasivat johtoasemaan 25 peliminuutin kohdalla. Marianna Tolvanen keskitti oikealta laidalta. Pallo putosi rangaistuspilkun kohdalle, josta Anna Vlasoff onnistui pudottamaan pallon alas Sini Vehviläiselle. Vehviläinen ampui pallon ensimmäisellä kosketuksellaan maalin oikeaan alanurkkaan.

Honka karkasi kahden maalin johtoasemaan puolen tunnin pelin jälkeen. Linda Nymanin kulmapotku löysi maalivahdinalueen rajalta Emilia Iskaniuksen, joka jatkoi pallon päällään JyPK-maaliin. Maali jäi lopulta avaus jakson viimeiseksi, joten tauolle siirryttiin Hongan 3-1 johtotilanteessa.

Toista jaksoa sävytti avauspuolikkaan tapaan sade, sekä sateen pehmittämä liukas ja epätasainen nurmi. Jyväskyläläiset tulivat jälleen maalin päähän Hongasta heti jakson avausminuutilla, kun Begolli taiteili itsensä Hongan alueen sisään ja syötti takaviistoon Tytti Jaakkolalle. Jaakkola nosti pelivälineen Hongan maalivahdinalueen rajalta maalin kattoon.

Kauaa ei maalin ero kestänyt, sillä vain kaksi minuuttia myöhemmin iski jälleen Honka. Tolvanen harhautteli itsensä oikealta laidalta keskelle ja pelasi pallon laitapakin ja topparin välistä vasempaan laitaan Maliselle. Malinen eteni rangaistusalueen sisälle, ja sijoitti pienestä kulmasta pallon maalin takanurkkaan.

Hongan viimeinen maali nähtiin reilun tunnin pelin jälkeen. Tällä kertaa oli Hongan vuoro päästä ampumaan rangaistuspotkua, kun maalivahti Juuli Kainulainen liukui vastaan tullessaan Punsarin jaloille. Hongan rangaistuspotkuvastuuta pitävä Vehviläinen upotti illan toisensa varmasti vasempaan alanurkkaan.

Emännät kavensivat maalieron kahteen ottelun 71. peliminuutilla. Päätyrajalta annettu kulmapotku löysi Begollin, jonka pusku muutti matkalla suuntaa Huuskosta ja painui Hongan maaliin.

Sateisen illan viimeinen maali syntyi vajaa 10 minuutta ennen päätösvihellystä. Marika Ritvanen pääsi ampumaan Nuoran maalivahdinalueen nurkalta. Pallo pomppasi Nuoran torjunnasta Anna Auviseen, ja lopulta Hongan maaliin.

Molemmilla joukkueilla oli vielä ottelun lopussa paikkoja lisäosumiin, mutta taululle ei lisämerkintöjä enää tehty. Näin Honka vei tärkeät kolme pistettä ja on vielä vahvasti mukana mitalitaisteluissa.

Kommentit

Hongalle kaksi maalia iskenyt Sini Vehviläinen kertoi tunnelmistaan seuraavaa:

”Ensimmäiset fiilikset pelistä ovat ristiriitaiset. Voitimme, mutta päästimme aivan liikaa maaleja. Olosuhteet eivät olleet meille otollisimmat, koska kenttä oli liukas ja mutainen, ja se vaikutti pelin rakenteluun paljon.

”Ensimmäinen maalini tuli kuudentoista rajalta vedosta, ja liukas kenttä avitti kyllä pallon maaliin. Toinen maali tuli pilkusta, kun Milla kaadettiin.”

”Hyvä duuni joukkueelta, koska meillä oli kuitenkin jo kolmas peli viikkoon. Tärkeät pisteet saatiin mestaruustaistelun kannalta!”

Myös maalivahti Pauliina Nuoran tunnelmat olivat ristiriitaiset:

”Pelistä jäi todella kaksijakoiset fiilikset. Toki tyytyväinen täytyy olla tärkeään voittoon ja kolmeen pisteeseen. Toisaalta taas omissa soi liian monta kertaa. Melko vaikea peli, jossa tilanteet vaihtuivat, maaleja tuli ja meni, ja vettäkin tuli kuin viimeistä päivää. Mutta tästäkin saadaan hyvää oppia niin kotimaan peleihin kuin Mestareiden liigaankin. ”

”Kolmen ottelun viikko on nyt taputeltu ja päätetty voittoon. Vaikka viikko olikin raskas niin ei se paljoa joukkueesta näkynyt. Tätä vartenhan sitä treenataankin. Ja toki myös kaikki mahdollinen apu palautumiseen on otettu käyttöön.”

”Itselle pelit JyPKiä vastaan merkkaa vanhan joukkueen kohtaamista. Ja kyllähän se nyt on kivaa päästä vääntämään vanhojen kavereiden kanssa pelikentille. Erityisesti vielä omassa kotikaupungissa Jyväskylässä.”

Päävalmentaja Luciano Posillipo kertoi olosuhteiden tuomista lisähaasteista:

”Kolmas tiukka peli viikon sisään, ja täytyy olla todella ylpeä siitä, miten pelaajat soturimaisesti jaksoivat tässä viimeisessä, vaikka palautumisaikaa oli vain kaksi päivää. JyPK oli kuitenkin palautunut koko viikon, joten täytyy nostaa hattua, että teimme noin paljon maaleja.”

”Alkuasetelma oli todella mielenkiintoinen. Nurmella pelattiin meitä ennen ottelu, ja se oli todella huonossa kunnossa. Se varmasti vaikutti molempien joukkueiden otteisiin, sillä aikamoista kuoppaa oli. Hyvä että kaikki meni molempien joukkueiden osalta lopulta hyvin.”

”Vesisade toi oman mausteensa. Molemmat joukkueet tekivät maaleja, joissa pallo kimpoili. Aikamoista oli välillä tuolla kentällä pelata. Vaikeatahan se oli, mutta molemmille joukkueille sama.”

”Pystyimme kuitenkin aika hyvin toteuttamaan omaa pelitapaamme, vaikka kenttä oli huonossa kunnossa. Jouduimme kuitenkin hieman muuttamaan, suoraviivaistamaan ja yksinkertaistamaan peliämme.”

”Pisteet kuitenkin ratkaisevat ja lopputuloksen lisäksi olen tyytyväinen pelaajien mentaaliseen vahvuuteen, että pysyivät stabiilina, vaikka vastustaja kiriä saikin.”

Kokoonpanot

JyPK

Juuli Kainulainen; Maria Alanko, Gentjana Rochi var.67, Lavdije Begolli (83. Tiiu Puhakainen), Tiina Tiainen, Tytti Jaakkola, Emmi Manninen, Heidi Toukola, Marika Ritvanen, Leena Torpo, Henna-Riikka Honkanen var.73

vaihdossa: Jasmin Miettinen, Pihla Hiltunen, Tiia Pyyhkälä, Pauliina Tähtinen,

Honka

Pauliina Nuora; Anna Vlasoff, Anna Auvinen, Emilia Iskanius, Kaisa Ranki; Linda Nyman, Sini Vehviläinen (89. Suvi Kärkkäinen); Henni Malinen (86. Jutta Rantala), Milla Punsar (76. Saara Lappalainen), Marianna Tolvanen var.61; Ella-Rosa Huusko

vaihdossa: Paula Myllyoja, Elli Pikkujämsä, Henna Tenkanen, Anni Miettunen

UWCL 2018-2019 FC Honka – FC Zurich

Otteluraportti

Naisten Mestarien liigan ensimmäisen kierroksen avausottelu FC Hongan ja FC Zürichin välillä päättyi vierailevan sveitsiläisryhmän voittoon. Espoolaiset taistelivat tiiviisti puolustaen, mutta joutuivat lopulta antautumaan tunnin pelin jälkeen, kun Martina Moser puski illan ainokaisen. Joukkueet kohtaavat uudelleen kahden viikon kuluttua Zürichissä.

UEFA Women’s Champions League, Round of 32, 12.9.2018, Telia 5G Areena

FC Honka – FC Zürich 0-1 (0-0)

60. 0-1 Martina Moser

Jutta Rantala oli ison urakan edessä Hongan hyökkäyksen kärjessä. Kuvassa vastassa Zürichin Malin Gut.

Ennakkosuosikki FC Zürich aloitti ottelu vahvasti. Joukkue otti pallonhallinnan itselleen heti alkuminuuteista ja loi painetta Hongan kenttäpuoliskolle. Emäntäjoukkue ei ensimmäiseen varttiin juuri sveitsiläisten kenttäpuoliskolla vieraillut, mutta piti silti vaaralliset tilanteet oman maalinsa edustalla vähäisinä.

Reilun vartin jälkeen Honka pääsi hieman paremmin mukaan otteluun ja sai muutaman vastahyökkäyksen Zürichin alueelle. Ottelun ensimmäistä kunnollista laukausta saatiin kuitenkin odottaa yli puoli tuntia. Martina Moser kokeili Paula Myllyojan valppautta rangaistusalueen kulmalta, mutta Honka-vahti sai ohjattua pallon maalinsa yli. Tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa, ja kotijoukkueen kannattajien hienon kannustuksen saattelemina.

Kaisa Rankin laukaukset olivat Hongan parasta antia hyökkäyspäässä.

Honka sai toisen jakson alkuun heti hyvän maalipaikan. Läpi ottelun hyviä nousuja laidaltaan tehnyt Kaisa Ranki pääsi laukomaan voimalla rangaistusalueen sisältä. Maalivahti Elvira Herzog onnistui kuitenkin torjumaan suhteellisen pienestä kulmasta tulleen laukauksen, eivätkä Hongan hyökkääjät ehtineet seuranneeseen irtopalloon.

Honka jatkoi puolustustaisteluaan toisella jaksolla vierailijoiden pitäessä pallonhallinnan itsellään. Tiiviisti puolustanut espoolaisryhmä piti vierailijat poissa vaarallisilta maalipaikoilta hyvin lähes tunnin ajan. Ensimmäinen todellinen säikähdys koettiin 51. peliminuutilla, kun Barla Deplazes rynni takatolpalta pallon jo Hongan maaliviivan yli. Tuomari näki tilanteessa kuitenkin virheen ja tilannetta jatkettiin Hongan vapaapotkulla.

Luciano Posillipon valmennustiimillä riittää mietittävää toiseen osaotteluun.

Illan ainokainen nähtiin tasan tunnin pelin jälkeen. Moser pääsi puskemaan takanurkalle tulleen keskityksen pienestä kulmasta ohi Myllyojan.

Heti takaiskumaalin jälkeen pääsi Ranki jälleen kokeilemaan Herzogin torjuntakykyjä. Tällä kertaa laukaus lähti 16-rajan takaa ja Zürich vahti sai vedon vaivoin torjuttua päätyrajan yli.

Vierailijat jatkoivat pallonhallintaansa johtoasemassa, eikä Honka saanut tällä kertaa luotoa kunnon kiriä aikaan. Lähimmäksi pääsi Henni Malinen, jonka laukauksen Herzog poimi syliinsä.

Honka lähtee siis 27.9. pelattavaan toiseen osaotteluun takaa-ajoasemasta. Puolustus onnistui kotiottelussa paria lipsahdusta lukuun ottamatta hyvin, siitä kertovat myös ottelun tilastot. Kotijoukkue onnistui pitämään vierailijat poissa vaarallisista paikoista, sillä vaikka vedot menivät lukemin 10-4 Zürichin eduksi, olivat maalia kohti suuntautuneet laukaukset Hongalle 4-2.

Kahden viikon päästä on kuitenkin onnistuttava myös kentän toisessa päässä. Hyvä taisteluilme antoi espoolaisille uskoa siihen, ettei ottelupari ole vielä ratkaistu.

 
Kommentit

Täydet minuutit Hongan kärjessä raatanut ja usein yksin useaa puolustajaa vastaan taistellut Jutta Rantala näki ottelun menneen suurin piirtein ennakko-odotusten mukaisesti:

”Ottelu oli aika tasainen, mikä tiedettiin jo ennen peliä Vaikka Zürich pitikin palloa ja pääsi maalipaikoille useammin, niin me pääsimme sitten enemmän vastahyökkäysten kautta hyökkäämään nopeasti. Omasta mielestä peli meni itselläni ja koko joukkueella hyvin, vaikka vastustaja erosikin aika paljon Naisten Liigasta. Pelaajat olivat nopeampia ja pelitempo oli kovempaa kuin Suomessa. Vaikka eilen päästettiin harmittava yksi maali, niin mahdollisuudet olisivat kyllä olleet tasapeliin tai voittoon. Onneksi eilinen tulos jättää vaan enemmän nälkää parin viikon päästä pelattavaan toiseen osaotteluun!”

Hongan päävalmentaja Luciano Posillipo pohti ottelun kulkua vajaa vuorokausi päätösvihellyksen jälkeen seuraavasti:

”Zurich pelaa perusvarmaa peliä. Syöttöjen laatu ja haltuunottojen laatu on sellaista, että he pystyvät pienessä tilassa pelaamaan ihan perussyöttöjä tuomatta mitään taktista hienoutta siihen.”

”Kävimme vastustajaa todella paljon valmennustiimin kanssa läpi, ja siitä isot kiitokset koko tiimille. Heillä on tiettyjä vahvuuksia, ja mielestäni otimme ne parhaat vahvuudet omalla puolustuspelillämme pois. Kaikkea ei vastustajalta kuitenkaan voi ottaa pois, se on ihan selvä. He ovat kuitenkin hyvä joukkue ja pitivät palloa hyvin. Maalipaikkoja ei kuitenkaan ollut niin runsaasti. Meillä oli kuitenkin enemmän laukauksia maalia kohti kuin heillä, vaikka pidemmin vähemmän palloa.”

”Huomasi, että hekin olivat scoutanneet meitä. Heidänkin puolustuspeli perustui tietyltä osin semmoiseen kaavaan, että halusivat meidän tekevän tiettyjä asioita.

”Mielestäni joukkue suoriutui suorituksena erittäin hyvin ja toimi kurinalaisesti. Pelaajat onnistuivat loistavasti ja osoittivat hienoa yhtenäisyyttä. Tulokseen ei tietenkään voi kukaan olla tyytyväinen, jos häviää pelin. Toisaalta tuossa ottelussa ei ratkaistu mitään, vaan se on niin sanotusti puoliaikatulos”

”Tämä antoi meille todella paljon informaatiota siitä, miten Zürichiä vastaan kannattaa tulevassa pelissä hyökätä. Pyrimme nyt käyttämään kaiken tietotaidon siihen, että saisimme mahdollisimman onnistuneen ottelun Zürichissä hyökkäyspelillisesti niin että tekisimme maaleja.”

 
Kuvat

Petri Lunkin Ottelugalleria:

FC Honka - FC Zürich 0-1, UEFA Women's Champions League

 
Kokoonpanot

Honka

Paula Myllyoja; Anna Vlasoff, Anna Auvinen, Emilia Iskanius, Kaisa Ranki; Linda Nyman, Saara Lappalainen (83. Sini Vehviläinen); Henni Malinen, Milla Punsar (87. Ella-Rosa Huusko), Marianna Tolvanen (71. Elli Pikkujämsä); Jutta Rantala

vaihdossa: Pauliina Nuora, Henna Tenkanen, Anni Miettunen, Suvi Kärkkäinen

FC Zürich

Elvira Herzog; Naomi Mégroz (89. Annina Enz), Martina Moser (85. Karin Bernet), Julia Stierli, Barla Deplazes (76. Seraina Piubel), Malin Gut, Coumba Sow, Fabienne Humm, Lorena Baumann, Lesley Ramseier, Caroline Abbé

vaihdossa: Susanne Stutz, Federica Cavicchia, Rahel Moser, Alissia Piperata

Naisten Liiga Yläloppusarja 2018: PK-35 Vantaa – FC Honka

Otteluraportti

FC Honka aloitti Naisten Liigan ylemmän loppusarjan tasaamalla pisteet PK-35 Vantaan kanssa Myyrmäessä. Honka siirtyi Milla Punsarin soolomaalilla johtoon, mutta vantaalaiset tulivat toisella jaksolla Heidi Kollasen rangaistuspotkuosumalla tasoihin.

Naisten Liigan ylempi loppusarja, Myyrmäki, 8.9. 14:00

PK-35 Vantaa – FC Honka 1-1 (0-1)

13. 0-1 Milla Punsar
65. 1-1 Heidi Kollanen rp.

Yleisö: 229

Milla Punsar on päättänyt pitkän kuljetuksensa avausmaaliin.

Honka oli muuttanut taktiikkaansa joukkueiden aiemmista kohtaamisista, ja valmistautui samalla keskiviikon UWCL-otteluun. Espoolaiset vetäytyivät läpi ottelun syvälle omalle kenttäpuoliskolleen ja pyrki iskemään tilaisuuden tullen vastahyökkäyksillä.

Ottelun avausmaali nähtiinkin nopean hyökkäyksen päätteeksi. Milla Punsar paineli upeasti keskialueelta vantaalaispuolustuksen läpi ja ampui voimalla etunurkkaan ohi maalivahti Emma Immosen. Avausjaksolla ei lisämaaleja nähty, joten tauolle siirryttiin Hongan vierasjohdossa.

Heidi Kollanen valmistautuu ampumaan tasoitusosuman.

Toisen jakson kaava oli selkeä. Honka puolusti alhaalta, ja pakotti PK-35 Vantaan hyökkäämään haluamallaan tavalla. Kotijoukkue pysyikin pääasiassa poissa vaarallisilta maalipaikoilta, vaikka pallonhallinta oli lähes täysin vantaalaisilla.

Tasoitusosuma syntyi erikoistilanteesta. Vantaalaisille tuomittiin rangaistuspotku maalinedustilanteen jälkeen, eikä Heidi Kollanen erehtynyt viimeistelyssään. Vantaalaiset jatkoivat painostustaan maalinsa jälkeenkin. Vierasjoukkue ei tällä kertaa saanut omaa pallollista peliään toisella jaksolla käyntiin, ja maalipaikat kotijoukkueen päässä olivat harvassa. Pallokerho sai vielä viime minuuteilla pari laadukasta tilannetta Hongan maalin eteen, mutta espoolaisten puolustus Paula Myllyojan johdolla selvitti tilanteet.

Anna Vlasoff ja Paula Myllyoja pitivät huolen ettei lisäosumia syntynyt.

Tasatulos ei varmastikaan tyydyttänyt kummankaan joukkueen leirissä, sillä taistelu mitalisijoista on tällä kaudella todella tiukka eikä pistemenetyksiin juuri ole varaa.

Hongan seuraava Naisten Liigan peli on ensi lauantaina, jolloin joukkue matkaa Jyväskylään JyPK:n vieraaksi. Sitä ennen on kuitenkin edessä kauden toistaiseksi tärkein ottelu, kun FC Zürich saapuu vierailulle Mestarien liigassa. Ottelu pelataan Telia 5G areenalla keskiviikkona 12.9. kello 19:00 alkaen.

 
Kommentit

Hongan päävalmentaja Luciano Posillipo kertoi  joukkueensa puolustuspelin sujuneen suunnitelmien mukaan.

”Oli mukava päästä taas pelaamaan pitkästä aikaa, kun sarjassa on niin paljon katkoja. Ja oli mukava avata heti PK-35 Vantaata vastaan.”

”Ottelu oli hieman hidastempoinen. Lähdimme peliin vähän eri tavalla kuin kahteen edelliseen kohtaamiseen, joissa prässäsimme korkealta. Annoimme PK:lle pallonhallinnan, eikä siinä mielestäni ollut liiemmin ongelmia. Heillä oli välillä kahdeksankin pelaajaa meidän yhtä hyökkääjää vastaan. Jossain vaiheessa he nostivat sitten pelaajia hieman enemmän ylöspäin, mutta en kokenut, että meillä oli koko pelin aikana mitään ongelmia. Oikeastaan heidän hyökkäyksensä tulivat niiltä alueilta, joilta me halusimmekin niiden tulevan.”

”Pallollinen peli ei meillä toiminut ihan sillä tavalla kuten halusimme. Maali oli Millalta todella hieno suoritus.”

 
Kuvat

Petri Lunkin Ottelugalleria:

PK-35 Vantaa - FC Honka 1-1, Naisten Liiga

 
Kokoonpanot

PK-35 Vantaa

Emma Immonen; Tiia Peltonen, Mimmi Nurmela, Kaisa Collin var.30, Heidi Kollanen (86. Ronja Ikonen), Sanna Saarinen, Elina Salmi (77. Netta Koso), Eva Nyström var.65, Ashley Riefner, Roosa Toivanen, Roosa Bröijer

vaihdossa: Vilma Väisänen, Mette Barck, Ella Hopponen, Tia-Maria Jaakonsaari

Honka

Paula Myllyoja; Anna Vlasoff, Anna Auvinen, Emilia Iskanius, Kaisa Ranki; Linda Nyman, Saara Lappalainen; Henni Malinen (86. Jutta Rantala), Milla Punsar, Marianna Tolvanen; Ella-Rosa Huusko

vaihdossa: Pauliina Nuora, Elli Pikkujämsä, Jessika Lindström, Anni Miettunen, Suvi Kärkkäinen, Sini Vehviläinen

Naisten Liiga 2018: Pallokissat – FC Honka

Otteluraportti

Naisten Liigan runkosarja päättyi FC Hongan osalta vierasvoittoon Pallokissojen vieraana Kuopiossa. Selvistä 1-4 lukemista huolimatta Hongan peli ei lähtenyt missään vaiheessa aivan kunnolla käyntiin. Vierasvoiton ja päivän muiden tuloksien myötä Honka lähtee ylempään loppusarjaan neljänneltä sijalta. Viisi pistettä sarjakärki HJK:n takana.

Naisten Liiga 18.8. 17:00, Savon Sanomat Areena, Kuopiossa

Pallokissat – FC Honka 1-4 (0-1)

23. 0-1 Ella-Rosa Huusko (Milla Punsar)
60. 1-1 Ella Vanhanen
74. 1-2 Sini Vehviläinen rp.
78. 1-3 Jutta Rantala
88. 1-4 Rantala (Vehviläinen)

Yleisöä: 385

Hongalla oli avausjaksolla tukku maalipaikkoja, mutta tauolle siirryttäessä ero maalin verran espoolaisten eduksi. Jakson ainokaisen viimeisteli ex-Pallokissa Ella-Rosa Huusko. Milla Punsar kaivoi pelivälineen itselleen Hongan hyökkäyspuolikkaalla ja paineli puolustajan ohi kentän päätyyn asti. Päädystä lähti tarkka syöttö maalin eteen josta Huusko sijoitti pallon lähes tyhjään maaliin.

Toisella jaksolla iski ensin kotijoukkue. Nopean vastahyökkäyksen päätteeksi Ella Vanhanen laukoi taidokkaasti pallon Hongan maalin takanurkkaan.

Espoolaiset eivät kuitenkaan maalista hätkähtäneet vaan siirtyivät nopeasti jälleen johtoon.  Reilu vartti ennen loppua Anna Vlasoff kaadettiin rangaistuspotkun arvoisesti. Sini Vehviläinen upotti kolmannen pilkkunsa lähes viikon sisään varmasti maaliin, ja näin taululle lukemat 1-2.

Siirryttyään toistamiseen johtoon, ei Honka enää asemastaan luopunut. Illan kolmas syntyi vahvan prässin päätteeksi, kun pallo päätyi Jutta Rantalalle rangaistusalueen reunalle. Rantala laukoi pallon vasemmallaan pelaajaryhmän keskeltä kuopiolaisten maalin vasempaan alanurkkaan.

Rantala vastasi myös ottelun viimeisestä osumasta. Tällä kertaa maalin alusti Vehviläinen, joka keskitti Pallokissojen päätyrajalta takanurkalle jonne Rantala oli juossut itsensä vapaaksi. Pallo varmasti maaliin, ja loppulukemat 1-4 valotaululle.

Naisten Liiga jää nyt pienelle tauolle, jonka jälkeen alkavat loppusarjat. Honka jatkaa viisi ottelukierrosta sisältävässä yläloppusarjassa. Otteluohjelma julkaistaan lähipäivinä.

Kommentit

Hongan Elli Pikkujämsä oli tyytyväinen maalipaikkojen määrään.

”Peli oli mielestäni suurimmilta osin meidän pallonhallintaa. Maalipaikkoja tuli suhteellisen hyvin ja kuitenkin neljä palloa saatiin sisälle. Yksi harmittava maali omiin mutta hyvin saatiin nollattua. Positiivinen tulos siihen nähden kuinka paljon on ollut toimintaa viimeisen parin viikon sisällä!”

Toinen laitapakki Anni Miettunen iloitsi Pikkujämsän tavoin täydestä pistepotista otteluruuhkan päätteeksi.

”Ottelu oli siinä mielessä hieman kaksijakoinen, että tulos oli loistava, mutta pelillisesti emme ehkä päässeet samanlaiseen lentoon kuin viime otteluissa. Tiiviissä ottelurupeamassa tärkeintä on kuitenkin kolmen pisteen hankkiminen, ja sen hoidimme lopulta. Hallitsimme ottelua oikeastaan koko ajan, mutta Pallokissat tuli harmittavasti tasoihin toisella jaksolla. Emme kuitenkaan hätkähtäneet tilanteesta, vaan iskimme tarvittavat maalit perään. Osoitimme jälleen joukkueemme laadun vahvalla yhteisellä tekemisellä. Myös vaihdosta sisään tulleet pelaajat onnistuivat erinomaisesti tuomaan oman panoksensa otteluun.”

Kokoonpanot

Pallokissat

Nea Laitila; Kaisla Karppinen, Ellen Rönkkö, Tiia Hirvonen (71. Eeva Kettunen), Kaisa Kotka (80. Aino Kröger), Jasmin Leppioja, Emilia Ukkonen, Alisa Jaakonaho, Ella Vanhanen, Saana Hartikainen, Filippa Kilponen

vaihdossa: Emmi Mäkinen, Elina Kettunen, Maarit Toppinen, Elsa Sulku

Honka

Paula Mylloja; Anni Miettunen, Anna Auvinen (60. Anna Vlasoff), Emilia Iskanius, Elli Pikkujämsä; Linda Nyman, Saara Lappalainen; Henni Malinen, Milla Punsar, Marianna Tolvanen (57. Jutta Rantala); Ella-Rosa Huusko (60. Sini Vehviläinen)

vaihdossa: Aino Nurmi, Henna Tenkanen, Kaisa Ranki

Yhteistyössä